Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Βόλος-ΟΦΗ 0-0: Κυρίαρχες οι άμυνες

 Βόλος-ΟΦΗ 0-0: Κυρίαρχες οι άμυνες  

Ο ΟΦΗ ήθελε περισσότερο τη νίκη, αλλά τουλάχιστον σταμάτησε το αρνητικό σερί των 10 ηττών στο Πανθεσσαλικό, με το 0-0 επί του Βόλου να είναι το αποτέλεσμα που άξιζαν οι δύο ομάδες. Καθώς οι άμυνές τους ήταν πολύ αποτελεσματικές, ενώ η τακτική έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς οι δύο τεχνικοί ήθελαν πρωτίστως να μη δεχτούν γκολ. Ο Βόλος παρέμεινε στην κορυφή των play out, ενώ ο ΟΦΗ δέχεται ακόμη πιο «καυτή» την ανάσα της ΑΕΛ που τον πλησίασε στον ένα βαθμό. Σε ένα παιχνίδι χωρίς ποιότητα, αλλά και με τα ελαφρυντικά ήταν πολλά.

Με βροχερό καιρό και βαρύ αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες άρχισαν συντηρητικά

το ματς. Ο ελλιπής ΟΦΗ είχε μεγάλη πίεση και οι επιλογές του μπροστά ήταν βιαστικές, ενώ οι πιο άνετοι γηπεδούχοι είχαν καλύτερες κινήσεις μπροστά με Νίνη και Περέα από τη δεξιά πλευρά να κάνουν τη δουλειά, αλλά την άμυνα των κρητικών να είναι καλά οργανωμένη. Συνέπεια όλων αυτών ήταν να γίνει η πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς στο...21΄με ένα μακρινό άστοχο σουτ του Νίνη! Ενώ ο ΟΦΗ είχε την πρώτη καλή αντεπίθεση στο 24΄με τον Στάρτζεον να μην ολοκληρώνει τη συνεργασία Καστάινιος-Σαρδινέρο. Και να έχει υποψίες ευκαιριών με τον Καστάινιος και τον Στάρτζεον που πήγαν να αξιοποιήσουν κακές εξόδους του Κλέιμαν αλλά δίχως επιτυχία. Η φάση με τον Στάρτζεον πάντως ήταν αρκετά επικίνδυνη και ουσιαστικά η μοναδική στο πρώτο μέρος, στο οποίο οι ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν. 

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ μπήκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αλλά ο Βόλος είχε την πρώτη στιγμή, με γυριστό του Μαρτίνες στο 48΄που έφυγε δίχως δύναμη άουτ. Ο απειλητικός Καστάινιος βρήκε από κοντά το δοκάρι του Κλέιμαν στο 51΄, αλλά ήταν εκτεθειμένος και σωστά υποδείχτηκε οφσάιντ. Ο Στάικος στο 55΄αστόχησε από καλή θέση μετά από πάσα του Ουές, ενώ είχε και επιλογές συμπαικτών στην περιοχή. Με το ματς να έχει φανερά καλύτερο ρυθμό. Αλλά όχι για πολύ...

Ακολούθησαν αρκετά μαρκαρίσματα, πάλι αγωνιστική ένταση δίχως θέαμα, αλλά και τραυματισμός του Σαρδινέρο που υποχρέωσε τον Νιόπλια σε αναγκαστική αλλαγή. Με τον Στάικο να περνάει πιο μπροστά και τον Σακόρ στον άξονα δίπλα στον Μεγιάδο. Αλλά από το 55΄κι έπειτα το ματς είχε πάλι «βαλτώσει». Και ήταν ανυπόφορο για τον ουδέτερο θεατή, καθώς παρά τις προσπάθειες των παικτών δεν «έβγαινε» φάση με τίποτα.

Η επόμενη υποψία ευκαιρίας έγινε στο... 84΄με τον Στάρτζεον να κλέβει και να σεντράρει προς τον Σακόρ που δεν έπιασε καλά την κεφαλιά. Με τον Σακόρ να έχει σουτ στο 90΄που μπλόκαρε ο Κλέιμαν, στην τελευταία προσπάθεια της αναμέτρησης. 

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο, Μήτογλου, Γκρίλο, Φερράρι, Ριένστρα (85΄Μπουένο), Τσοκάνης, Νίνης, Μαρτίνες, Περέα (77΄Ρενάτο), Δουβίκας

ΟΦΗ: (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Λυμπεράκης, Βούρος, Διαμαντής, Μαρινάκης, Ουές, Μεγιάδο, Στάικος (75΄Γρίβας), Στάρτζεον, Καστάινιος (86΄Μπαλογιάννης), Σαρδινέρο (64΄λ.τ. Σακόρ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βόλος 34

ΠΑΣ Γιάννινα 31

Απόλλων Σμύρνης 28

Ατρόμητος 28

Λαμία 23

Παναιτωλικός 20

ΟΦΗ 20

Λάρισα 19