Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ο Παναθηναϊκός «στραβοπάτησε» στη Λεωφόρο, 0 - 0 με την Λαμία, χανοντας την ευκαιρία να πιάσει την 4αδα / Δεν δόθηκε πέναλτι στους φιλοξενούμενους.

https://www.fosonline.gr/media/news/2021/01/30/126400/main/ioanidispao.jpg 

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σπάσει το… τείχος της Λαμίας, καθώς ήρθε ισόπαλος 0-0 στη Λεωφόρο και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ήττα του Άρη στην Τρίπολη από στον Αστέρα, να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ και να βρεθούν συγκάτοικοι στην τρίτη θέση μαζί με την ΑΕΚ.

Οι «πράσινοι» μετρούσαν πέντε συνεχόμενες νίκες και απόψε κόντρα στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Μιχάλη Γρηγορίου δεν μπόρεσαν να συνεχίζουν το σερί τους.

Στο πρώτο μέρος η Λαμία ήταν «οχυρωμένη» στην άμυνά της και κυρίως στον άξονα καταφέρνοντας να «εγκλωβίσει» στον Βιγιαφάνιες.

Οι «πράσινοι» είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους, ήταν αργοί και προβλέψιμοι με αποτέλεσμα η Λαμία να εξουδετερώνει εύκολα τις επιθέσεις.

Μόνο που δεν κρατούσε τη μπάλα και αδυνατούσε να οργανώσει επικίνδυνες αντεπιθέσεις, ώστε να γίνει απειλητική απέναντι στον Διούδη.

Αναιμικές ευκαιρίες από τον Παναθηναϊκό, φουλ άμυνα για τη Λαμία και το 0-0 του πρώτου μέρους ήταν το πιο δίκαιο.

Ο Μπόλονι έκανε την ομάδα του πιο επιθετική βγάζοντας τους Αλεξανδρόπουλο, Ιωαννίδη, Καμπετσή, Βιγιαφάνιες και πέρασε τους Εμμανουηλίδη, Χατζηγιοβάννη, Καρλίτος, Μακέντα, αλλά ο Επασί με τον Αντέτζο ήταν εκεί για να αποκρούουν τις προσπάθειες των γηπεδούχων!

Η Λαμία κρατούσε ηρωικά έχοντας σχεδόν όλους τους παίκτες της μπροστά από την περιοχή και προσπαθούσε με τον Ρόμανιτς να βγει στην κόντρα.

Τελικά η ομάδα της Φθιώτιδας άντεξε το «σφυροκόπημα», ενώ στο 91’ δεν της δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Σένκεφελντ μέσα στη μεγάλη περιοχή μετά από γύρισμα του Καραμάνου.

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης- Χατζηθεοδεωρίδης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ- Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (82’ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες (58’ Χατζηγιοβάνης) – Αϊτόρ (82’ Εμμανουηλίδης), Ιωαννίδης (58’ Καρλίτος), Καμπετσής (67’ Μακέντα)

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί - Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς - Τζανδάρης, Μπιάρνασον - Ρόμανιτς, Βασιλακάκης (60’ Τιρόνε, λτ. 67’ Γκούγκα), Ντέλετιτς (60’ Προβυδάκης) – Αραμπούλι (λ.τ. 7’ Καραμάνος).

 

Το προφίλ της 20ής αγωνιστικής της Super League 1:

Σάββατο (30/1)

ΑΕΛ - Βόλος 0-0

Αστέρας Τρίπολης - Άρης 2-1 (66' Κρέσπι, 70' Ριέρα – 28' Μάνος)

Παναθηναϊκός - Λαμία 0-0

 

Κυριακή (31/1

ΟΦΗ - ΑΕΚ (15:00)

 Στην αποστολή του ΟΦΗ για το ματς με την ΑΕΚ (31/1, 15:00) συμπεριλήφθηκε η νέα μεταγραφή των Κρητικών, Λουκ Καστάνιος.

Οι 20 ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την αποστολή είναι οι: Waterman, Σωτηρίου, Weiss, Λυμπεράκης, Selimovic, Sturgeon, Neira, Souza, Solis, Βαφέας, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Sardinero, Στάικος, Γρίβας, Mellado, Castaignos, De Guzman, Κοροβέσης.

