Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Τραγωδία με δύο νεκρούς και φόβοι για 4 αγνοούμενους από την καταστροφή στη Ρόδο ( video)

Τραγωδία με δύο νεκρούς και φόβοι για 4 αγνοούμενους - Συγκλονιστικά video από την καταστροφή στη Ρόδο
Δύο νεκρούς και απίστευτες καταστροφές άφησε πίσω της η θεομηνία που έπληξε χθες της Ρόδο. Νεκρή στην παραλία του χωριού Κρεμαστή, πεντακόσια μέτρα από τις εκβολές του χειμάρρου, βρέθηκε τα ξημερώματα η 27χρονη δασκάλα που ήταν αγνοούμενη από χθες το απόγευμα όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με άλλα δύο άτομα, παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου. Η είδηση του θανάτου της νεαρής δασκάλας βύθισε στο πένθος τα Ψαχνά, από όπου κατάγεται και κατοικούσε όλα αυτά τα χρόνια με την μητέρα και τα τρία αδέρφια της.
Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνιδι στην 30χρονη Αναστασία, αφού έφυγε για Ρόδο με απόσπαση πριν λίγους μήνες...Αγνοείται ο συνάδελφός της. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των αρχών για να εντοπιστεί και ο 53χρονος καθηγητής που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο, ενώ το τρίτο άτομο κατάφερε να σωθεί. Οι δύο κι ένας τρίτος συνάδελφός τους επέβαιναν μαζί σε αυτοκίνητο με κατεύθυνση απο το Παραδείσι προς την Κρεμαστή. Όταν έφτασαν στο ποτάμι και άρχισε να παρασύρεται το αυτοκίνητό  τους, βγήκαν από αυτό για να σωθούν.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Ιωάννη Γαϊτανίδη οι δύο δάσκαλοι παρασύρθηκαν στον χείμαρρο της Κρεμαστής στην Ιαλυσό, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπαθε βλάβη και προσπάθησαν να βγουν.
Χθες άλλη μία 45χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στη γέφυρα Μαριτσών στην περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου, που κατάγεται από την Κύπρο.
 Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μία γυναίκα είπε το πρωί στους αστυνομικούς, ότι υπάρχουν ακόμα δύο αγνοούμενοι στην γέφυρα της Κρεμαστής. Η γυναίκα είπε ότι τα δύο άτομα επέβαιναν σε αυτοκίνητο μάρκας BMW που παρασύρθηκε. Αν επιβεβαιωθεί η είδηση ο αριθμός των αγνοούμενων φτάνει τους 4. Για την ώρα πάντως η Πυροσβεστική μιλάει επισήμως για δύο αγνοούμενους από τη Θεομηνία. Τον 53χρονο καθηγητή και τον σύζυγο της άτυχης 45χρονης που πνίγηκε. Το πρωί έφτασε στη Ρόδο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με σούπερ πούμα, για συνδρομη στις έρευνες...

 Ενδεικτικό της έντασης των φαινομένων που έπληξαν το νησί ήταν ότι στην Ιαλυσσό περισσότερα από 100 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και κατέληξαν στο παλαιό νεκροταφείο, το ένα πάνω στο άλλο. Η πυροσβεστική της Ρόδου έχει τεθεί σε επιφυλακή, με τις κλήσεις για άντληση υδάτων ξεπερνούν τις 260. Σύμφωνα με την ΡΟΔΙΑΚΗ, η κακοκαιρία εκδηλώθηκε λίγο μετα τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (22-11-2013) στο νησί. Οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, μετετράπηκαν σε ποτάμια, ενώ τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην πόλη της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής που έπεφτε ασταμάτητα, δημιουργήσε ένα κυκλοφοριακό χάος.
Πολλές περιοχές στο νησί της Ρόδου βρέθηκαν χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές. Επίσης, έντονη χαλαζόπτωση σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε είναι ότι η οδός Ηρακλειδών μετατράπηκε σε ορμητικό ποτάμι,
με το ύψος του νερού να ξεπερνά το μισό μέτρο. Με αφορμή την τραγική κατάσταση στο νησί, όπως έγινε γνωστό κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

newsit.gr