Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Σείεται η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για τον «αντιπρόεδρο» Γεωργιάδη

samaras-voridis-georgiadis

Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να αναμετρηθεί πρώτα με την ενότητα της ΝΔ, έτσι όπως την παρέλαβε από τη μικρή αλλά συσπειρωτική θητεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ύστερα να βρεθεί αντιμέτωπος με τα ανοίγματα προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, που περιμένουν στη σειρά (ίσως) για τα προεκλογικά ανταλλάγματα.

Η πρόταση του Άδωνι Γεωργιάδη για τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος της Συγγρού, βρίσκει τεράστιες αντιδράσεις από την πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ακόμη και μεταξύ εκείνων των στελεχών που βρέθηκαν πιο κοντά στις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά.



Δεν είναι δυνατόν αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ, να αποκτήσει, έστω και τυπικά, αξίωμα, αυτός που μέχρι χτες ήταν υβριστής της ΝΔ, του Προέδρου της Δημοκρατίας ακόμη και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν μπορεί, επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης να επιβραβεύεται για τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με μία θέση που πρέπει να σηματοδοτεί ενότητα και μετριοπάθεια.

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για τον Κ. Μητσοτάκη. Όσο και αν προσπαθήσει να πείσει πως ο Άδωνις Γεωργιάδης εκφράζει μία «τάση» που πρέπει να εκπροσωπηθεί στην αντιπροεδρία του κόμματος, δύσκολα γίνεται αντιληπτό, πως κάποιος σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη, μπορεί να ξεπεράσει στελέχη στη ΝΔ με πολύ μεγαλύτερη και σαφώς σταθερή και διαχρονική προσφορά στην παράταξη.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναμετράται ήδη με τη λογική... και φυσικά σε όλο αυτό δεν υπάρχει κανένας αέρας ανανέωσης παρά μόνο συναλλαγής. Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να προβλέψει αν με αυτή την κίνηση θα φέρει περισσότερους ψηφοφόρους απ' όσους (σίγουρα) θα διώξει.

Υ.Γ.
Κυκλοφορεί έντονα αυτές τις ημέρες, το βίντεο που ο Α. Γεωργιάδης ως στέλεχος του ΛΑΟΣ, έλεγε τα χειρότερα για τον Κ. Μητσοτάκη και την οικογένειά του.


Τάνια Πέλερη
www.tokentro.com