Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ο Βασίλης Νανόπουλος για το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων της 5.5.2015

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Κορινθίων της 5/5/2015 και προ ημερησίας διατάξεως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας,  κ. Βασίλης Νανόπουλος,  έθεσε τα παρακάτω θέματα :

1. Επαναπροκήρυξη για τη θέση του συμπαραστάτη του δημότη  κάνοντας τη δήλωση ότι προκειμένου να πληρωθεί η θέση ώστε  να ωφεληθούν οι δημότες και να βελτιωθεί η λειτουργία του δήμου , η  συμμαχία πολιτών θα στηρίξει την επιλογή της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου .

2. Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας διότι με τις βροχές του χειμώνα πολλοί δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση και οι αγρότες δεν μπορούν να πάνε στα κτήματα τους πχ Στεφάνι, Αγ Βασίλειος, Σπαθοβούνι .

3. Άμεσες ενέργειες για την στήριξη των επιχειρήσεων την προσεχή τουριστική περίοδο που άρχισε ήδη, πχ γαλάζιες σημαίες σε παραλίες, διαφημιστική προβολή, προγραμματισμός εκδηλώσεων και λειτουργία του χώρου στάθμευσης που έχει κατασκευαστεί για το σκοπό αυτό στο λιμάνι Κορίνθου κλπ . Ιδιαίτερη ενίσχυση της περιοχής στην παράλια Καλάμια .

4. Οικονομική στήριξη των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων  και ενίσχυση του ρόλου των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον. Ενδεικτικά αναφέρθηκε η ενημέρωση που πρέπει να έχουν για το ποσό που τους αναλογεί από τον προϋπολογισμό, στη σύνταξη του οποίου θα πρέπει να έχουν συμμετοχή καθώς και ενημέρωση στη διαδικασία διαχείρισης της πάγιας προκαταβολής και παροχής αντισταθμιστικών για παράδειγμα από τις ανεμογεννήτριες στο Στεφάνι κλπ .Στους εννέα μήνες της θητείας τους έχουν λάβει καθένας μόνο 1000 ευρώ πρόσφατα ποσό ανεπαρκέστατο για τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε χωριό.

Αντί απάντησης στα παραπάνω θέματα από τον κ Πνευματικό , η μείζων μειοψηφία δέχθηκε επίθεση με υβριστικές φράσεις που δεν μπορούσαμε να δεχθούμε. Απαιτήσαμε να ζητηθεί συγγνώμη εκ μέρους του πράγμα που δεν έγινε και αποχωρίσαμε από τη συνεδρίαση. Η αποχώρηση μας αποτελεί την έσχατη λύση διαμαρτυρίας σε απρεπή συμπεριφορά του κ Πνευματικού με την ανοχή και την ενεργό συμμετοχή του προέδρου κ. Χασικίδη. Η κίνηση αυτή θα γίνεται σπάνια άλλα και η υπομονή μας έχει τα όριά της.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης κατηγορηθήκαμε  με κατά φαντασίαν επιχειρήματα για δήθεν μεθόδευση της αποχώρησης ενώ καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου η ανανέωση της άδειας λειτουργίας επιχείρησης ιχθυοτροφείου εκλεγμένου τοπικού συμβούλου του συνδυασμού μας- πέρα από κάθε λογική επιχειρηματολογία- καθώς και η τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου όχι στην τράπεζα με την καλύτερη προσφορά αλλά στη δεύτερη .Τα συμπεράσματα δικά σας.


Βασίλης Νανόπουλος – επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Κορινθίων 

Κόρινθος  6.5.2015

SimmaxiaPoliton