Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστασίου η Επίσημη Αναγγελία της 7ης Νεμεάδας 26-28 Ιουνίου 2020.

 https://www.nemeapress.gr/wp-content/uploads/2019/10/gliolis-nemeada-2020-1-1024x768-1024x768.jpg
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, προσκεκλημένος του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, στην Επίσημη Αναγγελία της 7ης Νεμεάδας 26-28 Ιουνίου 2020.
Με την καθοδήγηση του τελετάρχη και πρόεδρου του Σ.Α.Ν.Α, μεταξύ πολλών σπουδαίων και σημαντικών παρευρισκομένων και ύστερα από την ομιλία του Δημάρχου Νεμέας κ. Κωνσταντίνου Φρούσιου καθώς και τη βράβευση των υποστηριχτών – ευεργετών της σπάνιας αυτής δράσης από την Αντιπρόεδρο του

συλλόγου κα Μαρία Χρισταρά, ακολούθησε από τον τέως πρόεδρο Σ.Α.Ν.Α κ. Στέφανο Μίλλερ «Σύντομη ιστορία του συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων».
 
Αποτέλεσμα εικόνας για γκιολής μιλλερ
Οι αρχαίοι Έλληνες εόρταζαν τους αγώνες στη Νεμέα ως μέρος του λεγόμενου κύκλου των εορτών στους Δελφούς, στην Ισθμία και τους γνωστότερους σήμερα αγώνες στην Ολυμπία.
Για μικρό χρονικό διάστημα κάθε χρόνο, σ’ έναν από αυτούς τους χώρους εναλλάξ, μια ιερή εκεχειρία σταματούσε κάθε πόλεμο και εχθροπραξία.  Όλοι οι Έλληνες — Σπαρτιάτες και Αθηναίοι, Κορίνθιοι και Αργείτες, Μακεδόνες και Κρήτες —  αναγνωρίζοντας την κοινή τους ανθρώπινη υπόσταση, συγκεντρώνονταν εκεί.  Αυτή η συστηματική και τακτική παρότρυνση
για ειρήνη, παρόλο που περιοριζόταν σε λίγες ημέρες κάθε χρόνο, είναι η πρώτη που οργανώνεται στην ιστορία της ανθρωπότητας σε διεθνές επίπεδο.  Επομένως οι αρχαίες εορταστικές συναντήσεις στην Νεμέα, στην Ολυμπία, στους Δελφούς και στην Ισθμία είναι οι κατευθείαν πρόγονοι των σημερινών Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και των Ηνωμένων Εθνών.

Αποτέλεσμα εικόνας για γκιολής μιλλερ

Τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας θα βρίσκονται δίπλα στο σύλλογο για την καλύτερη διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων, βοηθώντας με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση της 7 ης Νεμεάδας τον Ιούνιο του 2020.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ακόμα δήλωσε την επιθυμία του να συμμετάσχει και ο ίδιος, ως γίνεται κάθε 4 χρόνια, ακολουθώντας τους ρητούς κανόνες των αγώνων – όπως τη μη ύπαρξη υποδημάτων κατά τη διάρκεια τους. «Γνωρίζοντας πως πριν 4 χρόνια πήραν μέρος περίπου 120 χώρες μόνο θαυμασμό μπορούμε να νιώσουμε καθώς και την αμέριστη ανάγκη να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε στη σωστή και ολοκληρωμένη διεξαγωγή τους.
Τέτοιου είδους δράσεις απαιτούν ανθρώπους όπως ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Πάνος Βαλαβάνης, ο τέως πρόεδρος Σ.Α.Ν.Α κ. Στέφανος Μίλλερ και τόσοι άλλοι όπου τόσα χρόνια η αγάπη τους είναι ο οδηγός και η ψυχή της προσπάθειας στην ανάδειξη ηθών, εθίμων και κάθε είδους αρχαιοτήτων και πολιτισμού».

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη