Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Play out Super League 1 (1η αγωνιστική): Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

 Play out Super League 1 (1η αγωνιστική): Αποτελέσματα, βαθμολογία, highlights και επόμενη αγωνιστική 

Άρχισε σήμερα (20/3) η διαδικασία των play out της Super League 1, η οποία θα κρίνει την ομάδα που θα υποβιβαστεί ως τελευταία της ειδικής βαθμολογίας στη Super League 2, αλλά και εκείνη που ως προτελευταία της τελικής κατάταξης θα παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της Β' κατηγορίας για μία θέση στα «μεγάλα σαλόνια» της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του Σαββάτου η ΑΕΛ πήρε σπουδαία νίκη στο γήπεδο

της Ριζούπολης, αφού επιβλήθηκε του Απόλλωνα Σμύρνης 0-2 με γκολ των Φιορίν Ντουρμισάι ( 67΄) και Μάρκο Νούνιτς (96΄). Έτσι, η θεσσαλική ομάδα ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τα play out στην προσπάθειά της να σώσει την παρτίδα. Αντίθετα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξεμπερδέψει ουσιαστικά από τώρα με το άγχος της παραμονής.

Στη δεύτερη αναμέτρηση της ημέρας ο Βόλος υποδέχθηκε τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ. Αυτό το 0-0 έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό στους φιλοξενούμενους Ηρακλειώτες που παλεύουν για τη σωτηρία τους. Επιπλέον, έβαλαν στοπ στο αρνητικό σερί των 10 ηττών, με το οποίο είχαν κλείσει την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Από την πλευρά της η ομάδα της Μαγνησίας ουσιαστικά είναι αδιάφορη στα play out, δεδομένου ότι δεν κινδυνεύει να εμπλακεί σε περιπέτειες.

Το βράδυ του Σαββάτου έγιναν τα δύο ματς με τα οποία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής. Στο ένα εξ αυτών ο ΠΑΣ Γιάννινα χρειάστηκε ένα γκολ με δράστη τον Ροντρίγκο Εραμούσπε στο 32΄ για να κάμψει την αντίσταση του Ατρόμητου με 1-0. Το συγκρότημα της Ηπείρου ανέβηκε στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των play out συγκατοικώντας με τον Βόλο και απέδειξε ότι παραμένει σε μεγάλη φόρμα, πηγαίνοντας από νίκη σε νίκη. Απεναντίας, ο Ατρόμητος συνεχίζει την πολύ μέτρια φετινή χρονιά του.

Στο έτερο βραδινό παιχνίδι αναμετρήθηκαν ο Παναιτωλικός και η Λαμία στο Αγρίνιο στο στερεοελλαδίτικο ντέρμπι. Η φιλοξενούμενη ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε εύκολα εκείνης από την Αιτωλοακαρνανία, εξασφαλίζοντας το πολύτιμο τρίποντο από το πρώτο μισό του αγώνα. Τότε που οι Θοδωρής Βασιλακάκης (24΄), Μίλος Ντέλετιτς (26΄) και Λάζαρ Ρόμανιτς ( 43¨) διαμόρφωσαν το 0-3 υπέρ του ΠΑΣ, με το οποίο απομακρύνθηκε αισθητά από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βόλος 34

ΠΑΣ Γιάννινα 34

Απόλλων Σμύρνης 28

Ατρόμητος 28

Λαμία 26

Παναιτωλικός 20

ΟΦΗ 20

Λάρισα 19

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 3 Απριλίου

15.00: Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης

17.15: ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα

19.30: ΑΕΛ - Παναιτωλικός

19.30: Λαμία - Βόλος