Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

«Αυτοψία» Σαμαρά – Βενιζέλου αύριο στην Ολυμπία Οδό, στο Ζυγολατιό

samarasven
Επιθεώρηση στα έργα της Ολυμπίας Οδού, που ξεκίνησαν ξανά, θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.στο Ζευγολατιό Κορινθίας.
Ο κ. Σαμαράς θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, λόγω απουσίας στο εξωτερικό του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
Ασφαλώς, η απόφαση του κ. Σαμαρά να προσκαλέσει τον κ. Βενιζέλο αποτελεί μία προσπάθεια ώστε να πέσουν οι τόνοι μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε εντός Κυβέρνησης για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ της εστίασης.

ysterografa.gr

Ο Σαμαράς έστειλε μήνυμα σε Βενιζέλο-Κουβέλη

Antonis-Samaras
(Photo: Eurokinissi)
Ικανοποιημένος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία των υπουργών Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Εργασίας Ι. Βρούτση.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε το γεγονός ότι για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τόσο τον Μάρτη όσο και τον Απρίλη οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις.

Τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να αποδοθεί σε εποχικούς παράγοντες καθώς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, «έχουμε μια πρώτη ένδειξη ότι η αύξηση της ανεργίας έχει αρχίσει να φρενάρει, αλλά είναι μια ένδειξη ισχυρή που μένει να επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Α. Σαμαράς στάθηκε ιδιαίτερα και στο γεγονός πως σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.085 εταιρείες με τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, η μία στα δύο σχεδιάζουν ή σκέφτονται να κάνουν επενδύσεις μέσα στο 2013, με πάνω από τα μισά επενδυτικά σχέδια να αφορούν σε αύξηση θέσεων εργασίας.

«Το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει, η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας ότι τώρα το υπουργείο Εργασίας θα εκταμιεύσει 2,9 δισεκ. από τα προγράμματα του κοινωνικού ταμείου για την ενίσχυση των ανέργων και την επανεκπαίδευση νέων και ευπαθών ομάδων. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, 715.000 άνθρωποι θα επωφεληθούν από τα κονδύλια των σχετικών προγραμμάτων ενώ επιπροσθέτως θα δοθεί πάνω από ένα δισεκ. για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και τη στήριξη της απασχόλησης.

Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να επιβεβαιωθεί ότι φέτος είναι η χρονιά που, όπως έχει πει, θα αντιστραφεί η τάση της ανεργίας. «Το κλίμα έχει αλλάξει, η εικόνα αλλάζει, η κοινωνία θα νιώσει σύντομα τη διαφορά και η ελπίδα, που ήδη έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος, θα κυριαρχήσει και πάλι δήλωσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας παράλληλα την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφελών του δημοσίου αλλά και τις νέες επενδύσεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Mητσοτάκης vs bloggers

