Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η τελευταία (;) ζαριά του Βενιζέλου

Evangelos-Venizelos
(Photo: Eurokinissi)
Τί… έπαθε ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς βλέποντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σηκώνει τους τόνους και να επιχειρεί να παρέμβει εκκωφαντικά στην καθημερινή λειτουργία της κυβέρνησης Σαμαρά, αμέσως μετά την αίσια έκβαση ακόμη μιας διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους της τρόικας, για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει θέσει τα τελευταία 24ωρα “βιαίως” στην κυβερνητική καθημερινότητα δυο θέματα αιχμής, κάθε άλλο παρά τυχαία ή μη σχετικά μεταξύ τους. Το πρώτο αφορά στην καταπολέμηση της ανεργίας με συγκεκριμένα, στοχευμένα και μετρήσιμα μέτρα, και η παράλληλη υπεράσπιση του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια.
Το δεύτερο έχει να κάνει με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, άμεσα και όχι το καλοκαίρι, δηλαδή στην επόμενη διαπραγμάτευση, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Και οι δυο παρεμβάσεις φαντάζουν… τελευταία (;) ζαριά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σε ένα σκηνικό ιστορικής φόρτισης, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο να αποκηρύσσεται καθυστερημένα ως “ντροπή”, και με την πολιτική απάντησή του να θυμίζει… τι ήταν το κραταιό ΠΑΣΟΚ και πως κατάντησε σήμερα, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία της Ιπποκράτους κατανοεί ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα.
Για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και… για τον ίδιο. Αν το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν καταφέρει σύντομα να ορθώσει ανάστημα, και να αρχίσει να καλύπτει ένα μέρος των πολιτικών και εκλογικών απωλειών που ακολούθησαν το Μνημόνιο και τη διακυβέρνηση των τελευταίων ετών, οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο της Κεντροαριστεράς θα λάβουν περισσότερο συγκεκριμένη μορφή.
Πιθανότατα, θα ξεπεράσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ίσως να τον συμπαρασύρουν κιόλας.

ysterografa.gr