Εκτός από τους τραυματίες, στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκαν οι Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, Θοδωρής Μίγγος, Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης, Βαγγέλης Νοικοκυράκης, Βασίλης Σηφάκης

 Με αρκετές απουσίες θα παρουσιαστεί η ΑΕΚ στο εκτός έδρας παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής της Super League 1 με αντίπαλο τον ΟΦΗ.

Συγκεκριμένα ο Μανόλο Χιμένεθ εκτός τους τραυματίες Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Πέτρο Μάνταλο, Παναγιώτη Τσιντώτα, Νέναντ Κρίστιτσιτς και Μάριο Μιτάι δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή και τους Μάρκο Λιβάγια, Εμάνουελ Ινσούα.

Οι δύο παίκτες δεν υπολογίζονται από τους «κιτρινόμαυρους» και από ότι φαίνεται θα μπουν προσωρινά στον «πάγο». Από την άλλη στην αποστολή επέστρεψε ο Νασίμ Χνιντ.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Χατζηεμμανουήλ, Θεοχάρης, Μπακάκης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Σβάρνας, Χνιντ, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Σαρδέλης, Μαχαίρας, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος.

 

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος (17:15) 

Σήμερα (30/1) έγινε η τελευταία προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της Κυριακάτικης (31/1) εντός έδρας αναμέτρησης με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τεχνικός Αργύρης Γιαννίκης ανακοίνωσε την αποστολή. Σε αυτή είναι και ο Κάστρο ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό.

Εκτός οι τιμωρημένοι λόγω καρτών Χουτεσιώτης, Πίρσμαν αλλά και οι τραυματίες Ντομίνγκεθ, Εραμούσπε.

Η αποστολή του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον Ατρόμητο αποτελείται από τους Λοντίγκιν, Σάλιακα, Πήλιο, Κάργα, Παντελάκη, Σιόντη, Ελευθεριάδη, Καρτάλη, Μπρένερ, Λεό, Κρίζμαν, Παμλίδη, Λιάσο, Οικονομόπουλο, Αθανασίου, Πανουργιά, Λώλη, Νάουμετς, Μιλιντσεάνου, Κάστρο, Γροσδάνη.

Δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι για τον Ατρόμητο στη Δυτική Ελλάδα. Μετά το Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό, την Κυριακή (31/1) θα παίξει στους «Ζωσιμάδες» με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Μουνίθ, ο οποίος αποβλήθηκε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό δεν υπολογίζεται όπως και οι Μανούσος, Χριστοδουλόπουλος που δεν ταξίδεψαν καθόλου με την ομάδα αλλά και ο τραυματίας Γιαννιώτης.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Νταμίρ Κάναντι ανακοίνωσε την αποστολή.

Την αποτελούν οι εξής 23 ποδοσφαιριστές: Μανδάς, Θεοδωράκης, Σάλτας, Αγκάγιεφ, Γούτας, Ούμπιδες, Κιβρακίδης, Μάτιτς, Γκαλβάο, Νάτσος, Γιακουμάκης, Νταβιώτης, Σάλομον, Κωτσόπουλος, Ραμπέγιο, Στρούγγης, Τριμμάτης, Χαρίσης, Γκάλο, Τομάσεβιτς, Αθανασίου, Οικονομίδης και Εντομβόνγι.

Μετά το ματς με της Πέμπτης η ομάδα μας παρέμεινε στο Αγρίνιο και προπονήθηκε στις εγκαταστάσεις του Παναιτωλικού προκειμένου να ταξιδέψει σήμερα στα Ιωάννινα.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την ΠΑΕ Παναιτωλικός για την παραχώρηση του προπονητικού κέντρου και την άψογη φιλοξενία τους.

Όλοι όσοι δεν βρίσκονται στην αποστολή θα προπονηθούν αύριο το πρωί»

 

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός (17:15)

Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό δεν ήταν 100% έτοιμος μετά το χτύπημα που δέχτηκε στο ματς με την ΑΕΚ και τον άφησε εκτός προπονήσεων για μερικές μέρες και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί, ενώ εκτός είναι κι ο Σίντζι Καγκάβα για τον οποίο έχει εκπονηθεί ειδικό πρόγραμμα επανένταξης στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ο Ενέα Μιχάι συνέχισε αποθεραπεία κι αποκατάσταση.

