Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Webber «Σε σχέση αμοιβαίου σεβασμού η σχέση Νέας Δημοκρατίας – Ε.Λ.Κ.»



 http://air.euro2day.gr/cov/ky/kyriakos_mitsotakis_180_2_b.jpghttps://pbs.twimg.com/profile_images/522701343467651072/EYzzelUE.png
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τoυ Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Webber.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Webber ο οποίος συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την ανάληψη της Προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας που, όπως ανέφερε, σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας νέας εποχής. 

Συζητήθηκαν θέματα άμεσης προτεραιότητας της Ε.Ε., όπως το προσφυγικό, η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η πορεία της ευρωπαϊκής εμβάθυνσης, ενώ διαπιστώθηκε η ανάγκη βελτίωσης της εικόνας της Ε.Ε. στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.   

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:


·            Προσβλέπει σε παραγωγική συνεργασία με το Ε.Λ.Κ. στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας. Αυτό άλλωστε θα επιβεβαιωθεί και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ. στις Βρυξέλλες, στις 18 Φεβρουαρίου.

·         Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα και θα είναι δραστήρια παρούσα, όχι μόνο στα θέματα ειδικότερου ελληνικού ενδιαφέροντος, αλλά και σε όλα τα κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα.

·         Η ισχυρή σχέση Νέας Δημοκρατίας - ΕΛΚ έχει ακλόνητα θεμέλια: την πίστη και το ενδιαφέρον για την Ε.Ε., τις κοινές αξίες και αρχές και βεβαίως την αμοιβαία κατανόηση και το σεβασμό. 
Συγκεκριμένα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τον καίριο ευρωπαϊκό ρόλο, που έχει αναλάβει η Ελλάδα, δεδομένου του δυσβάσταχτου βάρους που επωμίζεται, το αδιαπραγμάτευτο της διατήρησης της Ζώνης Σένγκεν, καθώς και την πιεστική ανάγκη να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της Τουρκίας για τον περιορισμό του προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος προς την Ευρώπη, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να διασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή έξοδος της Ελλάδας από την οικονομική κρίση και με την ενεργό, παραγωγική συμπαράσταση των ευρωπαίων εταίρων.