Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Κυβερνοασφάλεια και περιβαλλοντική διαχείριση στο επίκεντρο της ετήσιας συνάντησης Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε.

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην άμεση ανταπόκριση της Βουλής των Ελλήνων στις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία στην απρόσκοπτη λειτουργία της, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της  Βουλής κ. Γιώργος Μυλωνάκης, κατά τη  συζήτηση που έλαβε χώρα σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης των Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Μυλωνάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα ασφαλείας ηλεκτρονικών συστημάτων που έπρεπε να αντιμετωπίσει η Βουλή και στις λύσεις που προέκρινε στο κρίσιμο αυτό θέμα, καθώς πάνω από το 50% του προσωπικού της εργάζεται απομακρυσμένα, οι συνεδριάσεις και οι ψηφοφορίες διεξάγονται υβριδικά, ενώ οι διεθνείς σχέσεις των Κοινοβουλίων ασκούνται αποκλειστικά μέσω τηλεδιασκέψεων.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν τους Γενικούς Γραμματείς ήταν η προσεχής Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα διοργανώσουν διαδικτυακά τον προσεχή Μάιο τα δύο σώματα του Γερμανικού Κοινοβουλίου, και οι δράσεις των Κοινοβουλίων στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης