Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΡ



Στις τροπολογίες που έχει φέρει η συγκυβέρνηση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που συζητείται από χθες Τρίτη (23.04.2013) και θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Πέμπτη, μετά από (κατά τον κανονισμό) τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία, υπάρχει και εκείνη που αφορά «την παράταση της θητεία των Ανεξάρτητων Αρχών κατά φορείς μήνες». Ανάμεσα σε αυτές και του ΕΣΡ!

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου των ΜΜΕ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ομιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι το Κίνημα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθεί την παράταση της θητείας του ΕΣΡ, έστω και για μία μέρα, αναφερόμενος και στην απαράδεκτη πολιτική που άσκησαν ειδικότερα το δίδυμο Λασκαρίδης - Δεμίρη, με τη λογοκρισία τους και τα εξοντωτικά πρόστιμα.
Υπενθυμίζεται οτι η θητεία του συγκεκριμένου διδύμου έχει ξεπεράσει τα προβλεπόμενα Συνταγματικά και Νομοθετικά χρονικά όρια που ορίζουν δύο θητείες, συνολικά, οκτώ ετών.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι πριν από δύο μήνες, το ΕΣΡ πήρε κι άλλη παράνομη παράταση θητείας.
Ο Τέρενς Κουίκ συνιστά και προτρέπει όλα τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, δημοσιογράφους και δημιουργούς που έχουν νοιώσει στις σάρκες τους τα Λασκαροδεμιρικά νύχια, να απευθυνθούν και να απαιτήσουν από τους Βουλευτές των Περιφερειών τους να ΜΗΝ συνεναίσουν κάθ' οιονδήποτε τρόπο στη παράταση της θητείας του ΕΣΡ.