Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕ 3 "ΡΟΠΑΛΙΕΣ" ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΝ ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟ

DSC_0026 
Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β΄ Κορινθίας . ο Ισθμιακός νίκησε , στο «Γιάννης Στέφας» με 1 - 0 την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων και πήρε προβάδισμα στη βαθμολογία, παραμένοντας ο μόνος αήττητος στην κατηγορία μετά  την ήττα (πρώτη) με 3 - 0 που υπέστει ο Πανσολυγειακός στο Ξυλόκαστρο από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.

Ούτε η κούραση από το παιχνίδι της Τετάρτης και την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, ούτε η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στην Κλένια, φάνηκε να είναι καταστάσεις ικάνες για να φρενάρουν τον Ηρακλή στο σημερινό ντέρμπι με το μέχρι σήμερα πρωτοπόρο Πανσολυγειακό. Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Κολιμάδη, απέδωσαν και πάλι εξαιρετικό ποδόσφαιρο και επικράτησαν με 3 – 0 σκορ των φιλοξενούμενων στο Ξυλόκαστρο.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και μέχρι το 15′ ο Πανσολυγειακός έδειχνε να πατά καλύτερα στα πόδια του. Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει δύο καλές στιγμές με τους αμυντικούς του Ηρακλή ΡούτσηΚουρούμαλη Γ. – Κουρούμαλη Κ., να καταφέρνουν να διώξουν με δυσκολία από τα καρέ τους. Στην συνέχεια οι “πράσινοι” του Ξυλοκάστρου και παρά την αναγκαστική αλλαγή του Σίνα (ελαφρύ τράβηγμα) – είσοδος Καλύβα, έφεραν σε μια ισορροπία το παιχνίδι και απ’το 25′ και ύστερα άρχισαν να φτιάχνουν εξαιρετικές ευκαιρίες για γκολ. Όμορφες εναλλαγές της μπάλας και καλή κυκλοφορία με τους Καφαντάρη, Σιώζο, Αλούσι, Παπαδημητρίου, Μανώλη να φθάνουν μια ανάσα από την επίτευξη ενός τέρματος χωρίς ωστόσο εκείνο να έρχεται. Στο 43ο λεπτό όμως, έπειτα από ιδανική συνεργασία ανάμεσα σε Αλούσι και Καφνατάρη, ο δεύτερος βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με ιδανικό τελείωμα έκανε το 1 – 0 για τον Ηρακλή βάζοντας φωτιά στο “Σωτήρης Αγγελόπουλος”.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο. Ο Ηρακλής είχε την κατοχή και την κυκλοφορία και δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στους αμυντικούς τους Πανσολυγειακού. Με αυτόν τον τρόπο και στο 58ο λεπτό, έπειτα από βαθιά μπαλιά του κίπερ Φραντζή που βρήκε τον Παπαδημητρίου λίγο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και κερδισμένη κόντρα του δεύτερου, η μπάλα έφτασε στον Καφαντάρη που με έξοχο πλασε από ελαφρώς πλάγια θέση έκανε το 2 – 0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Οι ποδοσφαιριστές του Πανσολυγειακού στην συνέχεια προσπάθησαν να συνέλθουν και πίεσαν για να σημειώσουν ένα τέρμα και να επιστρέψουν στο ματς, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Φραντζή. Στο 74′ ο Ηρακλής πέτυχε και 3ο γκολ και “κλείδωσε” το παιχνίδι. Αυτή τη φορά ο Αλούσι συνεργάστηκε πολύ όμορφα με τον Σαρανταυγά σε θέση έξω αριστερά απ’την εστία του Πιπίνη, με τον νεαρό ακραίο του Ηρακλή να βγάζει σέντρα ακριβείας που βρήκε τον Παπαδημητρίου μέσα στην περιοχή των αντιπάλων και με όμορφο τελείωμα έγραψε το 3 – 0 που ήταν και το τελικό της αναμέτρησης. Εξαιρετική ευκαιρία για να μειώσει έχασε ο Κούτρας λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.
Με δέκα παίκτες τελειώσε το ματς ο Ηρακλής καθώς στο 83′ αποβλήθηκε ο Κλουτσινιώτης έπειτα από χτύπημα του σε μονομαχία του με ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων.
Ηρακλής Ξυλοκάστρου (Νίκος Κολιμάδης): Φραντζής, Ρούτσης, Κουρούμαλης Κ., Κουρούμαλης Γ., Πιέτρι, Σίνα, Αλούσι, Καφαντάρης (c), Σιώζος, Μανώλης, Παπαδημητρίου. Έπαιξαν και οι Καλύβας, Σαρανταυγάς, Κλουτσινιώτης.
Πανσολυγειακός (Τάσος Πέρρας): Πιπίνης.Π, Κούτρας.Β, Ρωτίδης.Σ, Ζεφι.Ε, Τσιγκος.Μ, Τούσουλης.Ι, Καρβούνης.Τ, Μουρατίδης.Α, Ρωτίδης.Δ, Τσίγκος.Σ, Μπάρτζης.Κ. Έπαιξαν και οι Κλέττας.Κ, Κούτρας.Ι, Κιούσης.Μ

 ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Στο Σπαθοβούνι η τοπική ομάδα έμεινε στο 0 - 0 με τον ΠΑΣ Κλένια , ενώ την ίδια ώρα ο Κουταλάς επικρατούσε  με 3 - 1 επί του ουραγού Σαρωνικού Γαλατακίου. 
Μεγάλη νίκη παραμονής σημείωσαν η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου με σκορ 2 - 1 επί του Αγίου Γεωρργίου, καθώς και η Θύελλα Κάτω Διμηνιού  όπου πέρασε με 5 - 2 από την έδρα της Προοδευτικής Περιγιαλίου , που βρίσκεται σε κίνδυνο, όπως και ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου που εχασε 0 - 1 από την ομάδα των Ταρσινών
 
15η αγωνιστική
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ -ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 1 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 3 - 0
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ -ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 0 - 0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ -ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ 2 - 5
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ –ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 3 - 1
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΤΑΡΣΙΝΑ  '97 0 - 1
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ -ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2 - 1 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 15 αγώνες)

1
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
30
-10
39
2
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
31
-11
36
3
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
24
-11
29
4
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
29
-23
27
5
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
27
-14
25
6
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
28
-17
25
7
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
19
-20
19
8
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ
21
-23
16
9
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
19
-27
16
10
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
18
-32
16
11
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.
19
-26
15
12
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
17
-22
13
13
ΤΑΡΣΙΝΑ '97
14
-44
10
14
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
16
-32
5