Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η Βουλή… αναστενάζει για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Dimitris-Avramopoulos“Ζωηρή” μονάχα σε… συναισθηματικό επίπεδο ήταν η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε με νόημα ότι υπάρχει κοινή βούληση για τη διεκδίκηση αυτού του δίκαιου αιτήματος από την πλευρά της Ελλάδας, ενώ επανέλαβε ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό για την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη συμβολή όσων το κράτησαν “ζωντανό” τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος μίλησε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα, σηκώνοντας τους τόνους, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει και την απουσία της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα.
Νωρίτερα, η Ρένα Δούρου που είχε μιλήσει επίσης για λογαριασμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε εμφανιστεί διστακτική, αναφορικά με το αποτέλεσμα που θα έχει η στρατηγική την οποία επέλεξε να ακολουθήσει η κυβέρνηση δια του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, ο οποίος ζήτησε και πήρε τον λόγο στη συζήτηση, συμφώνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει λάθος την κίνηση της κυβέρνησης δια του υπουργείου Εξωτερικών να χαρακτηρίσει “εμπιστευτικά” τα σχετικά έγγραφα, και ζήτησε να δοθούν στους αρχηγούς των κομμάτων.

ysterografa.gr