Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ -Κούγιας, περί Αχαϊκής Συμπολιτείας!

Παναχαϊκή: Επικεφαλής της αποστολής ο Δήμαρχος Κορίνθου; Ο ίδιος το διέψευσε, αλλά η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι θα είναιΓια τη συνένωση των «τεράστιων ποδοσφαιρικών δυνάμεων της Κορινθίας και της Αχαΐας» και τη δημιουργία Αχαϊκής Συμπολιτείας στο ποδόσφαιρο(!), αναφέρεται η ΠΑΕ Παναχαϊκή με δελτίο Τύπου την Πέμπτη (7/5). Αναλυτικά αναφέρεται σε αυτό
«Προς Ανησυχούντες νομικούς και μονίμους θαμώνες τηλεοπτικών σταθμών σε θέματα Παναχαϊκής.
Σας κάνουμε γνωστό ότι κατόπιν κοινής αποφάσεως του Δήμου Κορινθίων κ. Αλεξάνδρου Πνευματικού και του προέδρου και ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή κ. Αλεξίου Κούγια δεν πρόκειται η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή (Πατραϊκός) ΓΕ 2005 να συγχωνευτεί ούτε να συνενωθεί με καμία ποδοσφαιρική ομάδα της Κορίνθου διότι η ιστορική Κόρινθος η οποία αγωνίζεται στην Α΄ τοπική κατηγορία και μόλις κατάφερε να μην υποβιβασθεί στην Β΄ τοπική κατηγορία έχει τεράστιες οφειλές στο ΙΚΑ και στη Εφορία οι οποίες επισύρουν και ποινικές κυρώσεις στους προηγούμενους διοικούντες και για το λόγο αυτό πρέπει να διατηρηθεί ώστε να μην χαθεί και από την ιδιοκτησία της το ιστορικό γήπεδο του Συνοικισμού.

Αυτό που έγινε εκτός της ισοβίου μεταφοράς αγωνιστικής έδρας είναι η αξιοποίηση του ιστορικού ονόματος της Παναχαϊκής με το Κορινθιακό ποδόσφαιρο και για αυτό τον λόγο η νέα ονομασία με απαίτηση του Δημάρχου Κορίνθου κ. Πνευματικού θα συνδέει την Παναχαϊκή με το ποδόσφαιρο της Κορινθίας.

Ουσιαστικά επανιδρύεται μετά από χρόνια η Αχαϊκή Συμπολιτεία σε επίπεδο ποδοσφαίρου και ενώνονται οι τεράστιες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Κορινθίας και της Αχαΐας με έδρα όπως και τότε την Κόρινθο.
Αυτά για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη ιστορία.

Όσο για τις νομικές αναλύσεις γνωστού νομικού της Πάτρας (συνιδιοκτήτη ακαδημιών) περί αυτών των αναλύσεων αναμένεται αμετάκλητη απόφαση του Ανωτάτου Ερωτοδικείου.ΥΓ1. Ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή επιθυμεί να μεταβιβάσει τον τίτλο της Παναχαϊκής στους με όραμα ηγέτες της ερασιτεχνικής που θα κερδίσει τα πρωταθλήματα των επομένων ετών όπως με την Παναχαϊδα δαπανώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όπως έκαναν και φέτος και περιμένει μη εξευτελιστικού τιμήματος προτάσεις.
ΥΓ2. Αναμένονται πορείες με επικεφαλής τους Τσουκαλά , Ράπτη , Πελετίδη , Αθανασόπουλο , Μελά.
ΥΓ3. Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι ότι οι ευχές για Ελευθερία στην Παναχαϊκή έγινε πραγματικότητα αφού θα έχετε τον τίτλο και θα ιδρύσετε μια καινούργια ομάδα με το όνομα Παναχαϊκή και έδρα την Αγυιά.
Παιδιά καλά ξεμπερδέματα στην Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής των 53 ατόμων και ελπίζουμε να βρείτε ποιος έφταιξε για το κατάντημα σας.
 

Παναχαϊκή: Επικεφαλής της αποστολής ο Δήμαρχος Κορίνθου; Ο ίδιος το διέψευσε, αλλά η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι θα είναι

Παναχαϊκή: Επικεφαλής της αποστολής ο Δήμαρχος Κορίνθου; Ο ίδιος το διέψευσε, αλλά η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι θα είναιΟ Δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός διέψευσε ότι θα είναι αρχηγός της αποστολής της Παναχαϊκής στο ματς του Σαββάτου με τον Ηρακλή, αλλά η ΠΑΕ ανακοίνωσε το αντίθετο. Αναλυτικά:
«Με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κορίνθου κ. Αλέξανδρο Πνευματικό θα αγωνισθεί η Π. Γ. Ε. – ΚΟΡΙΝΘΟΣ στο ντέρμπι με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης για τα Play-off. Στα αποδυτήρια του Καυτατζογλείου σταδίου θα βρεθεί ο Δήμαρχος Κορίνθου πριν τον αγώνα μαζί με τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο της Π. Γ. Ε. – ΚΟΡΙΝΘΟΣ για να μιλήσουν και εμψυχώσουν τους παίκτες».
 Κατά τα άλλα με αρκετά προβλήματα αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη η αποστολή της Παναχαϊκής, όπου αύριο Σάββατο (9/5, 19:00) θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή που επιδίωξή του είναι το τρίτο τρίποντο σε ισάριθμα ματς, ώστε να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην άνοδο..
Ο «κοκκινόμαυροι» θα διεκδικήσουν το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα στα πλέι οφ, όμως ο Δημήτρης Σπανός θα πρέπει να βρει λύσεις για τις απουσίες. Συγκεκριμένα, δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Κάργας, αλλά και οι στόπερ Καρβουνιάρης, Σούλης. Από ίωση ταλαιπωρούνται οι Πατινιώτης, Μαζιώτης, ενώ στη Θεσσαλονίκη δεν ταξίδεψε και ο τερματοφύλακας, Κλεάνθης Παπαδόπουλος.
Στην αποστολή συμμετέχουν οι Γεωργακόπουλος, Δήμιζας, Ασίγκμπα, Άλλα, Κοντοχρήστος, Αναστασόπουλος, Στεργίδης, Γκαντιάγκα, Φουρλάνος, Τρίγκας, Χούσα, Χαρτσιάς, Μαρουκάκης, Μασούρας, Κορέτα, Κυβελίδης, Χοτζάλι και Μπουντόπουλος.

Σύσκεψη πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου Υγείας με τις Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές.

Εμφάνιση ΦΩΤΟ ΔΙΕΘΥΝΤΕΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ.JPG


Ευρεία σύσκεψη με τις Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές πραγματοποίησαν σήμερα ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανδρέας Ξανθός.
Οι εκπρόσωποι των κλινικών ενημέρωσαν διεξοδικά την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν όσον αφορά στη λειτουργία των συγκεκριμένων τομέων της παιδιατρικής, με κύρια  την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την οριακή κάλυψη των εφημεριών αλλά και τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του προσωπικού.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κος Πελοπίδας Καλλίρης σχετικά με την τελετή  «ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ» του Νομού μας, σήμερα 8 Μαΐου 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πολλές εκδηλώσεις γίνονται εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής προστασίας.
Η σημερινή λιτή εκδήλωση δεν είναι μία παραπάνω.
Ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας είμαστε εδώ σήμερα για να βραβεύσουμε τους άξιους έναν - έναν προσωπικά για την ανιδιοτελή προσφορά σας.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, σε μία περίοδο πολύ δύσκολη για όλους μας καθώς και για την πατρίδα μας συμβάλλετε και αναπληρώνετε τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους μας.
Για όλους εμάς, η εθελοντική προσφορά δεν είναι ένας απλός όρος, είναι στάση ζωής, δίνοντάς της έτσι νέο περιεχόμενο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας δηλώνει προς όλους εσάς ότι θα σταθεί έμπρακτα δίπλα σας προσπαθώντας να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής σας προσφοράς στους συμπολίτες μας και στην Περιφερειακή μας ενότητα.»

Γραφείο Τύπου
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ



Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Υπουργός Οικονομικών, τους τελευταίους 3 μήνες, θριαμβολογούσε για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, παρά το γεγονός ότι η υλοποίησή της θα οδηγούσε στην εκταμίευση του συνόλου της δόσης του τρέχοντος Προγράμματος στο τέλος της τετράμηνης παράτασης του Μνημονίου.
Τώρα, ο νέος επικεφαλής της Ελληνικής Διαπραγματευτικής Ομάδας υποστηρίζει, και ορθώς, ότι αυτό ήταν λάθος, με δεδομένες τις πιεστικές ταμειακές ανάγκες της χώρας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ FOCUS 103,6 ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΕΝΙΕΡΗ



Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά
στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Focus 103,6
και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη.

Α. Σαμαράς: Άκουσε να σου πω, Δημήτρη, εγώ είμαι εκείνος ο οποίος αδιάλειπτα, έντονα, σε όλο αυτό το διάστημα, επιμένω ότι θα πρέπει να υπάρχει λύση. Θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία, γιατί άλλο δεν πάει έτσι. Η οικονομία πραγματικά έχει φτάσει στα όρια της ανώτατης δυνατής ασφυξίας. Τίποτα δε δουλεύει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια απόλυτη οικονομική ακινησία, η οποία τροφοδοτείται και από μια πάρα πολύ μεγάλη αρνητική ψυχολογία. Αυτός ο συνδυασμός είναι καταστροφή για την ελληνική οικονομία. Λέω, λοιπόν, πρέπει να γίνει αμέσως συμφωνία.