mitsotakis
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση του βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone και απάντησε σε ερωτήσεις νέων bloggers.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε ότι του είναι εξαιρετικά ευχάριστος αυτός ο διάλογος με τις επόμενες γενιές και σημείωσε πως το διαδίκτυο είναι η πιο σημαντική εφεύρεση μετά την τυπογραφία.
Επιπλέον αφού ανέφερε πως χρειάζεται να μάθουμε να κάνουμε διάλογο, άσκησε κριτική στη σημερινή εικόνα κατά τις συνεδριάσεις στο κοινοβούλιο.
«Λυπάμαι γιατί σήμερα στη Βουλή δεν γίνεται διάλογος αλλά μονόλογος. Ο καθένας λέει το δικό του και πολλές φορές στη συνέχεια ανταλλάσσουν ύβρεις», είπε.
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, επέρριψε τις ευθύνες κυρίως στο ΠΑΣΟΚ το οποίο κατηγόρησε ότι συνειδητά εισήγαγε την πολιτική των ελλειμμάτων και των δανεικών ενώ δεν παρέλειψε να βάλει στο κάδρο των ευθυνών και τη ΝΔ.
Μιλώντας για την ΝΔ την περίοδο ’90-’93 είπε ότι ήταν ένα αληθινά δημοκρατικό κόμμα στο οποίο χωρούσαν οι πάντες και γι’αυτό δεν υπήρχε άκρα δεξιά και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις διαγραφές εκείνων που έχουν αντίθετη άποψη.
«Μιλούσαν ελεύθερα – ο Έβερτ, ο Κανελλόπουλος, ο Δήμας – ήταν η αντιπολίτευση θεσμοθετημένη. Διαφωνούσαν και στην εξωτερική πολιτική, στο περίφημο θέμα των Σκοπίων, διαφωνούσαν και στην εσωτερική πολιτική, χωρίς ποτέ να μπορέσουν να διαμορφώσουν διαφορετική πολιτική από τη φιλελεύθερη που ακολουθούσαμε. Έτσι μπορέσαμε και πορευτήκαμε και πραγματοποιήσαμε πολλά πράγματα», συνέχισε.
Αναφερόμενος δε στην πτώση της κυβέρνησής του σημείωσε πως «η ανατροπή τελικά δεν προήλθε από εσωτερική αδυναμία».
Συμπλήρωσε επίσης ότι «δεν χάσαμε καμιά ψηφοφορία παρόλο που είχαμε οριακή πλειοψηφία, κερδίσαμε όλα τα θέματα» ενώ αναφέρθηκε και στην ιδιωτικοποίηση τότε του ΟΤΕ.
«Την είχαμε ολοκληρώσει. Επρόκειτο να έρθει μεγάλη Ιαπωνική εταιρεία. Να μπει στην Ευρώπη η Ιαπωνία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών μέσω Ελλάδος, κάτι που θα ήταν μέγα επίτευγμα και κέρδος την εποχή που πέσαμε», ανέφερε.
Σε ερώτηση για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ σήμερα είπε πως δεν θα ήθελε να σχολιάσει ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση τόνισε πως το χρέος όλων είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας και να την ξανακάνουμε ανταγωνιστική.
Επίσης μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι πρέπει να συσταθεί αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού και πως από την Παιδεία, η οποία σημείωσε είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, πρέπει να αρχίσουμε την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας.
Για την Ευρώπη είπε ότι θα προχωρήσει και το ευρώ δεν θα πέσει.
«Η Ευρώπη θα κερδίσει. Η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης θα κερδίσει. Η Ευρώπη δεν θα πάει πίσω», υποστήριξε και προέβλεψε πως η αυστηρή πολιτική της ΕΚΤ θα χαλαρώσει επισημαίνοντας όμως παράλληλα ότι κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει λεφτά.
Παρακολουθήστε την εκδήλωση, με καλεσμένο τον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με τίτλο: «Digibate: Μitsotakis Vs Bloggers. Catch him if you can!»


ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης: «Στόχος μας είναι ένας και μόνο, η άμεση απομάκρυνσ​η των απορριμμάτ​ων από την πόλη της Τρίπολης»


«Στόχος μας είναι ένας και μόνο, η άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από την πόλη της Τρίπολης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και πρόσθεσε «Η προγραμματική σύμβαση για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων είναι αναγκαία, δεδομένων των επιπλέον προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, όπως διαπιστώνεται από την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου» κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, και την έγκρισή της, μαζί με την τροποποίηση του 20% των ΚΑΠ για την ένταξη του εν λόγω έργου.

«Ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αίτημα του Δήμου Τρίπολης κηρύξαμε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά την εξουσιοδότηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, και τώρα συγκαλέσαμε άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο για να εγκρίνουμε τη βοήθεια που μας ζητήθηκε από το Δήμο» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα αθλιότητα και λαϊκισμό την άποψη παράταξης που, αφενός θέλει να φαίνεται μεγαλόψυχη, αφετέρου καταψηφίζει τη σύμβαση. Έψεξε επίσης εκπρόσωπο παράταξης ο οποίος, ενώ από τη μια διαφωνεί με την εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ, από την άλλη, κατηγορεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη μη εφαρμογή του.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης είναι ρητά προσδιορισμένο για 15 μέρες, προκειμένου να απομακρυνθούν οι τόνοι των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στην πόλη και επανέλαβε ότι οποτεδήποτε ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας η ανταπόκρισή της ήταν άμεση.   

