Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Γιαννάκη Ομήρου

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από αύριο ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιαννάκης Ομήρου, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση.
Ο κ. Βούτσης θα συναντηθεί με τον κ. Ομήρου την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016, στις 10:30, ενώ την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, στις 13:00, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Κοινοβουλίου θα απευθύνει ομιλία από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων προς την Ολομέλεια της Εθνικής Αντιπροσωπείας.
Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου θα συναντηθεί, επίσης, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 13:30, και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 12:30. Ο κ. Ομήρου θα έχει ακόμη συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής.
Επ’ ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί τελετή προς τιμήν των Ελλαδιτών Πεσόντων της Ακταιωρού «Φαέθων» στην Κυπριακή Πρεσβεία, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 18:00, όπου τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων θα εκπροσωπήσει ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Βαρεμένος. Εξάλλου, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 11:15, ο κ. Γιαννάκης Ομήρου μαζί με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Αναστάσιο Κουράκη, θα μεταβούν στο Μνημείο Πεσόντων στην Κύπρο, στο Άλσος Στρατού, όπου θα καταθέσουν στεφάνι.