Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ο Σαμαράς από τη Μέρκελ… στον Σόιμπλε. “Πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην Ελλάδα. Σημείωσε τεράστια πρόοδο”, υποστήριξε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Antonis-Samaras-Wolfgang-Schaeuble

Έκδηλη είναι η ικανοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, καθώς η Γερμανίδα Καγκελάριος έστειλε ηχηρό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας.
Σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ακόμη μια σημαντική συνάντηση στη γερμανική πρωτεύουσα, αυτή τη φορά με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσδοκώντας σε περαιτέρω ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα παραμείνει Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και στη νέα κυβέρνηση CDU/CSU με το SPD,  παρά την αρχική προσπάθεια των Σοσιαλδημοκρατών να επιβάλλουν δικό τους στέλεχος στο υπουργείο που καθορίζει την οικονομική πολιτική συνολικά της ευρωζώνης, γι’ αυτό και  στήριξή του προς την Ελλάδα είναι εκ των πραγμάτων εξαιρετικά σημαντική.
Νωρίτερα το πρωί, μιλώντας στο συνέδριο της SZ, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε τα εξής:
“Πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην Ελλάδα. Η χώρα είχε τα πιο δύσκολα προβλήματα να αντιμετωπίσει, και η πρόοδος που σημείωσε είναι τεράστια”.

ysterografa.gr