Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Επίδοση της Ετήσιας Έκθεσης από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στον Πρόεδρο της Βουλής

Εμφάνιση IMG_2014_06_26_9_34.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δέχθηκε σήμερα τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος του επέδωσε την Έκθεση της Αρχής για το έτος 2013.
Στην παρούσα Έκθεση, που είναι η ενδεκάτη που παρουσιάζεται από την ίδρυση του Θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αποτυπώνεται εμπεριστατωμένα η δραστηριότητα και το έργο της Αρχής ως και των Ελεγκτικών Μηχανισμών της Δημόσιας Διοίκησης, που παρακολουθούνται και αξιολογούνται για το 2013.
«Σας παραδίδω την  Ετήσια Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή  και των Ελεγκτικών Σωμάτων όπου αποτυπώνονται όλες οι λειτουργίες του Δημοσίου, οι πειθαρχικές ποινές, το Πόθεν Έσχες όλων των μελών των Σωμάτων Επιθεώρησης και Ελέγχου» ανέφερε  ο Γενικός Επιθεωρητής παραδίδοντας την Έκθεση στον κ. Μεϊμαράκη, συμπληρώνοντας ότι στον πρόλογο της Έκθεσης περιλαμβάνονται και  ορισμένες προτάσεις του.
 «Η Έκθεση σας αποτελεί ένα επιστημονικό πόνημα, το οποίο λαμβάνουμε πάντα πολύ σοβαρά υπόψιν και πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να εφαρμοστούν τα όσα επισημαίνετε. Η Έκθεση σας αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς ανάγνωσης από όλους τους συναδέλφους, στους οποίους και θα παραδώσω την Έκθεση του 2013 και ελπίζω πως θα συμβάλλουμε δημιουργικά σε όσα επισημαίνετε και εύχομαι να συνεχίσετε το σημαντικό έργο σας με τον ίδιο ζήλο, παρά τις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργείτε  και για τον επόμενο χρόνο» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής παραλαμβάνοντας την Έκθεση και εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους της Βουλής για το ρόλο που επιτελεί η Αρχή.