Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Με αμείωτο ρυθμό οι προετοιμασίες για το 14ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις


Με αμείωτο ρυθμό οι προετοιμασίες για το 14ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις
Οι προετοιμασίες για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις εντείνονται, καθώς πλέον απομένουν λιγότερες από 30 ημέρες για την τέλεσή του. Ο αγώνας αποτελεί τον έκτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών Αυτοκινήτων και παράλληλα προσμετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων ως διπλός, με κάθε σκέλος (ασφάλτινο-χωμάτινο) να βαθμολογείται ξεχωριστά με συντελεστή 1.5.

Η Πανηγυρική Εκκίνηση θα λάβει χώρα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης την Πέμπτη 28 Μαΐου με τα πληρώματα το απόγευμα της ίδιας ημέρας να κατευθύνονται προς τις ασφάλτινες ειδικές της Ριτσώνας, του Αγίου Μερκουρίου και της Πεντέλης.

Το αγωνιστικό μενού της Παρασκευής είναι πλούσιο, καθώς περιλαμβάνει 7 ειδικές διαδρομές. Η αρχή θα γίνει με το Μελετάκι, ενώ στη συνέχεια τα πληρώματα της κατηγορίας Sporting θα διέλθουν από τις ειδικές των Μεγάρων και του Σχίνου.

Καινοτομία του αγώνα αποτελεί η υπερειδική διαδρομή της Κορίνθου στο λιμάνι της πόλης, η οποία αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου το μεσημέρι της Παρασκευής. Έπειτα, οι αγωνιζόμενοι θα αγωνιστούν στις ειδικές Άγιος Ιωάννης, Πίσσια και Αλεποχώρι, επιστρέφοντας το απόγευμα στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Γιάννης Τσιρογιάννης
e-typos.com