Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ο Τσεβάς μπήκε αλλαγή και η ΑΕΚ δύο λεπτα αργότερα νίκησε 0 - 1 τον Ηλυσιακό


Ο Χρήστος Τσεβάς μπήκε στο ματς στο 79΄και δύο λεπτά αργότερα σκόραρε δίνοντας στην ΑΕΚ τη νίκη με 1-0 επί του Ηλυσιακού στο ΟΑΚΑ. Πέμπτη νίκη σε έξι αγώνες για την ομάδα του Δέλλα.
Η ΑΕΚ έλεγξε το ματς, είχε στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου την μπάλα στην κατοχή της, αλλά έδειξε σημαντικό πρόβλημα στο να δημιουργήσει κάποια καλή φάση. Ο Ηλυσιακός ήταν πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, αμύνθηκε αποτελεσματικά, αλλά επιθετικά ήταν ανύπαρκτος. Όσες ευκαιρίες κατάφερε να δημιουργήσει η Ένωση προήλθαν από στημένες φάσεις (εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ), αφού οι μεσοεπιθετικοί της δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, που θα δυσκόλευαν τον τερματοφύλακα των τυπικά γηπεδούχων.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Ηλυσιακός θέλησε να κάνει ότι δεν έχει κάνει καμία άλλη ομάδα κόντρα στην ΑΕΚ σε επίσημο ματς, να προηγηθεί, αλλά η προσπάθεια του Καμπά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Βούρα. Η Ένωση συνέχισε να πιέζει για το γκολ και έχασε και αυτή σημαντική ευκαιρία στο 60' με τον Ανάκογλου.

Ο Γροντής έστειλε την προειδοποιητική βολή στο 67ο και το 80ο λεπτό, προτού ο νεοεισελθών Χρήστος Τσεβάς λύσει το γόρδιο δεσμό με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 81ο λεπτό.
Ηλυσιακός: Νικολάου, Μητσόπουλος, Ιωαννίδης, Σίσκος, Καραπιπέρης, Αμανατίδης, Φλέγκας (84' Μασούρας), Στρατάκης, Τζώρτζης, Κολοβός (59' Φίπε), Κάμπας.
ΑΕΚ: Βούρας, Αργυρίου (79' Τσεβάς), Πεταυράκης, Τσιρίλο, Σταθάκης, Γεωργέας, Κορδέρο, Ανάκογλου (87' Ρόβας), Πλατέλλας, Πόποβιτς (54' Γροντής), Ντακόλ.

Η Ένωση προπορεύεται στη βαθμολογία του 6ου ομίλου με 5 νίκες και 1 ισοπαλία σε 6 αγώνες, έχοντας διαφορά τεσσάρων βαθμων από τον Ηλυσιακό , αλλά με έναν αγώνα λιγότερο.
Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο στις 13/10 για το Κύπελλο Γ' Εθνικής, με την ΑΕΚ να επικρατεί 3-0.