Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Συμφέροντα πίσω από τον πολιτικό τραμπουκισμό ή ηλιθιότητα;

gap-kastelorizo

Η προχτεσινή εικόνα κατά την οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσκεκλημένος εκδήλωσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου, έτυχε χυδαιοτήτων από ομάδα παρευρισκόμενων, έστειλε τον υιό του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ένα ακόμη βήμα στην πολιτική και κοινωνική απομόνωση.

Κι αυτό γιατί ο Γιώργος, όφειλε να προστατέψει τους καλεσμένους του. Όφειλε να δείξει πως ο χώρος που "έφτιαξε" για τον πατέρα του και το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι αρένα, αλλά χώρος πολιτικής μνήμης.

Όμως τελικά, φάνηκε πως ο σκοπός δεν ήταν η ένωση αλλά ο διχασμός. Ο Γιώργος πιστεύει πως το επίθετό του, του δίνει την ικανότητα και τη δυνατότητα να αφεντεύει την πολιτική τύχη του τόπου και η υστεροφημία του πατέρα του, να του εξασφαλίζει πολιτική γη και ύδωρ για ασχήμιες και άλλες μικρότητες.. για πολλά, πολλά χρόνια.

Όμως προχτές ο ΓΑΠ διάλεξε μία ακατάλληλη στιγμή. Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολες διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο χώρος του κέντρου ζητά συνένωση δυνάμεων, τη στιγμή που ακραίες πολιτικές δυνάμεις καραδοκούν, τη στιγμή που η κοινωνία ζητά ανακούφιση και ελπίδα.

Άραγε ποιον εξυπηρετεί η απαθής και συνωμοτική στάση του ΓΑΠ στις χυδαιότητες, προσωπικών "αυθόρμητων" οπαδών του;;;

Τι κρύβεται πίσω από αυτή τη προσβλητική στάση στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης; Αποζητά την πολιτική αστάθεια ο πρώην Πρωθυπουργός;

Αν όχι τι επιδιώκει; Να αναλάβει κάποια εξουσία; Μήπως να ξανακυβερνήσει; Μα το έκανε όταν είχε το 44% και κατέρρευσε μόνος του. Θέλει να ξαναδοκιμάσει με μόνο άρμα το επίθετό του και τους λεγόμενους κλακαδόρους, τους υβριστές και τους κηπουρούς;;

Αν δεν υπάρχουν οικονομικά ή άλλα προσωπικά συμφέροντα, που αποζητούν την ανατροπή της κυβέρνησης, τότε μόνο η ηλιθιότητα μένει ως δικαιολογία.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr