Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για να ψηφίσετε την Παραλία της Χιλιαδούς ως την Καλύτερη Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική Τοποθεσία για το 2022!

 

Λιγότερο από μια εβδομάδα έχει απομείνει μέχρι τη λήξη της ψηφοφορίας  στις 31 Ιανουαρίου για το «EUFCN Film Location Award 2022» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Film Commissions (European Film Commissions Network).

Κάθε χρόνο το EUFCN επιλέγει και βραβεύει την καλύτερη τοποθεσία όπου πραγματοποιήθηκαν κινηματογραφικά γυρίσματα. Η επιλογή μπορεί να γίνει από μία κινηματογραφική ταινία ή και τηλεοπτική σειρά.

Για το 2022, η παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας διεκδικεί το «Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας 2022» αφού εν καιρώ πανδημίας υποδέχτηκε μέρος των γυρισμάτων που πραγματοποίησε στη χώρα μας η ταινία «Το τρίγωνο της θλίψης» (Triangle of Sadness) σε συμπαραγωγή με την ελληνική εταιρεία Heretic.

Το φυσικό τοπίο της Χιλιαδούς αναδείχτηκε ως ένας από τους πρωταγωνιστές του «Τριγώνου της θλίψης», καθοριστικός για την ατμόσφαιρα και την αισθητική φυσιογνωμία μιας διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής. Αποτέλεσμα που δικαιώθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών  ενώ η ταινία είναι υποψήφια για τρία  Όσκαρ στα επερχόμενα 95α βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ειδικότερα, στις κατηγορίες για την «Καλύτερη Σκηνοθεσία», το «Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο» και «Καλύτερη Ταινία» .

Στην απλή διαδικασία της ψηφοφορίας μπορούν να συμμετάσχουν όλοι διαδικτυακά από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Να σημειώσουμε ότι το «EUFCN Film Location Award 2018» κέρδισε το νησί της Κέρκυρας όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς «The Durrells».

Η υποψηφιότητα αναδείχθηκε έπειτα από πρόταση του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, στο πλαίσιο των δράσεων προσέλκυσης διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ψηφίσετε τη Χιλιαδού!

https://eufcn.com/location-award-2022/vote-now/