Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Αγ. Θεόδωροι - Επιτέλους τέλος τα παιχνίδια με το νερό



Έτοιμοι να κηρύξουν "Ιερό Πόλεμο" είναι οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων, καθώς μετά το
πρώτο ζεστό αεράκι του Μαΐου, άναυδοι ακούνε διαρροές από επίσημους και ανεπίσημους δημοτικούς παράγοντες ότι υπάρχει δήθεν έλλειψη νερού και ότι εξ αυτού του λόγου απαιτείται να ληφθούν περιοριστικά και άλλα μέτρα.
Όλα αυτά μετά από ένα χειμώνα με ένταση καιρικών φαινομένων που δεν ενθυμείται κανένας εν ζωή κάτοικος, με καταρρακτώδεις πολυήμερες βροχοπτώσεις που "σάπιζαν" την πόλη, με χιονιά στα παρακείμενα υψώματα και χαλαζόπτωση ύψους 30cm που χρειάστηκαν τα μηχανήματα του Δήμου για να κάνουν προσπελάσιμους τους δρόμους.

Βέβαια οι γνωστοί τοπικοί αυτοδιοικητικοί για να δικαιολογήσουν τις όποιες μελλοντικές ... βλέψεις τους έχουν επιδοθεί από τώρα στο γνωστό τροπάριο περί έλλειψης νερού, διακηρύσσοντας παράλληλα δεξιά και αριστερά το γνωστό διαιρετικό ψευτοδίλημμα των "Βορείων" και των "Νοτίων", προκειμένου να διασπάσουν την ενότητα των κατοίκων που επιθυμούν φυσικά το αυτονόητο:  πρόσβαση όλων σε καθαρό πόσιμο νερό.

Ήδη με δήθεν επαναλαμβανόμενες βλάβες, στραγγαλισμούς βαλβίδων, κλπ, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ψεύτικη εικόνα για την ποσότητα των υπαρχόντων αποθεμάτων νερού προκειμένου εν συνεχεία αφού έχουν δημιουργήσει την ψευτοανάγκη στους κατοίκους, ως λυτρωτές, να προβούν σε αδιαφανείς και ύποπτες λύσεις δεκάδων ίσως και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ όπως προμήθεια αφαλατώσεως,  ενοικίαση επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία γεωτρήσεων και ότι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί ο νους τους.

Όμως επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλη αυτή την αμαρτωλή ιστορία που όχι μόνο κοστίζει πολλά χρήματα αλλά και επιβαρύνει τη ζωή των κατοίκων. Ας αντιληφθούν οι υπεύθυνοι  ότι η διαχείριση του νερού από τη Δημοτική Αρχή αποτελεί τομέα πρωταρχικής σημασίας που ταλαιπώρησε σε σημείο βασανισμού τους  δημότες επί χρόνια και προξένησε:
.             Ανάπτυξη μικροβίων με κινδύνους για την υγεία των κατοίκων,
.             Οικονομική ζημία από την καταστροφή οικιακών συσκευών και εσωτερικών υδραυλικών εγκαταστάσεων των κατοικιών λόγω υδροδότησης με τελείως ακατάλληλο και αλμυρό νερό,
.             Οικονομική ζημία στην τοπική οικονομία λόγω των πολυήμερων διακοπών οπότε η  πόλη αναγκαστικά άδειαζε από επισκέπτες και παραθεριστές,

Η πανάθλια αυτή εικόνα επικράτησε έντονα τα τελευταία χρόνια με την εφαρμογή του  σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ όπου διαπιστώθηκαν λάθη και διοικητικές παραλήψεις και αποκαταστάθηκε το φθινόπωρο του 2013 μετά από μεθοδική παρέμβαση προς τις αρμόδιες Αρχές (Εισαγγελία - Δνση Υγείας κλπ) ενεργών πολιτών των Αγίων Θεοδώρων καταγγέλλοντας  την αναλγησία και ανευθυνότητα που επιδείκνυαν οι αρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής.


Από  το  φθινόπωρο  του  2013 την  υδροδότηση  ανέλαβε ,φυσικά  με  καθυστέρηση  τριών  ετών,  η  ΔΕΥΑΛ- ΑΓΘ  που  είναι  κατά  νόμο  η  αποκλειστικά  υπεύθυνη  υπηρεσία  με  αποτέλεσμα  η  κατάσταση  να  ομαλοποιηθεί,  να  καλυφθούν  κανονικότατα  οι  ανάγκες  το  θέρος  του 2014,  παρά το γεγονός ότι  απομένουν  ακόμα να  γίνουν πολλά  μεταξύ  των  οποίων  η  παραλαβή  των  δικτύων, αντλιοστασίων  κλπ, ώστε  η  υπηρεσία  αυτή  να  έχει  τον  πλήρη  έλεγχο    και  ευθύνη  των  εγκαταστάσεων.


Επειδή  οι  κακές  έξεις  των  παλαιών "φωστήρων" της  αυτοδιοίκησης  δεν  κόβονται εύκολα αλλά και η αβεβαιότητα που προκαλεί η μέχρι τώρα απαξιωτική στάση για τους Αγίους Θεοδώρους του νέου Δημάρχου κ. Γκιώνη, ο οποίος  φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί τι  συνέβαινε  αλλά  και  ποιές ευθύνες  φέρουν οι  γνωστοί και μη εξαιρετέοι τοπικοί αυτοδιοικητικοί, προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό σε κατοίκους αλλά και σε καλοκαιρινούς επισκέπτες.

Καλούμε τόσο τον Δήμαρχο κ. Γκιώνη, όσο και τους αρμοδίους της  ΔΕΥΑΛ-ΑΓΘ:
  • να μην  επιτρέψουν την ανάμειξη αναρμοδίων και μη ειδικών στα θέματα αρμοδιότητας και  χειρισμού της υπηρεσίας ύδρευσης, να επηρεάζουν τις αποφάσεις, εκτιμήσεις και  σχεδιασμούς της υπηρεσίας.
  •  
  • να σταματήσουν όλους αυτούς τους γνωστούς τοπικούς αυτοδιοικητικούς της πλειοψηφίας να δημιουργούν εσκεμμένη και πλασματική εικόνα περί  δήθεν  έλλειψης  πόσιμου  νερού, ώστε να προκληθεί άσκοπη δαπάνη για εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης, ιδιαίτερα μάλιστα όταν μέχρι προ ολίγων ημερών επιφανειακά ύδατα πηγών της  περιοχής κατέκλυζαν το δυτικό τμήμα της πόλης και η πηγή Σοροβίτσας προσφέρει σήμερα με ελεύθερη ροή 23-25m3 την ώρα.
Άλλωστε επιβάλλεται και εκ των πραγμάτων να συνειδητοποιήσουν όλοι οι αρμόδιοι, ότι η περίοδος χάριτος και ανοχής για  την προώθηση και επίλυση όλων των κρίσιμων και σοβαρών ζητημάτων που αφορούν την  πόλη των Αγίων Θεοδώρων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ομαλή υδροδότηση όλων των κατοίκων του Δήμου έχει τελειώσει οριστικά.  Το πάρτι της ασυδοσίας των προηγουμένων ετών πρέπει να σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα.


www.novel918.gr - www.novelradio.gr