Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

«Επιτάφιος» για 15-20 ΝΠΙΔ και 1500 υπαλλήλους

Το αργότερο μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν τα ονόματα 15 έως 20 φορέων – ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα με μέσο όρο οκτώ με δέκα υπαλλήλους το καθένα που θα οδηγηθούν σε κατάργηση.
Αυτό σημαίνει ότι από τη «δεξαμενή» αυτή θα προέλθουν περί τους 1200 έως 2000 υπαλλήλους. Σ’ αυτούς θα προστεθούν και μερικές εκατοντάδες επίορκοι με βαριά πειθαρχικά αδικήματα (υπολογίζονται γύρω στους 200) που θα ενταχθούν στους αποχωρούντες μετά τη νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων.
Ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης μαζί με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη σκανάρουν τη λίστα με τα υπό κατάργηση ΝΠΙΔ από τη short list των 30 οργανισμών, ανάμεσα τους, κυρίως, Ινστιτούτα και αθλητικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα αλλά και οργανισμοί που είτε δεν λειτούργησαν ποτέ είτε δεν λειτουργούν (ή υπολειτουργούν)σήμερα.
Ούτε αριθμός οργανισμός, ούτε αριθμός υπαλλήλων
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν συζητήθηκε ούτε αριθμός ούτε πολύ περισσότερο ποιοι οργανισμοί θα οδηγηθούν σε κατάργηση, ενώ δεν αναφέρθηκε και συγκεκριμένος αριθμός υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν από το δημόσιο έως το καλοκαίρι (τέλη Ιουνίου).
Αυτός ήταν ένας από τους λόγους (ο άλλος είναι ότι ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εκτίμηση) που ο κ. Μανιτάκης στις δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δεν αναφέρθηκε σε ακριβή αριθμό απολύσεων μέχρι το καλοκαίρι, αρκούμενος να πει ότι η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει να αποχωρήσουν ένα μέρος από τις 4.000 του 2013.

aftodioikisi.gr