Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

«Γαλανόλευκο» αφεντικό! Φουλ για πρωτιά,76 - 65 η ΕΛΛΑΔΑ «ισοπέδωσε» και την Κροατία!

Mundobasket 2014: Ελλάδα - Κροατία 76-65 (photos)
Η Σενεγάλη, οι Φιλιππίνες, το Πουέρτο Ρίκο δεν ήταν σίγουρα πολύ υψηλού επιπέδου για να «κριθεί» η Εθνική ομάδα. Στο πρώτο της... σοβαρό όμως τετσ η Εθνική Ελλάδος έδειξε πως δεν καταλαβαίνει από αντιπάλους καθώς έριξε στο καναβάτσο και τους Κροάτες επικρατώντας με 76-65, φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ και πλέον θα παίξει με την Αργεντινή (4/9) για την πρωτιά στο δεύτερο γκρουπ

Η Εθνική ήταν ξανά απόλυτα διαβασμένη, απόλυτα συγκεντρωμένη και απόλυτα πιστή στο πλάνο της και νίκησε εύκολα και τους Κροάτες. Πλέον οι διεθνείς έχουν βάλει πλώρη για την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο. Το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη έκανε τους άσους της Κροατίας να μοιάζουν με ομάδα της σειράς και επιβλήθηκε κυριαρχόντας και στα σαράντα λεπτά του αγώνα. Έλαμψαν Καλάθης, Ζήσης, Καϊμακόγλου, Παπανικολάου και Μπουρούσης, μόνος του προσπαθούσε για τους Κροάτες ο Μπογκντάνοβιτς (20 π.). Όλες οι νίκες μέχρι τώρα έχουν έρθει με διψήφια διαφορά πόντων.



Πλέον η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη με νίκη την Πέμπτη (4/9, 23:00) επί της Αργεντινής θα καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου και θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τη Σερβία στους «16». Ωστόσο το επιπλέον κέρδος είναι πως δε θα συναντήσει τους Ισπανούς νωρίτερα από την τετράδα, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση ήττας αύριο.
Κόντρα και στην Κροατία η Ελλάδα έδειξε για μία ακόμα φορά τα τρία μεγάλα της όπλα, τα οποία... ενεργοποιεί ανεξαρτήτως αντιπάλου. Την άμυνα, τον ρυθμό και τους... διαφορετικούς ηγέτες. Γιατί μπορεί ο Ζήσης να πασάρει... ακόμα και ο Μπουρούσης να «κατεβάζει» ριμπάουντς, αλλά αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Παπανικολάου να βάλει το όνομά του στους κορυφαίους. Και μαζί του φυσικά το x-factor αυτής της ομάδας, ο Κώστας Καϊμακόγλου
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-23, 51-39, 76-65
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 13 (10ριμπ.), Ζήσης 3 (1τρ., 10ασ.), Βασιλειάδης 3 (1), Καλάθης 9 (1), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 14, Σλούκας 4, Καϊμακόγλου 14 (2), Αντετοκούνμπο 2, Βουγιούκας 6, Πρίντεζης 8.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ρέπεσα): Τόμιτς 9, Λαφαγιέτ 8 (1), Μπογκντάνοβιτς 20 (3), Σάριτς 10 (1), Ρούντεζ 6 (2), Ούκιτς 6 (1), Σίμον 6, Μάρκοτα, Ζόριτς.