Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Καιρός meteo: Βροχές και καταιγίδες «πνίγουν» τη χώρα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία το επόμενο διήμερο

 Καιρός – Meteo: Βροχές και καταιγίδες «πνίγουν» τη χώρα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία το επόμενο διήμερο 

Αλλάζει το «πρόσωπο» του καιρού από σήμερα Τετάρτη (16/2/2022) το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo.gr.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη οι βροχές θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων αναμένονται και στην Πελοπόννησο. Για αύριο Πέμπτη (17.2.2022), σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Κρήτη.

Ειδικά για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ τη νύχτα και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 2 (μέτριας επικινδυνότητας), όσον αφορά τον νέο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει καθιερώσει το meteo.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