Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

«ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΚΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ: ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ »



http://www.mykorinthia.gr/2015/wp-content/uploads/2011/01/0176750c773a9dd29a31c85a92d3e83f.jpg

Υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Πανεπιστημίου Πατρών προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καταγραφή και αξιολόγηση της διάβρωσης των ακτών στη παράκτια ζώνη από τον Ισθμό της Κορίνθου μέχρι την Πάτρα.
Προς το σκοπό αυτό έχει εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από Εθνικούς Πόρους. Η ομάδα επιστημόνων που έχει αναλάβει τη μελέτη εκτιμά ότι η έρευνα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της Άνοιξης, ώστε τα πορίσματά της να μεταβιβαστούν στο Υπουργείο και αυτό με τη σειρά του να προχωρήσει στη διαδικασία δημοπράτησης των έργων αποκατάστασης.
Αυτή η πολύ θετική εξέλιξη για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος των ακτών του Κορινθιακού είναι αποτέλεσμα πάγιων διεκδικήσεων φορέων, περιβαλλοντικών συλλόγων, αυτοδιοικητικών παρατάξεων, κινημάτων, του κόμματος καθώς και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι στις επισκέψεις του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Τσιρώνη, στη Δυτική Κορινθία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, είχε θέσει ειδικά το ζήτημα, ενώ σε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Δέδε, οι τρεις βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προβάλει την κρισιμότητα του θέματος και είχαν λάβει δέσμευση για την ολοκληρωμένη επίλυσή του.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας
Κόρινθος, 18.01.2016