Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Χαλάρωση μέτρων: 50% πληρότητα στα γήπεδα, όρθιοι στη διασκέδαση και άνοιγμα σχολικών εκδρομών – Τι θα ισχύει από 19 Φεβρουαρίου

 

Ναι είπε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων στο αίτημα της κυβέρνησης για ορθίους στη διασκέδαση, να αυξηθεί η πληρότητα θεατών στα γήπεδα από το 10% στο 50% και να επιτραπούν οι σχολικές εκδρομές.

Για τις σχολικές εκδρομές αποφασίστηκε να ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα ενώ για τις πολυήμερες από 1η Μαρτίου.

Αντίθετα, όπως αναμένονταν οι ειδικοί είπαν όχι στις καρναβαλικές παρελάσεις που δεν θα γίνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι επιστήμονες μέλη της Επιτροπής εδώ και ενάμιση μήνα συνεδριάζουν σταθερά κάθε εβδομάδα αξιολογώντας συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εως σήμερα έχουν απελευθερωθεί οι περιορισμοί που αφορούν στη μουσική – είχε απαγορευτεί – και στο ωράριο λειτουργίας εστίασης και διασκέδασης που πλέον είναι ελεύθερο.

Την περασμένη εβδομάδα, δόθηκε το “πράσινο φως” και καταργήθηκε το όριο ατόμων για κάθε τραπέζι σε εστίαση και διασκέδαση, ενώ όπως όλα δείχνουν αυτή την εβδομάδα η διασκέδαση θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ωστόσο το μήνυμα που με αγωνία συνεχίζουν να εκπέμπουν επιστήμονες και κυβέρνηση είναι πως η καλή έκβαση της κατάστασης και η άρση των περιορισμών δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση το τέλος της πανδημίας και της κυκλοφορίας του κορoνοϊού. Η έκκληση για προσοχή, για εμβολιασμό στους απροστάτευτους έναντι του ιού, η τήρηση των αποστάσεων και η χρήση μάσκας θα μας συνοδε

Αποδεκτές έγιναν από την κυβέρνηση οι εισηγήσεις της Επιτροπής για ορθίους στη διασκέδαση, να αυξηθεί η πληρότητα θεατών στα γήπεδα από το 10% στο 50% και να επιτραπούν οι σχολικές εκδρομές.

Για τις σχολικές εκδρομές αποφασίστηκε να ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα ενώ για τις πολυήμερες από 1η Μαρτίου.

Δήλωση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη:«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».