Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 16/3 –21/3 2021

 

Η Ιστορία της Αμερικής σε Χρώμα

Τρίτη, 16/3 στις 23:00 



Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Τομ Μπρίσλεϊ. Η ιστορία της Αμερικής από το 1920 έως το 1960 για πρώτη φορά όχι σε άσπρο μαύρο, αλλά σε χρώμα, μέσα από επι­χρωματισμένα, σπάνια, οπτικοακουστικά αρχεία. 

========

Ταζέκα

Τετάρτη, 17/3 στις 00:00

 

Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Ζαν-Φιλίπ Γκοντ
με τους: Μαντί Μπελέμ, Κιδάδ Έλμα (2018). Μεγαλώνο­ντας στο χωριό Ταζέκα του Μαρόκου, ο Ελίας έμαθε τα μυστικά της παραδοσιακής μαροκινής κουζίνας από τη γιαγιά του. Χρόνια αργότερα, η γνωριμία του με έναν κο­ρυφαίο Γάλλο σεφ και μια νέα γυναίκα του δίνουν την ευ­καιρία να φύγει για το Παρίσι. Εκεί ο Ελίας αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, ως μετανάστης χωρίς χαρτιά. Γίνεται όμως φίλος με τον Σουλεϊμάν, που τον βοηθά να ξαναγα­πήσει τη μαγειρική, εκφράζοντας με χρώματα, αρώματα και πικάντικες γεύσεις το πάθος του για ζωή. 

 ========

Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 18/3 στις 23:00


H Αλεξία Κουλούρη συζητά με εισηγητές των κομμάτων για το σύστημα ίδιων πόρων της Ε.Ε., τις ρυθμίσεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

==========

 

Τσαρουλάτα - Η Μοναχική Σύζυγος

Παρασκευή, 19/3 στις 22.00


Ινδική ταινία σε σκηνοθεσία Σατιαζίτ Ρέι με τους: Μα­ντχαμπί Μουκερτζί, Σαϊλέν Μουκερτζί, Σουμίτρα Τσατερ­τζί (1964). Στην Ινδία των τελών του 19ου αιώνα, η μονα­χική σύζυγος ενός εκδότη νιώθει ερωτική έλξη για τον ξά­δελφο του άντρα της, με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη λογοτεχνία. Αργυρή Άρκτος Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

=========

Διαβουλεύσεις

Σάββατο, 20/3 στις 12:30


 Η Ματρώνη Δικαιάκου συνομιλεί με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλαβρίας Γιάννη Κορίνθιο και την Γενική Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αμαλία Παππά, για δύο σημαντικά γεγονότα πολιτισμού με αφετηρία την Νάπολη: την διαδικτυακή έκθεση για την επανάσταση του 1821 και τις εκδηλώσεις στα κλασικά λύκεια για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

 ==========

 

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 20/3 στις 18:00


Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επη­ρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.  

==========

Κάποτε στην Ανατολία

Σάββατο, 20/3 στις 23:00

 

Τουρκική ταινία σε σκηνοθεσία Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, με τους: Τανέρ Μπιρσέλ, Μουχάμεντ Ουζουνέρ, Γιλμάζ Ερ­ντογάν (2011). Μια ομάδα ανδρών, αστυνομικοί, κρατικοί υπάλληλοι, ένας εισαγγελέας, ένας γιατρός και ένας κρατού­μενος, αναζητούν στη νυχτερινή ύπαιθρο την τοποθεσία, όπου ο τελευταίος έχει θάψει το θύμα μιας δολοφονίας. Μέ­γα Βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών.

 

========

Τα Γεράκια

Κυριακή, 21/3 στις 17:30 


Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Λούκας Γιόχανσεν, με τους Ρόμπερτ Λου, Βίκτορ Μπενονί, Μπράγκι Μπορ Χέντρικσον (2018). Το ετήσιο παιδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ισλανδίας συγκεντρώνει πολλούς παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του δεκάχρονου Γιον και της ομάδας του - τους “Falcons”. Σύντομα, όμως, ο Γιον και οι συμπαίκτες του παρατηρούν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν σύνθετα προβλήματα, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

========

Όπερα: Ιερουσαλήμ

Σάββατο, 21/3 στις 22:00


Όπερα του Τζουσέπε Βέρντι, από το Δημοτικό Θέατρο της Πάρμας. Την ορχήστρα Αρτούρο Τοσκανίνι διευθύνει ο Ντανιέλ Καλεγκάρι. Σκηνοθεσία και κοστούμια από τον Ούγκο ντι Άνα.

 

 ==========

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία