Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Βέτο Καραμανλικών για τη διαθεσιμότητα 35.000 υπάλληλων

Μια επιστολή του πρώην υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου με ημερομηνία 5 Αυγούστου φέρνει στο φως της δημοσιότητας τη δυσφορία που, σύμφωνα με πληροφορίες και ενδείξεις (και όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr), έχει προκαλέσει στους κόλπους των «καραμανλικών», η διαχείριση της υπόθεσης της διαθεσιμότητας από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στην επιστολή που δημοσιεύει το newpost.gr, και την οποία ο κ. Παυλόπουλος κοινοποιούσε και στον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, επισημαίνεται ότι η μη μοριοδότηση όσων μονιμοποιήθηκαν το 2004 μέσω του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004, είναι αντίθετη προς το Κοινοτικό Δίκαιο και την αρχή της ισότητας έτσι όπως ορίζεται στο Σύνταγμα.
Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι οι διατάξεις του άρθρου 3 της απόφασης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περί μη μοριοδότησης -και άρα και ένταξής τους σε καθεστώς κινητικότητας- των υπαλλήλων εκείνων που επί θητείας του οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου (35.000 συνολικά), έρχονται σε αντίθεση μεταξύ άλλων και προς το παράγωγο ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά και προς την κατ” άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος αρχή της ισότητας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή κάποια επίσημη απάντηση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Προκόπη Παυλόπουλο.