Αναλυτικά οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Περέιρα, Τσιγγάρας, Ντόουγκλας, Νινούα, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Μουργκ, Λάμπρου, Ουάρντα, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι, Κρμέντσικ.

Η ομάδα του Αγρινίου ολοκλήρωσε την προετοιμασία της, με τον Τραϊανό Δέλλα να ανακοινώνει την αποστολή για το ματς της Τούμπας. Εκτός βρίσκονται οι γνωστοί απόντες λόγω τραυματισμού, Ματσόλα, Καρασαλίδη, ενώ στην αποστολή επέστρεψε ο Μεντίνα.

Αναλυτικά η αποστολή του Παναιτωλικού: Κνετ, Μεντίνα, Βάντερσον, Αρσούρα, Ταχάρ, Μάζουρεκ, Ντάλσιο, Ντίας, Αριγίμπι, Μπαρμπόσα, Περέιρα, Μελίσσας, Μανθάτης, Τζανακάκης, Βέργος, Μεντόσα, Τσότσαλιτς, Τσιγγάρας, Μαλής, Λιάβας.

 

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός (19:30)

Έκπληξη ή προάγγελος εξελίξεων; Ο Ραφίνια αποκλείστηκε από την αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι της Κυριακής (31/1, 19.30) με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη.

Ο αποκλεισμός του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ έρχεται λίγες ώρες μετά την άφιξη του Κένι Λαλά στην Ελλάδα για λογαριασμό των Πειραιωτών. Ένας Λαλά, που όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει στη χώρα μας για να αποτελέσει τη «ρεζέρβα» στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Ραφίνια λοιπόν θα δει από την τηλεόραση το παιχνίδι με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και μένει να φανεί αν ο λόγος του αποκλεισμού του ήταν για λόγους αγωνιστικούς ή για λόγους αποχώρησης. Αντιθέτως μέσα είναι ο Ντρέγκερ που ήταν εκτός το προηγούμενο διάστημα!

Εκτός έμεινε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο την Τετάρτη (3/2) με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο.

Αναλυτικά η αποστολή: Σα, Κρίστινσον, Τζολάκης, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Μπα, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Πέπε, Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι, Μπρούμα, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Χασάν, Ελ Αραμπί.

Μετά το τέλος της προπόνησης, του Απόλλωνα Σμύρνης για τον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό  ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Παράσχος ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που συμπεριέλαβε στην αποστολή. Εκτός τέθηκαν οι τιμωρημένοι Λισγάρας, Φατιόν και Φερνάντεθ, ενώ από την άλλη το παρών έδωσε ο Κάλισιρ.

Η αποστολή αποτελείται από τους: Κότσαρη, Βέρουλστ, Μπρούσιτς, Χουχούμη, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδη, Κολ, Λαγό, Ιωαννίδη, Μπεντινέλι, Βάρκα, Σλίβκα, Τσαμπούρη, Τσιλούλη, Μουνιέ, Ντάουντα, Βιτλή, Κιτόκο, Καραγκούνη, Κάλισιρ.

 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Ολυμπιακός

19

48 - 7

51

2

 Άρης

20

25-13

39

3

ΑΕΚ

19

30-21

37

4

ΠΑΟΚ

19

32-18

36

5

Παναθηναϊκός

20

22-12

35

6

Αστέρας Τρίπολης

20 

21-20

33

7

Βόλος ΝΠΣ

20

20-27

24

8

Ατρόμητος Αθηνών

18

17-24

21

9

ΟΦΗ

19

18-29

19

10

Απόλλων Σμυρνης

18

18-23

18

11

ΠΑΣ Γιάννινα

19

18-22

18

12

Παναιτωλικός

18 

 9 -22

12

13

ΠΑΣ.Λαμία

18

10-30

11

14

ΑΕΛ.

19

 9 -29

9