Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Παναιτωλικός-Λαμία 1-0: Βρήκε Νταγκό(λ) και νίκη

 Παναιτωλικός-Λαμία 1-0: Βρήκε Νταγκό(λ) και νίκη 

Έπειτα από τρία ματς χωρίς γκολ, ο Παναιτωλικός βρήκε ξανά δίχτυα με τον Νταγκό και έφτασε σε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο (1-0) επί της Λαμίας στο εξ΄αναβολής παιχνίδι για τη 17η αγωνιστική. Νίκη που άξιζε η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου καθώς ήταν

ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, κυνηγώντας πιο αποφασιστικά τη νίκη. Με την Λαμία να μένει και πάλι χωρίς κάτι θετικό, όπως και στη Λεωφόρο στο προηγούμενο ματς. 

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά και είχε τελικές προσπάθειες με Βέργο και Νταγκό στο πρώτο πεντάλεπτο που δεν ανησύχησαν τον Γκαραβέλη. Στο 8' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Προβυδάκη σε σέντρα του Νταγκό, αλλά σωστά ο διαιτητής δεν έδειξε κάτι. Στο 15' ο Γκαραβέλης έχασε την μπάλα από εκτέλεση κόρνερ του Μεντόσα, αλλά κανείς παίκτης του Παναιτωλικού δεν το εκμεταλλεύτηκε και ο γκολκίπερ της Λαμίας διόρθωσε. Και στο 25' ο Γκαραβέλης ήταν εκεί που έπρεπε και απέκρουσε το σουτ του Νταγκό. Στο 27' ο Νταγκό έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά μετά το πολύ ωραίο γύρισμα του Βέργου. Η Λαμία πήγε να απειλήσει με Σαραμαντά και Μανούσο στο 35', ενώ στο 36' ο Γκαραβέλης έδιωξε σε δύο χρόνους προ των Βέργου και Νταγκό. Το παιχνίδι κύλησε χωρίς κάτι άλλο σημαντικό έως το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Παναιτωλικό να μην μπορεί να αξιοποιήσει την υπεροχή του.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Γρηγορίου έβγαλε τον Βέλλιο και πέρασε οργανωτή τον Νούνιες και σέντερ φορ τον Καραμάνο, για να γίνει πιο απειλητική η ομάδα του. Και πράγματι ήταν πιο ζωηροί οι φιλοξενούμενοι, με κάποιες επικίνδυνες σέντρες-σουτ. Η πρώτη μεγάλη φάση ήταν, όμως, για τον Παναιτωλικό στο 54', με εντυπωσιακή απόκρουση του Γκαραβέλη σε δυνατό σουτ του Κορνέλιους. Στο 56', όμως, ο τερματοφύλακας της Λαμίας δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο ωραίο γωνιακό σουτ του Νταγκό που αξιοποίησε την μπαλιά του Μεντόσα.

Ο Γρηγορίου άλλαξε το σχήμα σε 4-4-2 βάζοντας αμέσως μετά το γκολ τον Αραμπούλι δίπλα στον Μανούσο στην επίθεση και λίγο αργότερα μαζί με τον Καραμάνο, με τον Αραμπούλι να έχει καλή στιγμή στο 65' από προσπάθεια του Μπανγκουρά. Αλλά την άμυνα του Παναιτωλικού γενικά να κρατάει σταθερά χωρίς προβλήματα. Στο 80' ο Ντουάρτε πλάσαρε ωραία τον Γκαραβέλη από πάσα του Ντίας, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. Και στο 83' ο Φλόρες σούταρε αδύναμα πάνω στον Γκαραβέλη. Η Λαμία απείλησε με κεφαλιά του Μανούσου στο 84' αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε, με τους φιλοξενούμενους να τα δίνουν όλα για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά με πολλές στατικές φάσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μαλής Κορνέλιους, Λάρσον (77΄Βργκοτς), Χουχούμης, Αντούνες, Φλόρες, Νταγκό (76' Μόρσεϊ), Μεντόσα (59' Ντουάρτε), Ντίας (85' Τσιγγάρας), Βέργος

Λαμία: Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (62' Αραμπούλι), Μπεχαράνο (86' Γκέντσογλου), Μπανγκουρά (68' Ρόμανιτς), Μανούσος, Καραμάνος, Βέλλιος (46' Νούνιες)