Αύριο εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος στο Ορεινό Χελυδόρι

Αύριο Σάββατο  9 Μαΐου εορτάζει , στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) η αξιόλογη ιστορικά εκκλησία του Αγίου Νικολάου , η οποία κτίστηκε πριν το έτος 1798, από την οικογένεια Μαμωνά, η οποία ήλθε και εγκαταστάθηκε εδώ γύρω στα 1300 μ. Χ.. Η Οικογένεια Μαμωνά , έκτισε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου , 100 μέτρα νοτίως του πύργου της ( δεν υπάρχει σήμερα ) κατά τον ΙΕ’ αιώνα. Είναι η Εκκλησία που η φωτογραφία της κοσμεί την δεξιά πλευρά στη ονομασία το ιστιολογιό μας «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».
Όπως αναφέρει σε σημείωμά του ο τ. γραμματέας της τ. Κοινότητας Χελυδορέου κ. Χρήστος Ανδρέου Λάλος , η Εκκλησία είναι απλή Βασιλική και κατά το ήμισυ χωμένη στη γη ( κατεβαίνεις με τρία σκαλοπάτια ). Είσοδο έχει από τη βορεινή πλευρά, η δε πόρτα της εισόδου και μέχρι το Ιερό είναι καλυμμένη με υπόστεγο που στηρίζεται σε 4 τετράγωνες κολόνες κτισμένες από πέτρα (πωρόλιθο) , ενώ υπάρχει πάγκος πέτρινος στον οποίο εκτιθόντουσαν μετά τον εκκλησιασμό.
Ο γυναικωνίτης εξωτερικά είναι χωμένος στη γη σε όλο το ύψος του, η δε είσοδος στο Ναό γίνεται από δυο ισόγειες πόρτες δεξιά και αριστερά. Υπήρχε προσκυνητάρι και μανάλι επάνω στον γυναικωνίτη, που χωρίζεται με ξύλινο πλέγμα με μικρές τρύπες , ώστε να μην φαίνονται οι γυναίκες από τον κυρίως ναό με τον οποίο επικοινωνούσε εσωτερικά με πέτρινη σκάλα.
Εξαιρετικής τέχνης είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο και οι φορητές εικόνες του για το οποίο ο Μητροπολίτης Κορίνθου και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Μιχαήλ είχε εκφράσει τον θαυμασμό του και είχε δώσει εντολές ώστε να στερεωθεί για να διατηρηθεί περισσότεροι. Οι Δεσποτικές και γενικά όλες οι εικόνες του Τέμπλου είναι ίδιες ακόμη και σε χρωματισμό με τις εικόνες του Καθολικού της Μονής του Προφήτη Ηλία, πιθανόν ν α είναι του ίδιου αγιογράφου, που όπως φαίνεται από επιγραφές της εικόνας της Παναγίας στο τέμπλο της Μονής , πρόκειται περ5ί του αγιογράφου «Αθανασίου Ιεροδιακόνου Κρητός» κατά το έτος 1758. Η Αγία Τράπεζα είναι καλυμμένη με κουβούκλιο ( πρεβετόριο), σύμφωνα με την αρχαία παράδοση. Κατά το έτος 1975 άγνωστοι , έκοψαν με πριόνι το Τέμπλο και έκλεψαν την Εικόνα του Χριστού και παρά τις έρευνες δεν βρέθηκε. Τότε με εντολή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και με πρότυπο την Εικόνα του Χριστού της Μονής του Προφήτη Ηλία ο αγιογράφος Νικόλαος Μυλωνάς αγιογράφησε νέα Εικόνα στις ίδιες διαστάσεις, δεν απεικονίζει όμως επακριβώς την παλιά ιδίως στο χρωματισμό.
Μέχρι το 1972 υπήρχε στο Ναό Αντιμήνειον, που είχε βρεθεί σε ανακαίνιση του Ιερού με χρονολογία 1704 επί αρχιεπισκόπου Κορίνθου και πάσης Πελοποννήσου Γρηγορίου που τώρα βρίσκεται στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Κορίνθου.
Ανατολικά του Ιερού υπάρχει αιωνόβιο κυπαρίσσι , ανυπολόγιστης ηλικίας , όπου ο Μαμωνάς είχε τοποθετήσει καμπάνα μικρή σε όγκο και βάρος , αλλά με πολύ δυνατό ήχο και μεγάλη αξία γιατί παρείχε , εκτός των άλλων μετάλλων και ασήμι σε μεγάλη ποσότητα. Η καμπάνα αυτή κατά το έτος 1914 την στιγμή που την χτυπούσαν έβαλαν το χέρι τους επάνω και αμέσως ράγισε, μειώθηκε δε αισθητά ό ήχος της . Το τότε Εκκλησιαστικό Συμβούλιο μετέφερε την καμπάνα σε χυτήριο της Πάτρας όμως η νέα καμπάνα δεν είχε τα προσόντα της παλιάς. Το 1915 αγοράστηκε νέα μεγάλη καμπάνα την οποία οι νέοι της εποχής εκείνης μετέφεραν στους ώμους τους από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δερβενίου , στο Κούτο , μέσω Πύργου. Η μεταφορά Της Καμπάνας διήρκεσε 15 συνεχείς ώρες και τοποθετήθηκε σε συστάδα 4 μεγάλων κυπαρισσιών. Το 1937 κατασκευάστηκε στη δυτική πλευρά του ναού καμπαναριό από μπετόν και σίδηρο που υπάρχει μέχρι σήμερα
Πολλά μας έχουν διηγηθεί παλαιότεροι για τα Πασχαλινά γλέντια , γάμους και βαπτίσεις που είχαν γίνει στον Άγιο Νικόλαο. Αξέχαστο ήταν το Πάσχα του 1912 που με το παλιό συνέπεσε την 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού διότι έκανα Ανάσταση με χιόνι που είχε φτάσει μέχρι την θάλασσα. Η εκκλησία δεν λειτουργούσε τον Χειμώνα καθώς οι κάτοικοι ήταν μεταβατικοί, τον Χειμώνα στα Μεντουριάνικα , Δερβένι και Βυζδιάνικα όπου κατέβαιναν του Αγίου Δημητρίου και ανέβαιναν την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς για το καλοκαίρι στο Κούτο . Την εορτή της μνήμης του Αγίου Νικολάου , 6 Δεκεμβρίου, λόγω του χειμώνα , έχουν μεταφέρει στις ( Μαΐου , ημέρα της Εορτής του Αγίου Νικολάου του Νέου. Το τελευταίο Πάσχα που έγινε στον Κούτο ήταν το έτος 1936. Έκτοτε οι Χελυδοριώτες εκκλησιάζονται στις εκκλησίες των χειμερινών οικισμών ενώ οι εκκλησίες και τα εξωκλήσια του Κούτου λειτουργούν μόνο στη Μνήμη των Αγίων τους. Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι αρχικά ο Άγιος Νικόλαος ήταν ιδιωτική εκκλησία της αρχοντικής οικογενείας των Μαμωνάδων , ενώ αργότερα υπήρξε Μητρόπολη του χωριού όπου και το παλιό νεκροταφείο του Κούτου. Σήμερα πολλοί κάτοικοι της γύρω περιοχής θα τιμήσουν τον Άγιο.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ .
ΒΑΣ. ΛΑΛΟΣ

OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ- η εκκλησία του Αγίου Νικολάου (VIDEO)

Με αφορμή την αυριανή εορτή του Αγίου Νικολάου του Νέου , όπου εορτάζει η  ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελιδόρι Κορινθίας οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" με την Μαίρη Νικολοπούλουμπου μεταδίδεται από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορίνθου που ΄καταγράφεται μιά ξενάγηση στον ορεινό  οικισμό της Δυτικής Κορινθίας.
Στο video το οδοιπορικό στο Χελυδόρι που θα παρακολουθήσετε και στην κάμερα της εκπομπής καταγράφεται η ιστορία της άλλοτε κοινότητας Χελυδορέου , η αρχοντική οικογένεια Μαμωνά και η παρουσίαση της Μητρόπολης του χωριού Αγίου Νικολάου. Την παρουσίαση  της ιστορίας του χωριού και του ιστορικού Ναού κάνει ο άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ Χρήστος Ανδρέου Λάλος
Ολα αυτά στο VIDEO που ακολουθεί

Αναζητούνται τρίποντα παραμονής για 5 στην Α2 Κορνθίας

 Με ενδιαφέροντες αγώνες στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής συνεχίζεται  το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της  Α2 Κατηγορίας Κορινθίας.
Η πρεμιέρα της αγωνιστικής δίνεται , αύριο Σαββατο, στο Ζευγολατιό, με τον αγώνα της ομάδας των Ταρσινών και της Περαχώρας, με την τελευταία να δίνει μάχη για παραμονή στη κατηγορία. Το πρόγραμμα της αγωνιστικής συνεχίζεται την Κυριακή.
Ο ήδη πρωταθλητής Ηρακλής Λεχαίου αντιμετωπίζει σε εκτός έδρας αγώνα , στο Κιάτο, την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ την ίδια ώρα στον Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός μάχεται σε ενδιαφέροντα αγώνα με τον Αετό Κρυονερίου και έχει στόχο την νίκη που οδηγεί στην άνοδο.
 Μία άνοδο που διεκδικεί και η Δάφνη Εξαμιλίων που αντιμετωπίζει την συνονόματή της ομάδας της  Πουλίτσας.
Στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός Άρης που με νίκη εξασφαλίζει την πααμονή του στη κατηγορία , μάχεται με τον Πανσολυγειακό ο οποίος με νίκη ελπίζει σε άνοδο.
Στο "Γιάννης Στέφας" ο Ισθμιακός αντιμετωπίζει τον Πανευρωστινιακό που ψάχνει βαθμούς σωτηρίας - παραμονής στην κατηγορία, όπως ψάχνουν στον δικό τους αγώνα ο Α.Ο. Σολομού με το Σαρωνικό Γαλατακίου , αγώνα  που θα μπορέσετε να παρακολουθήσεται ζωντανά μέσα απο την ιστοσελίδα μας απο το greekradiowebchannel σε περιγραφή του Τάσου Μητσόπουλου. 
Τέλος στο γήπεδο της Κλένιας η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου αναζητεί   τρίποντο παραμονής με αντίπαλο την ουραγό ομάδα του Φωκά Αρχαίων Κλεωνών.

Η 27η αγωνιστική
09.5.15 17:00
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
10.5.15 17:00
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της KEΔΕ ( Απευθείας συνδεση με τη Χαλκιδική)

Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο με θέμα:
«Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 με τους Πολίτες Μπροστά»

Σιθωνία, 7-9 Μαΐου 2015
Ξενοδοχείο PORTO CARRAS

Watch live streaming video from kede at livestream.com
Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

09:00 – 11:30        Εργασίες συνεδρίου σε Ολομέλεια
                              
v  Οικονομικά των Ο.Τ.Α.
     Εισηγείται ο  Αλέξης Καστρινός, Πρόεδρος της
     Επιτροπής Οικονομικών, Δήμαρχος Πηνειού
v  Θεσμικά θέματα στην Αυτοδιοίκηση
     Εισηγείται ο Μιλτιάδης Καρπέτας, Πρόεδρος της
     Επιτροπής Θεσμών Δήμαρχος Μεταμόρφωσης 
Παρεμβαίνει ο:
Γιάννης Τσιάμης, Πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημοτικός Σύμβουλος Ορχομενού

v  Κοινωνική Πολιτική στους Δήμους
     Εισηγείται ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος 
     Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Πρόεδρος
     ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου  

11:30 – 12:30        Τοποθετήσεις επικεφαλής αυτοδιοικητικών παρατάξεων

12:30 – 16:00        Συζήτηση - Τοποθετήσεις συνέδρων
_________________________________________________________________
17:00 – 20:00        ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ
                            Α. ΕΣΠΑ 2014–2020 ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &
   ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
                             Αίθουσα …………………………….
                             Εισηγούνται οι :
Δημήτρης Καφαντάρης, Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ,
Αντιπρόεδρος Επιτροπής ΕΣΠΑ, Δήμαρχος Πύλου Νέστορος

     Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος Επιτροπής  
     Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας,
     Δήμαρχος Τρικκαίων

                             Γεράσιμος Δαμουλάκης, Πρόεδρος Επιτροπής
                             Τουριστικής Ανάπτυξης, Δήμαρχος Μήλου

     Νικόλαος Μελετίου, Πρόεδρος Επιτροπής Απασχόλησης
     και Κοινωνικής Οικονομίας, Δήμαρχος Ασπροπύργου
                             Συζήτηση - Τοποθετήσεις συνέδρων


17:00 – 20:00  Β. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ   
                                 ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ                            
                             Αίθουσα …………………….
                             Εισηγούνται οι :
Δημήτρης Τζιαχρήστας, Πρόεδρος Επιτροπής
Αγροτικής Ανάπτυξης, Δήμαρχος Δομοκού                                
Αλεξάνδρα Σωτηριάδου, Πρόεδρος Επιτροπής Ορεινών Περιοχών, Δήμαρχος Παρανεστίου

Μιχάλης Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής
Νησιωτικής Πολιτικής, Δήμαρχος Σάμου 
                             Συζήτηση - Τοποθετήσεις συνέδρων 
17:00 – 20:00        Γ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ –
   ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
                             Αίθουσα …………………….
                             Εισηγούνται οι :
Σάββας Χιονίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, Δήμαρχος Κατερίνης

Παρεμβαίνει ο:
Γιώργος Κοτρωνιάς, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, Δημοτικός Σύμβουλος Λαμιέων

Γιώργος Ψαθάς, Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων

                             Συζήτηση - Τοποθετήσεις συνέδρων 

Έξι τραυματίες από τη φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Διυλιστήρια Ασπροπύργου - Φωτιά
Έξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την φωτιά που ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, σύμφωνα με αανκοίνωση των ΕΛΠΕ
Όπως έγινε γνωστό και οι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν αμέσως σε κοντινά νοσοκομεία, καθώς έχουν υποστεί εγκαύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις  του διευθυντή επικοινωνίας των ΕΛΠΕ, Άγγελου Στράνη, ο ένας είναι βαρύτερα από τους υπόλοιπους τέσσερις.

Ειδικότερα, τρεις νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς ο ένας (31 ετών), φέρει 70% εγκαύματα και ο δευτερος (43 ετών) εισπνευστικό έγκαυμα. Ο τρίτος (29 ετών) φέρει εγκαύματα στα χέρια και η καταστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Άλλοι τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικό», με εγκαύματα και ανεπνευστική ανεπάρκεια. Οι δύο εξ αυτών -ο ένας με 60-70% εγκαύματα β΄βαθμού και ο άλλος με αναπνευστική ανεπάρκεια- αναμένεται να μεταφερθούν στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς». Ο τρίτος, με μεσαίας βαρύτητας εγκαύματα, νοσηλεύεται σε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

Η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στις 8.20 στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, έχει πλέον σβηστεί, ενώ όπως έγινε γνωστό ξέσπασε κατά τη διαδικασία εργασιών συντήρησης.
Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ:

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

Στην εντατική ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος

Σε μηχανική υποστήριξη, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος.
Ο ηθοποιός του θεάτρου πριν από τρεις εβδομάδες είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο των νοτίων προαστίων για καρδιολογική επέμβαση ρουτίνας.
Δίπλα στον ηθοποιό από την πρώτη στιγμή βρίσκεται η σύζυγός του, Γιούλη Ζήκου.
«Εδώ και 17 μέρες που έχει βγει από το χειρουργείο είναι σαν ζωντανός-νεκρός, αφού βρίσκεται στον αναπνευστήρα, σε μηχανική υποστήριξη και δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον» δήλωσε οικείο του πρόσωπο στην εφημερίδα Espresso και συμπλήρωσε:
Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη, απλώς μετά την επέμβαση δεν επανήλθε ο οργανισμός του στα φυσιολογικά επίπεδα. Λέγεται ότι υπέστη μετεγχειρητικό σοκ.
 

Με αμείωτο ρυθμό οι προετοιμασίες για το 14ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις


Με αμείωτο ρυθμό οι προετοιμασίες για το 14ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις
Οι προετοιμασίες για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις εντείνονται, καθώς πλέον απομένουν λιγότερες από 30 ημέρες για την τέλεσή του. Ο αγώνας αποτελεί τον έκτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών Αυτοκινήτων και παράλληλα προσμετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων ως διπλός, με κάθε σκέλος (ασφάλτινο-χωμάτινο) να βαθμολογείται ξεχωριστά με συντελεστή 1.5.

Η Πανηγυρική Εκκίνηση θα λάβει χώρα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης την Πέμπτη 28 Μαΐου με τα πληρώματα το απόγευμα της ίδιας ημέρας να κατευθύνονται προς τις ασφάλτινες ειδικές της Ριτσώνας, του Αγίου Μερκουρίου και της Πεντέλης.

Το αγωνιστικό μενού της Παρασκευής είναι πλούσιο, καθώς περιλαμβάνει 7 ειδικές διαδρομές. Η αρχή θα γίνει με το Μελετάκι, ενώ στη συνέχεια τα πληρώματα της κατηγορίας Sporting θα διέλθουν από τις ειδικές των Μεγάρων και του Σχίνου.

Καινοτομία του αγώνα αποτελεί η υπερειδική διαδρομή της Κορίνθου στο λιμάνι της πόλης, η οποία αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου το μεσημέρι της Παρασκευής. Έπειτα, οι αγωνιζόμενοι θα αγωνιστούν στις ειδικές Άγιος Ιωάννης, Πίσσια και Αλεποχώρι, επιστρέφοντας το απόγευμα στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Γιάννης Τσιρογιάννης
e-typos.com

Ο Τσίπρας κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ΝΔ: "Ο Τσίπρας θα λάβει μέτρα ύψους 14 δισ. ευρώ"

ΝΔ: "Ο Τσίπρας θα λάβει μέτρα ύψους 14 δισ. ευρώ"Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί πως συνεχίζει να ψεύδεται απέναντι στον ελληνικό λαό, εξαπέλυσε η ΝΔ. Με non paper που έχει τον τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για τη δήθεν "περήφανη" διαπραγμάτευση» η ΝΔ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση «θα λάβει 14 φορές περισσότερα μέτρα, ύψους περίπου 14 δισ. ευρώ».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση υιοθετεί υφεσιακά μέτρα, όπως αύξηση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος και συμπίεση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, μέσω της κατάργησης των φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων.

«Ο κ. Τσίπρας κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό διπλά. Όχι μόνο γιατί προτείνει τη λήψη πολλαπλάσιων δημοσιονομικών μέτρων από αυτά που περιλαμβάνονταν στο "e-mail Χαρδούβελη" αλλά και γιατί αντιγράφει τα περισσότερα από όσα περιείχε. Και επί αυτών προσθέτει φόρους, φόρους και πάλι φόρους» αναφέρεται στο non paper της Νέας Δημοκρατίας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν πως «η κυβέρνηση προωθεί έκτακτα φορολογικά μέτρα, όπως η θέσπιση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ με κατάργηση των εξαιρέσεων και των μειωμένων συντελεστών, η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα νησιά, η αύξηση κατά 30% στον φόρο πολυτελείας, η κατάργηση της μείωσης 30% της έκτακτης εισφοράς που θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση» με αντάλλαγμα, όπως σημειώνουν, «να επιτρέψει η ΕΚΤ να αυξηθεί το πλαφόν των 15 δισ. ευρώ στις εκδόσεις Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου».

Στο non paper υπογραμμίζεται πως με το «e-mail Βαρουφάκη», ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε ότι οι οικονομικές προοπτικές επιδεινώνονται και η οικονομική ανάπτυξη «ψαλιδίζεται», καθώς η αύξηση του ΑΕΠ από 2,9% που προέβλεπε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015 (Νοέμβριος 2014), περιορίζεται στο 1,4% στις νεότερες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί προς το δυσμενέστερο τις προβλέψεις της για αύξηση του ΑΕΠ μόνο κατά 0,5% και μόνο αν υπάρξει συμφωνία, άμεσα. Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο δημοσιονομικός στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το 2015 παραμένει στο 3% του ΑΕΠ, αντίθετα με τις διαρροές της κυβέρνησης ότι θα περιοριζόταν στο 1,5% του ΑΕΠ, ή και χαμηλότερα.

Τέλος, η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως ως αντιπολίτευση υπονόμευε συστηματικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και πως τώρα «100 μέρες μετά τον σχηματισμό της συγκυβέρνησής τους, η χώρα πληρώνει τις ψεύτικες υποσχέσεις τους, την αδράνεια, την ανικανότητά τους».

Διαδικασία εγγραφής-επιλογής μαθητών για την α΄ταξη Μουσικού Γυμνασίου για το σχολ. έτος 2015-16

Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου λειτούργησε για πρώτη φορά το 2007. Από το σχολικό έτος 2010 - 2011 λειτουργεί και η πρώτη λυκειακή τάξη και σήμερα λειτουργούν όλες οι λυκειακές τάξεις. Από το σχολικό έτος 2012-13 αποφοίτησαν οι πρώτοι απόφοιτοι.
Σκοπός του Μουσικού Σχολείου είναι «η προετοιμασία και η κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία, αν τελικά επιλέξουν άλλον τομέα επιστημονικής ή επαγγελματικής έκφρασης» (ιδρυτικός νόμος 3345/2.9.1988 άρθρο 1).  
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα δημόσιο σχολείο που απευθύνεται στους μαθητές του Νομού Κορινθίας.Οι μαθητές μπορούν να εγγραφούν στο Μουσικό Σχολείο έπειτα από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις. Διδάσκονται παράλληλα με τα μαθήματα γενικής παιδείας και επιπλέον μαθήματα μουσικής παιδείας. Γι’ αυτόν το λόγο, το σχολικό ωράριο επεκτείνεται στις 9 διδακτικές ώρες για δυο ημέρες και στις 8 για τις υπόλοιπες τρεις.
Παρέχεται επίσης στους μαθητές δωρεάν μετακίνηση και σίτιση, λόγω εκτεταμένου ωραρίου (έναρξη: 08:20 – λήξη:15:10)  
Στην Ἀ τάξη του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου, πέραν από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας που διδάσκονται στα υπόλοιπα Γυμνάσια, διδάσκονται τα εξής εξειδικευμένα μαθήματα:Ιστορία της Τέχνης, Θέατρο, Κριτική Μουσική Ακρόαση, Θεωρία και Πράξη της Ευρωπαϊκής Μουσικής, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική, Ατομικό Όργανο Επιλογής, Πιάνο (ως υποχρεωτικό όργανο), Ταμπουράς (ως υποχρεωτικό παραδοσιακό όργανο αναφοράς), Χορωδία και Μουσικά Σύνολα. 
Το Μουσικό Σχολείο αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την ευαισθησία των μαθητών, ειδικότερα σε θέματα πολιτισμού. Αυτό επιτυγχάνεται και μέσα από τη συμμετοχή τους σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις, σε περιβαλλοντικά προγράμματα, σε εκπαιδευτικές εκδρομές κλπ.
 Οι γονείς που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο εν λόγω σχολείο, οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση στη Δ/νση του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου έως και 31 Μαΐου 2015.

