Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Mητσοτάκης vs bloggers

mitsotakis
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση του βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone και απάντησε σε ερωτήσεις νέων bloggers.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε ότι του είναι εξαιρετικά ευχάριστος αυτός ο διάλογος με τις επόμενες γενιές και σημείωσε πως το διαδίκτυο είναι η πιο σημαντική εφεύρεση μετά την τυπογραφία.
Επιπλέον αφού ανέφερε πως χρειάζεται να μάθουμε να κάνουμε διάλογο, άσκησε κριτική στη σημερινή εικόνα κατά τις συνεδριάσεις στο κοινοβούλιο.
«Λυπάμαι γιατί σήμερα στη Βουλή δεν γίνεται διάλογος αλλά μονόλογος. Ο καθένας λέει το δικό του και πολλές φορές στη συνέχεια ανταλλάσσουν ύβρεις», είπε.
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, επέρριψε τις ευθύνες κυρίως στο ΠΑΣΟΚ το οποίο κατηγόρησε ότι συνειδητά εισήγαγε την πολιτική των ελλειμμάτων και των δανεικών ενώ δεν παρέλειψε να βάλει στο κάδρο των ευθυνών και τη ΝΔ.
Μιλώντας για την ΝΔ την περίοδο ’90-’93 είπε ότι ήταν ένα αληθινά δημοκρατικό κόμμα στο οποίο χωρούσαν οι πάντες και γι’αυτό δεν υπήρχε άκρα δεξιά και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις διαγραφές εκείνων που έχουν αντίθετη άποψη.
«Μιλούσαν ελεύθερα – ο Έβερτ, ο Κανελλόπουλος, ο Δήμας – ήταν η αντιπολίτευση θεσμοθετημένη. Διαφωνούσαν και στην εξωτερική πολιτική, στο περίφημο θέμα των Σκοπίων, διαφωνούσαν και στην εσωτερική πολιτική, χωρίς ποτέ να μπορέσουν να διαμορφώσουν διαφορετική πολιτική από τη φιλελεύθερη που ακολουθούσαμε. Έτσι μπορέσαμε και πορευτήκαμε και πραγματοποιήσαμε πολλά πράγματα», συνέχισε.
Αναφερόμενος δε στην πτώση της κυβέρνησής του σημείωσε πως «η ανατροπή τελικά δεν προήλθε από εσωτερική αδυναμία».
Συμπλήρωσε επίσης ότι «δεν χάσαμε καμιά ψηφοφορία παρόλο που είχαμε οριακή πλειοψηφία, κερδίσαμε όλα τα θέματα» ενώ αναφέρθηκε και στην ιδιωτικοποίηση τότε του ΟΤΕ.
«Την είχαμε ολοκληρώσει. Επρόκειτο να έρθει μεγάλη Ιαπωνική εταιρεία. Να μπει στην Ευρώπη η Ιαπωνία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών μέσω Ελλάδος, κάτι που θα ήταν μέγα επίτευγμα και κέρδος την εποχή που πέσαμε», ανέφερε.
Σε ερώτηση για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ σήμερα είπε πως δεν θα ήθελε να σχολιάσει ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση τόνισε πως το χρέος όλων είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας και να την ξανακάνουμε ανταγωνιστική.
Επίσης μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι πρέπει να συσταθεί αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού και πως από την Παιδεία, η οποία σημείωσε είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, πρέπει να αρχίσουμε την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας.
Για την Ευρώπη είπε ότι θα προχωρήσει και το ευρώ δεν θα πέσει.
«Η Ευρώπη θα κερδίσει. Η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης θα κερδίσει. Η Ευρώπη δεν θα πάει πίσω», υποστήριξε και προέβλεψε πως η αυστηρή πολιτική της ΕΚΤ θα χαλαρώσει επισημαίνοντας όμως παράλληλα ότι κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει λεφτά.
Παρακολουθήστε την εκδήλωση, με καλεσμένο τον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με τίτλο: «Digibate: Μitsotakis Vs Bloggers. Catch him if you can!»


ysterografa.gr