Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Με μεγαλοπρέπεια η Λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δερβένι (video)

 

 
Με μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης παρουσία πλήθους πιστών , κατοίκων και παραθεριστών, πραγματοποιήθηκε χθές βράδυ (παραμονή), στο Δερβένι, η λιτανεία της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του κοιμητηρίου μέσω της κεντρικής οδού της πόλεως στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
ΔΕΡΒΕΝΙ Ι Λιτάνευση Ιερής Εικόνας Κοιμήσεως της Θεοτόκου 14/8/22 Ι ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
Παρόντες στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας ήταν o Δήμαρχος του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Βλάσιος Τσιώτος, ο Αντιδήμαρχος της  Δ.Ε. Ευρωστίνης Ανδρέας Καραβάς, ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Σπύρος Καραβάς,, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου Γιάννης Ροδόπουλος, προέδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου 
Στο οπτικοακουστικό υλικό ακούγονται μέρη του θρησκευτικού εμβατηρίου “Άγιος Μηνάς” του Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας (“Παλαιά”) καθώς και του θρησκευτικού εμβατηρίου “Παναγία Τρυπητή” του Παναγιώτη Παναγάκου, αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η λήψη του οπτικοακουστικού υλικού πραγματοποιήθηκε απο την Αλέκα Σιωκορέλου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.