http://gym-mous-korinth.kor.sch.gr/

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



http://www.antinews.gr/POLITIKE/samaras-i-paideia-katedafizetai/samaras-i-paideia-katedafizetai_1.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα συνάντηση με τους Πρυτάνεις και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Για τα θέματα της Παιδείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

Η Παιδεία μας και πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια και ανώτατη κατεδαφίζεται, με την Κυβέρνηση να παίρνει πίσω όλες τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών…
Ο,τιδήποτε έδινε σε στροφή στην ποιότητα, στην αξιοκρατία, στο νοικοκύρεμα, στη διαφάνεια και στη χρηστή διοίκηση καταργείται. Ο,τιδήποτε επαναφέρει τον κομματισμό, την ήσσονα προσπάθεια, τα πτυχία χωρίς αντίκρισμα και την ισοπέδωση προς τα κάτω, προωθείται.
--Η «αριστεία» παντού στον κόσμο θεωρείται ιδανικό της Παιδείας. Εδώ θεωρείται ως «στίγμα» και εξοβελίζεται ως «ασθένεια». Η διοίκηση των σχολείων και των πανεπιστημίων παραδίνεται στους συνδικαλιστικούς φορείς. Και θα ασκείται, πια, με βάση τα συντεχνιακά τους συμφέροντα και όχι το δημόσιο συμφέρον.
--Η αξιολόγηση, που παντού στον κόσμο θεωρείται προϋπόθεση μιας σύγχρονης ποιοτικής Παιδείας, εδώ ματαιώνεται. Όμως, ό,τι δεν αξιολογείται συνεχώς, το ξέρουμε ότι αργά ή γρήγορα απαξιώνεται. Τα πρότυπα σχολεία ουσιαστικά καταργήθηκαν, αφού εγκαταλείφθηκε η επιλογή και η αξιολόγηση των μαθητών και των καθηγητών τους. Έτσι όμως, οι κοινωνικά πιο αδύναμοι στερούνται τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε ένα άριστο σχολείο.
--Οι Σύλλογοι διδασκόντων εκλέγουν τους Διευθυντές των Σχολείων και αυτοί με τη σειρά τους, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, επαναφέροντας έτσι τις γνωστές πελατειακές σχέσεις. Το ίδιο συμβαίνει  και με τις Πρυτανικές και Κοσμητορικές Αρχές, όπου επανέρχονται στη διαδικασία εκλογής οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι, αλλοιώνοντας έτσι τα εκλεκτορικά σώματα και επαναφέροντας συνθήκες συναλλαγής και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στα δημόσια Πανεπιστήμια καταργούνται τα Συμβούλια Ιδρύματος, ενώ επιστρέφουν οι αιώνιοι φοιτητές. Ολοταχώς επιστροφή στο Μεσαίωνα! Μια που και ταυτόχρονα, επαναφέρεται και το άσυλο παρανομίας στα Πανεπιστήμια.
Κάθε πρόοδος που είχε επιτευχθεί με ευρύτατες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, καταργείται! Κάθε μεταρρύθμιση ανατρέπεται. Το παλιό εκδικείται το καινούργιο. Η μανία των βολεμένων να μην αλλάξει τίποτε καταστρέφει κάθε βήμα προόδου. Φέρνουν, με κάθε τρόπο, ξανά την αναξιοκρατία και ξανά τον κομματισμό στην Παιδεία μας.
Επαγγέλλονται τάχα το καινούργιο, αλλά στην πραγματικότητα μένουν γαντζωμένοι στο παλιό, που όλοι ξέρουμε ότι έχει χρεοκοπήσει!
Δεν έχουν όραμα για την Παιδεία. Δεν  έχουν σχέδιο για τον τόπο. Μόνο καταστροφική μανία για κάθε μεταρρύθμιση και επιμονή να τακτοποιήσουν τους βολεμένους τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ



http://farm4.staticflickr.com/3834/11728755354_eb9dcbab67_b.jpgΟ Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, για τη χθεσινή προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε τους πλημμυροπαθείς  στις Σέρρες.
Και για να καλύψει την ανυπαρξία του, την ανικανότητά του, αλλά και για να αποπροσανατολίσει, στήνει προβοκάτσιες, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται δίπλα στους πολίτες.
Αυτές οι προβοκάτσιες τονώνουν την αποφασιστικότητά μας να είμαστε δίπλα στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και να καταθέτουμε, για κάθε ζήτημα, συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις.