Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις

 

ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 29/3 – 4/4  2021

 





Το Μαργαριταρένιο Κουμπί

Δευτέρα, 29/3 στις 23:00







Ντοκιμαντέρ του Πατρίσιο Γκουσμάν (2015). Δύο κου­μπιά στον πυθμένα του ωκεανού συνδέουν το σύμπαν, τον πλανήτη μας και την ανθρώπινη μνήμη, μέσα από την ι­στορία των ιθαγενών της Παταγονίας, των πρώτων Βρετα­νών αποίκων της Χιλής και των πολιτικών κρατουμένων της χούντας του Πινοσέτ. Αργυρή Άρκτος Σεναρίου και Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου.








Κλιματική Αλλαγή: Τα Γεγονότα

Τρίτη, 30/3 στις 23:00








Ντοκιμαντέρ του BBC. Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο παρουσιά­ζει τα επιστημονικά δεδομένα γύρω από την κλιματική αλλαγή και αναζητά πιθανές λύσεις γι' αυτή την παγκό­σμια απειλή.










Τραγουδώντας την Ιστορία

Τετάρτη, 31/3 στις 23:00








Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει σημαντικά ιστορικά γεγονότα, αναδεικνύοντας τη μουσική που τα συνόδευε και ταυτίστηκε μαζί τους στη συλλογική μας μνήμη.













Γελαστός Πρίγκηπας

Τετάρτη, 31/3 στις 00:00




Aμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν με τους: Πολ Ραντ, Εμίλ Χιρς (2013). Δύο υπάλλη­λοι της οδοποιίας περνούν το καλοκαίρι του 1988 σηματο­δοτώντας έναν επαρχιακό δρόμο του Τέξας και αναπτύσ­σουν μια σχέση ιδιαίτερης φιλίας. Βραβεύτηκε με Αργυρή Άρκτο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.










Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 1/4 στις 23:00








Η Αλεξία Κουλούρη συζητά με εκπροσώπους των κομ­μάτων για το σχέδιο ανοίγματος του τουρισμού, τους προβληματισμούς, καθώς και τις προσδοκίες που υπάρ­χουν λόγω της πανδημίας.










Χειμερία Νάρκη

Παρασκευή, 2/4 στις 22:00







Ταινία σε σκηνοθεσία του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν με τους Χαλούκ Μπιλγκινέρ, Μελίσα Σόζεν, Ντεμέτ Ακ­μπάγκ, Άιμπερκ Πεκτσάν (Τουρκία, 2014). Πρώην ηθο­ποιός και εύπορος κληρονόμος, ο Αϊντίν ζει με τη νεα­ρή σύζυγό του και την πρόσφατα διαζευγμένη αδελφή του, διευθύνοντας έναν κομψό ξενώνα στην Καππαδο­κία. Όταν ένα μικρό αγόρι ρίξει μια πέτρα στο παράθυ­ρο του τζιπ του, μια σειρά γεγονότων θα τον φέρουν αντιμέτωπο με την αληθινή ζωή και τους ανθρώπους της. Χρυσός Φοίνικας Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ των Καννών. 










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 3/4 στις 18:00








Εκπομπή με την καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστο­ρίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώ­πινη μοίρα.










Τζακ Νίκολσον

Σάββατο, 3/4 στις 21:00








Ντοκιμαντέρ του Εμμανουήλ Νόμπεκτ (2019) για τον Τζακ Νίκολσον, έναν από τους κορυφαίους κινηματο­γραφικούς ηθοποιούς της γενιάς του, που έχει διακριθεί
τόσο σε κωμικούς, όσο και σε δραματικούς ρόλους. Το ντοκιμαντέρ μας παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του αινιγματικού ηθοποιού, που κατάφερε να βραβευ­θεί με 3 Όσκαρ, διατηρώντας παράλληλα την εικόνα ενός αντισυμβατικού σταρ.










Δεσμοί Αίματος

Σάββατο, 3/4 στις 23:00








Ισλανδική ταινία, σε σκηνοθεσία Γκρίμουρ Χακόναρ­σον με τους: Σίγουρδουρ Σιγούργιονσον, Θέοντορ Γιούλιουσον (2015). Σε μια απομακρυσμένη ισλανδική κοιλάδα δυο αδέλφια, που έχουν να μιλήσουν μεταξύ τους σαράντα χρόνια, καλούνται να αντιμετωπίσουν από κοινού μια αρρώστια που εξοντώνει τα κοπάδια τους. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών. Στην Ελ­λάδα απέσπασε τον «Χρυσό Αλέξανδρο» στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.










Πίσω από τη Γαλάζια Πόρτα

Κυριακή, 4/4 στις 17:30







Πολωνική νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Μάριους Πά­λε με τους: Έβα Μπλάτζικ,  Μίχαλ Ζεμπρόφσκι (2016). Τι κρύβεται πίσω από τη γαλάζια πόρτα που εμφανίζεται μόνο όταν κλείσουμε τα μάτια μας πριν πέσουμε για ύπνο; Ο μαγικός, τρομακτικός κόσμος, που εκτείνεται πίσω από αυτό το φανταστικό κατώφλι είναι γεμάτος θαρραλέους ήρωες, μυστηριώδη τέρατα και καινούργιους φίλους – ακόμα και πολύχρωμα που­λιά που μιλούν τη γλώσσα των ανθρώπων.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035 



Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία