Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δήμοι: 50.000 προσλήψεις ζητά η τρόικα

«Πιέσεις» στο υπουργειο Εργασίας ασκεί η τρόικα προκειμένου μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να ξεκινησει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους με το σύστημα των αυστηρών ελέγχων και κριτηρίων που πρότεινε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας.
Συμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», με email που έφτασε στο υπουργείο στις 16 Απριλίου η τρόικα θεωρεί ότι «τα προγράμματα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν σε τομείς όπως η κοινωνική εργασία, η παιδοκομία και οι περιβαλλοντικές βελτιώσεις σε τουριστικές περιοχές και αποτελούν κεντρική συνιστώσα του ευρύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, ιδίως δε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αυξανόμενων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που προκαλεί η ανερχόμενη μακροχρόνια ανεργία απουσία ενός γενικού δικτύου ασφαλείας».
Παράλληλα ζητά την «κατά το δυνατόν συντομότερη έναρξη ενός προγράμματος αυτού του είδους», υπογραμμίζοντας ότι «θα στηρίξει σε σημαντικό βαθμό πολλά άτομα και νοικοκυριά, τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι ακόμη σε θέση να δημιουργήσει επαρκή αριθμό εργασιακών θέσεων».
Στο ίδιο email, η τρόικα υπογραμμιζει οτι πρόγραμμα θα μπορούσε να έχει τεθεί σε ισχύ «μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, περιλαμβάνοντας 50.000 συμμετέχοντες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους» και στηρίζει το προτεινόμενο σύστημα διοίκησης του προγράμματος «βάσει αυστηρών ελέγχων, το οποίο περιγράφεται στις προτάσεις του ΟΑΕΔ» και την ανάγκη συνεργασίας στον τομέα αυτό με διεθνείς εμπειρογνώμονες.
Η κόντρα Βρούτση- Κικίλια
Υπενθυμιζεται ότι μέσα στην εβδομάδα οι προσλήψεις πενταμηνιτών στους δήμους μέσων των γνωστών Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας που διαχειρίζονται οι ΜΚΟ ήταν η αιτία να ξεσπάσει άγρια κόντρα αγρια κόντρα μεταξυ του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια με τον πρώτο να ζητά την παραίτηση του δεύτερου και να προκαλεί κυβερνητικούς τριγμους στην κυβερνηση καθως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν εκφρασει την στηριξη τους στον κ. Κικίλια ένω εχουν ασκήσει πιεσεις και για την εφαρμογή του εν λόγω προγράμμάτος.

aftodioikisi.gr