Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Όμιλος Σταθοκωστόπουλου: Σεβαστείτε το τεκμήριο αθωότητας

stathokostopoulos
Μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία Βλάση Σταθοκωστόπουλου, ο “όμιλος Βλάση Σταθοκωστόπουλου” εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την προσωπικότητά του και το τεκμήριο της αθωώτητας και διαβεβαιώνει πως εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχει οφειλή θα πληρωθεί κανονικά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η συγκεκριμένη περίπτωση στην οποία αναφέρεστε δηλαδή η επανέκδοση αποδείξεων σε ένα από τα δεκάδες καταστήματα του ομίλου μας, τέθηκε υπόψη μας για πρώτη φορά σήμερα και ήδη την εξετάζουμε ώστε να διαπιστώσουμε αν οφείλεται σε τεχνικό λάθος ή σε ανθρώπινο παράγοντα.
Όπως γνωρίζετε ο Βλάσιος Σταθοκωστόπουλος είναι ιδιοκτήτης δεκάδων καταστημάτων εστίασης. Τα καταστήματα αυτά ελέγχονται συνεχώς από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές και είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται κάτι τέτοιο.
Η αποδιδόμενη φορολογική παράβαση – αν αποδειχθεί αληθινή – αφορά ΦΠΑ ποσού 18.000 περίπου ευρώ το οποίο και θα καταβληθεί άμεσα και δεν έχει καμία σχέση με περιπτώσεις φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Με δεδομένο ότι η υπόθεση δεν έχει δικαστεί ακόμα και δεν υπάρχει δικαστική απόφαση ούτε καν έλεγχος της αρμόδιας εφορείας που να βεβαιώνει την αποδιδόμενη παράβαση, σας ζητούμε να σεβαστείτε το τεκμήριο αθωότητας και να απέχετε άμεσα από δημοσιεύματα και φωτογραφίες που προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα του κ.Σταθοκωστόπουλου.
Όμιλος Βλάση Σταθοκωστόπουλου”