Πέραν τούτων ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης ότι το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων «είναι το μόνο που εξελίσσεται ομαλά στη χώρα, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται στην τριμηνιαία έκθεση της επιτροπής περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου προτείνεται κάθε συνδρομή προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου».
«Είμαστε επίσης αισιόδοξοι γιατί η πρότασή μας και όσον αφορά το μοντέλο και όσον αφορά τη διαχείρισή του εξελίσσεται κανονικά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας την επόμενη εβδομάδα θα λήξει ο ανταγωνιστικός διάλογος και θα συνεχιστεί η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή του αναδόχου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα έχει επιλεγεί ο προσωρινός ανάδοχος.

Απόπειρα ληστείας απο 70χρονη στο Ξυλόκαστρο

Τα παραπάνω αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή της 70χρονης
Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Ξυλόκαστρο απο μία 70χρονη Ελληνίδα από την Ρίζα , η οποία πήγε σε κατάστημα ενδυμάτων έχοντας καλυμμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και με την απειλή μαχαιριού απαίτησε από την 58χρονή καταστηματάρχη , και τον σύζηγό της να της παραδόσουν τις εισπράξεις. Όμως η πράξη της δεν καρποφόρησε καθώς o ιδιοκτήτης κατάφερε να ακινητοποιήσει την ηλικιωμένη και να την βγάλει έξω από το κατάστημα. Η 70χρονη μόλις άκουσε ότι θα έρθει η αστυνομία έχασε τις αισθήσεις της. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Ξυλοκάστρου όταν έφτασαν στο σημείο την είδαν να βρίσκεται σε κρίση.. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου και νοσηλεύεται.
Στην κατοχή της 70χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας -18- εκατοστών, μία περούκα, μία μάσκα και ένα ζευγάρι γάντια (φωτογραφία).
Η 70χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου
Συνελήφθησα τσαντάκιδες στην Κόρινθο
Επίσης συνελήφθησαν, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 33 και 28 ετών αντίστοιχα, για ληστεία κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες αργά το βράδυ, στην Κόρινθο , αφού αρχικά προσέγγισαν 22χρονη αλλοδαπή, ο ένας από αυτούς, με τη χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσε τσάντα ώμου, ρίχνοντάς τη στο έδαφος, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου συνελήφθη ο 33χρονος, ενώ λίγο αργότερα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και ο 28χρονος συνεργός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η τσάντα που είχαν αφαιρέσει, βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά της.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη άλλων αδικημάτων.
 

H ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚ​ΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ​ΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙ​ΔΗ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις ανθελληνικές τοποθετήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Καραγιαννίδη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη, που δημοσιεύεται στα parapolitika.gr, ο οποίος - μιλώντας στην Κ.Ε. του κόμματός του-  λέει επί λέξει: «Να αφήσουμε κατά μέρους τα εθνικά φαντασιακά, τους εθνικούς μας εχθρούς, γιατί σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχουν σύνορα. Δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα. Υπάρχουν ταξικά σύνορα».
Η μόνη ξεκάθαρη καταδίκη του ανθελληνικού παραληρήματος του βουλευτή, από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος εσχάτως ανακάλυψε έννοιες όπως «εθνική ευθύνη» και «ζήτημα μείζονος εθνικής σημασίας», είναι η διαγραφή του.
Δεν το τόλμησε με τον κ. Θεοδωρίδη που «χάρισε» τα Ίμια στην Τουρκία. Τουλάχιστον, θα το τολμήσει με τον κ. Καραγιαννίδη;».

Επισυνάπτεται το link του ηχητικού αποσπάσματος:

ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚ​Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Διαβάζω σε ιστοσελίδες και σας μεταφέρω επί λέξει τα εξής απίστευτα και αισχρά που επινοήθηκε επιχείρηση της Σουηδίας, για να αυτοδιαφημιστεί, προσβάλλοντας τον τουρισμό της πατρίδας μας και ειδικότερα της Κρήτης:

«Προκλητική η προσπάθεια ιδιωτικής επιχείρησης της Σουηδίας και συγκεκριμένα ενός ψυχαγωγικού πάρκου, να αποτρέψει τους Σουηδούς να επισκεφθούν την Κρήτη.

Η επιχείρηση Liseberg στο Γκέτεμποργκ έχει αναρτήσει αφίσες με την εικόνα ενός αγοριού που κλαίει και το κείμενο «Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι - Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg».

Η δυσφημιστική εκστρατεία έγινε αντιληπτή απο την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων η οποία προέβη σε διαμαρτυρία προς την πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, ενώ τη σχετική επιστολή κοινοποίησε και στο Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και στην υπουργό Τουρισμού  Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία αύριο Πέμπτη θα βρίσκεται στην Σουηδία σε μια προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού ρεύματος από τη  σκανδιναβική χώρα».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΟΡΚΩΝ


Το κατεπείγον αίτημα των Διοικητικών Συμβουλίων της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ) και της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Ε.Ε.Δ.Δ.Υ), για την προστασία των μελών των προαναφερομένων συνδικαλιστικών φορέων, από τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης και βιομηχανίας παραγωγής επιόρκων, μετά τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις διατάξεις του νέου πειθαρχικού κώδικα, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Οι Δασολόγοι, Δασοπόνοι και Δασοφύλακες, καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους σε ένα καθεστώς τρόμου και διαρκών απειλών, από κάθε πλευρά, μετά την ισχύ του νέου πειθαρχικού κώδικα, την ώρα που αντιμετωπίζουν τα καθήκοντα και τις ευθύνες τους, μέσα σε τραγικές συνθήκες δημοσιονομικής ένδειας οι οποίες έχουν επιβληθεί από το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας, χωρίς τεχνικά μέσα, χωρίς οικονομικούς πόρους και χωρίς τη δυνατότητα να μετακινούνται για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, μέσα στα δάση
Οι Ενώσεις, καλούν την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη δυνατότητα λειτουργίας του Δημοσίου οριοθετώντας άμεσα και με σαφήνεια το εύρος εφαρμογής των πειθαρχικών διατάξεων, στηρίζοντας τη λειτουργία των υπηρεσιών και αποκαθιστώντας με δίκαιο τρόπο και για τους υπαλλήλους αλλά και για την ελληνική διοίκηση, ένα αξιόπιστο και εφαρμόσιμο πειθαρχικό δίκαιο.

Και αποκαλύπτουν ότι:

«Είναι βέβαιο ότι οι ελεγχόμενοι (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) έχουν σημαντικά οικονομικά συμφέροντα, που πολλές φορές, συχνά κατά παράβαση και της κείμενης νομοθεσίας, έρχονται σε αντίθεση με την έννοια του δημοσίου συμφέροντος.
Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι «θιγόμενοι», στρέφονται διοικητικά ή δικαστικά κατά των Δασικών Υπαλλήλων, είτε για να ακυρώσουν τελικά τις δυσμενείς για αυτούς διοικητικές πράξεις, είτε για να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης μέσω του εκφοβισμού των υπαλλήλων, είτε ακόμη και για λόγους εκδίκησης».
«Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την προστασία των εργαζομένων από κάθε κακόβουλη ή υστερόβουλη ενέργεια που βρίσκει ευνοϊκό έδαφος στο πειθαρχικό δίκαιο και τη στοχοποίηση των εργαζομένων; Σκοπεύετε να αναθεωρήσετε τις εξοντωτικές διατάξεις του νέου πειθαρχικού κώδικα;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και τους υπενθυμίζει ότι με τις πράξεις τους, καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας επιβάλλουν αυστηρά διοικητικά μέτρα χωρίς την απολογία ή την προγενέστερη ακρόαση του κατηγορουμένου και απαξιώνουν το έργο των Δασικών Υπηρεσιών.

Παρουσίαση της 4ης τριμηνιαίας Έκθεσης της Ομάδας Δράσης της ΕΕγια την Ελλάδα

logo-ce-horizontal-el-quadri-lr
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Βασιλίσσης Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα
Τηλ.: 210 7272100
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 24Απριλίου 2013
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ "OFF THE RECORD"
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΣΩWEB STREAMING
Ο Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα,
κ. Horst Reichenbach,
θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες την
4η τριμηνιαία Έκθεση της Ομάδας Δράσης της ΕΕ
για την Ελλάδα.
Με την ευκαιρία αυτή, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα προσκαλεί τους εκπροσώπους του Τύπου
την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 13.15
στα γραφεία της (Βασ. Σοφίας 2, Αίθουσα "Γ.Σιώτη")
για να παρακολουθήσουν ζωντανά, από την Αίθουσα Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες,
την "off the record" τεχνική παρουσίαση της Έκθεσης
μέσω κλειστής διαδικτυακής μετάδοσης
(web streaming)
Σημειώνεται ότι το τεχνικό σύστημα μετάδοσης δεν επιτρέπει την υποβολή απευθείας ερωτήσεων προς τον κ. Reichenbach. Μετά το τέλος της παρουσίασης, στελέχη της Task Force που θα βρίσκονται στην Αίθουσα της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα θα απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις που θα τεθούν.
Επίσης, λόγω της "off the record"παρουσίασης δεν θα επιτραπεί η παρουσία τηλεοπτικών καμερών.
Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία αγγλικά/ελληνικά/αγγλικά
Παρακαλείσθε να δηλώσετε απαραίτητα τη συμμετοχή σας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Denise.Couyoufa@ec.europa.eu , είτε τηλεφωνικά
(210/7272015, κυρία Κουγιούφα)

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του LTO, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου


Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι στην σημερινή Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του LTO, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου και ώρα 18:00, θα παραστεί η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου  για θέματα Τουρισμού, κα. Νικολάκου συνοδευόμενη από τον Δ/ντη Τουρισμού, κ. Κώστα Ψυχάρη και τον Σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού, κ. Σωτήρη  Βαρελά.
Στην συνάντηση θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, βάσει συγκεκριμένου πλάνου προτάσεων που έχει υποβάλλει στην Περιφέρεια, o Δήμος Λουτρακίου  - Αγ. Θεοδώρων σε συνεργασία με τον LTO.

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΡ



Στις τροπολογίες που έχει φέρει η συγκυβέρνηση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που συζητείται από χθες Τρίτη (23.04.2013) και θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Πέμπτη, μετά από (κατά τον κανονισμό) τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία, υπάρχει και εκείνη που αφορά «την παράταση της θητεία των Ανεξάρτητων Αρχών κατά φορείς μήνες». Ανάμεσα σε αυτές και του ΕΣΡ!

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου των ΜΜΕ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ομιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι το Κίνημα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθεί την παράταση της θητείας του ΕΣΡ, έστω και για μία μέρα, αναφερόμενος και στην απαράδεκτη πολιτική που άσκησαν ειδικότερα το δίδυμο Λασκαρίδης - Δεμίρη, με τη λογοκρισία τους και τα εξοντωτικά πρόστιμα.
Υπενθυμίζεται οτι η θητεία του συγκεκριμένου διδύμου έχει ξεπεράσει τα προβλεπόμενα Συνταγματικά και Νομοθετικά χρονικά όρια που ορίζουν δύο θητείες, συνολικά, οκτώ ετών.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι πριν από δύο μήνες, το ΕΣΡ πήρε κι άλλη παράνομη παράταση θητείας.
Ο Τέρενς Κουίκ συνιστά και προτρέπει όλα τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, δημοσιογράφους και δημιουργούς που έχουν νοιώσει στις σάρκες τους τα Λασκαροδεμιρικά νύχια, να απευθυνθούν και να απαιτήσουν από τους Βουλευτές των Περιφερειών τους να ΜΗΝ συνεναίσουν κάθ' οιονδήποτε τρόπο στη παράταση της θητείας του ΕΣΡ.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: « ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»


O Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, εισηγήθηκε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Οργανισμό Κτηματολογίου Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και την ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. με στόχο την προώθηση, ενός πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα, Αναδασμού στο Φενεό Κορινθίας.

Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη που απέσπασε το θετικό σχολιασμό όλων των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου που τοποθετήθηκαν επί του θέματος, έγινε δεκτή και υπερψηφίστηκε,  σηματοδοτώντας τη ριζική αλλαγή και βελτίωση του πρωτογενή τομέα παραγωγής και το άνοιγμα των διαδικασιών για την εφαρμογή ενός πιλοτικού μοντέλου υλοποίησης αναδασμού, που ξεκίνησε ήδη στην ορεινή Κορινθία και συνδράμει στην επανάκαμψη της νέας γενιάς στην αγροτική ζωή. Η ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο αναδασμό που φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο για τον εκσυγχρονισμό των αναδασμών στην Ελλάδα,  είναι η συνέργεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αναγνωρισμένου κύρους επιστημονικούς φορείς όπως το ΤΕΕ και ο ΟΚΧΕ που θα συνεπικουρήσουν το έργο της Περιφέρειας, παρέχοντας τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Κατά την εισήγησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης περιέγραψε τον αναδασμό ως αναδιανομή μιας συνήθως πολυτεμαχισμένης αγροτικής γης, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση πραγματοποιείται με εκούσια συμμετοχή των αγροτών. Οδηγεί, όπως τόνισε ο κ. Δέδες, σε ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση του γεωργικού προϊόντος που παράγεται στην περιοχή, σε βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, σε ορθολογικοποίηση των δαπανών, αύξηση των αγροτικών εισοδημάτων, στην προώθηση πρακτικών αλλαγής θέσης καλλιεργειών αντί της μακροχρόνιας μονοκαλλιέργειας, στην καλύτερη αξιοποίηση εδαφικών και υδατικών φυσικών πόρων, στον καλύτερο σχεδιασμό και υλοποίηση εγγειοβελτιωτικών και οδικών έργων και λήγει με την οριστική απόδοση τίτλων στους αγρότες.

Η Τουρκία έχει βλέψεις... υπερδύναμη​ς

Tayyip-Erdogan
Δεν αποτελεί φυσικά σημερινό συμπέρασμα η διαπίστωση ότι η Τουρκία αισθάνεται να μην χωράει στο “κοστούμι” της διεθνούς παρουσίας που της αντιστοιχεί στον σύγχρονο κόσμο.
Από τη στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να “ενταφιάσει” τον κεμαλισμό, και να καλύψει τα νώτα του βάζοντας στη φυλακή το μισό στρατιωτικό κατεστημένο, ακόμη περισσότερο όμως από τη στιγμή που ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέλαβε τα ηνία της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, η Τουρκία κοιτάζει συνεχώς πιο μακριά. Και δεν το κρύβει.
Προνομιακός συνομιλητής των ΗΠΑ στην περιοχή, με καθοριστική παρέμβαση στον αραβικό κόσμο, “αντίπαλο δέος” του Ισραήλ, διεκδικητής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, εν δυνάμει πυρηνικός “παίκτης”. Και, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο που κατάφεραν να αντέξουν και να αποφύγουν τις σεισμικές δονήσεις από την παγκόσμια κρίση που ξέσπασε το 2008, με την κατάρρευση της Lehman Brothers.
Μιλώντας στην Ουάσινγκτον σε φόρουμ για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που μπορεί κανείς να συναντήσει στην τουρκική οικονομία, ο Μάρτιν Ρέισερ της Παγκόσμιας Τράπεζας διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα διατηρήσει την επόμενη δεκαετία τη σημερινή, προνομιακή θέση της στο διεθνές σκηνικό, κυρίως λόγω του νεανικού πληθυσμού της.
“Η Τουρκία είναι ένα αστέρι που ανατέλλει, τόσο στη γύρω περιοχή όσο και ευρύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη χώρα μπορεί να διαπιστώσει κανείς σήμερα ότι αυξάνει η κοινωνική συμμετοχή, κυρίως χάρη στην οικονομική ανάπτυξη, και τις προσεγμένες κινήσεις σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας”, ήταν τα λόγια του Μάρτιν Ρέισερ.
Και ακόμη ο Ταγίπ Ερντογάν δεν επισκέφτηκε τη Γάζα…

ysterografa.gr

Ο «κομήτης του αιώνα» πλησιάζει ολοταχώς τον Ήλιο


Τις πιο καθαρές μέχρι σήμερα εικόνες από τον επερχόμενο κομήτη ISON κατάφερε να «συλλάβει» με την κάμερά του το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ»... Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, ο ISON ενδέχεται να αποδειχτεί προς το τέλος του έτους ο «κομήτης του αιώνα», επισκιάζοντας με τη φωτεινότητά του ακόμα και την πανσέληνο στο νυχτερινό ουρανό της Γης.

Αυτή τη στιγμή, ο κομήτης -που δεν πρόκειται να απειλήσει τη Γη- βρίσκεται σε απόσταση από τον πλανήτη μας περίπου όσο απέχει ο Δίας, παρόλα αυτά έχει ήδη μεγάλη φωτεινότητα, οδεύοντας ολοταχώς για το «ραντεβού» του με τον Ήλιο φέτος το Νοέμβριο.

Αν επιζήσει από το κοντινό πέρασμά του δίπλα στον Ήλιο, τότε ίσως είναι ορατός ακόμα και τη μέρα στον ουρανό μας.

Ο ISON ανακαλύφθηκε από δύο ρώσους ερασιτέχνες αστρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2012 και πήρε το όνομα του Διεθνούς Επιστημονικού Οπτικού Δικτύου τηλεσκοπίων (International Scientific Optical Network-ISON), με το οποίο έγινε η πρώτη παρατήρησή του. Η επίσημη ονομασία του είναι C/2012 S1.

Όπως σχεδόν όλοι οι κομήτες, ο ISON είναι μια «βρώμικη χιονόμπαλα» που αποτελείται από πετρώματα και πάγο. Οι πρώτες μετρήσεις με τη βοήθεια του «Χαμπλ» δείχνουν ότι ο πυρήνας του κομήτη δεν είναι μεγαλύτερος σε διάμετρο από 6,5 χιλιόμετρα, ενώ χάνει σκόνη, αέρια και άλλα υλικά με ρυθμό περίπου 51.000 κιλά το λεπτό, ποσότητα που αυξάνεται όσο πλησιάζει τον Ήλιο, με συνέπεια σιγά-σιγά ο κομήτης να εξατμίζεται.

Η κεφαλή του κομήτη έχει διάμετρο περίπου 5.000 χιλιομέτρων (μεγαλύτερη από το πλάτος της Αυστραλίας), ενώ το μήκος της ουράς του ξεπερνά τα 92.000 χιλιόμετρα.

Αυτή η αυξημένη απώλεια υλικών θεωρείται ασυνήθιστη για ένα κομήτη τόσο μακριά ακόμα από τον Ήλιο και μπορεί να αποτελεί προμήνυμα ότι τελικά δεν θα κατορθώσει να βγει ακέραιος, όταν θα έχει πλησιάσει πολύ τον «δημιουργό» του ηλιακού μας συστήματος.

Το ουράνιο σώμα ίσως διασπαστεί τελείως πριν καν φτάσει στο περιήλιό του (στο κοντινότερο σημείο από τον Ήλιο), σε απόσταση περίπου 1,1 εκατ. χλμ. από αυτόν, στις 28 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Θρήνος στο Αίγιο για την γλυκιά τροχονόμο που σκοτώθηκε στην Κηφισιά!



Η τροχονόμος Αδαμαντία Σιάφλα που σκοτώθηκε χθες στην Κηφισιά εν ώρα υπηρεσίας, ήταν μητέρα δυο ανήλικων παιδιών 16 και 9 ετών.

Η 41χρονη αρχιφύλακας, γεννημένη το 1972 στο Αίγιο, υπηρετούσε στο τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς και χθες το πρωί ρύθμιζε την κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της πλατείας Πλατάνων στην Κηφισιά. Στις 8:10 παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 34χρονη γυναίκα που κινούνταν στο ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Κηφισίας, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Η αρχιφύλακας Αδαμαντία Σιάφλα ή «Διαμαντούλα» όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι και οι συγγενείς της, υπηρετούσε τα τελευταία 20 χρόνια στην Τροχαία Κηφισιάς.

Ήταν παντρεμένη και ο σύζυγός της υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας. Σύμφωνα με το dete.gr, η 42χρονη εργαζόταν στο γραφείο παραβάσεων του τμήματος Τροχαίας Κηφισιάς και συχνά τις πρωινές ώρες συμμετείχε ενισχυτικά στη ρύθμιση της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Κηφισίας.

Πρώτος για τον τραγικό χαμό της ενημερώθηκε ο σύζυγός της. Εκείνος ανέλαβε το θλιβερό καθήκον να ενημερώσει τα δύο τους παιδιά, ηλικίας 9 και 16 ετών, αλλά και τους συγγενείς που έσπευσαν στο σπίτι της οικογένειας στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι το ένα της παιδί βρισκόταν σε μονοήμερη εκδρομή με το σχολείο του και ο πατέρας χρειάστηκε να περιμένει να επιστρέψει για να του πει την τραγική είδηση.

newsit.gr

Η Βουλή… αναστενάζει για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Dimitris-Avramopoulos“Ζωηρή” μονάχα σε… συναισθηματικό επίπεδο ήταν η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε με νόημα ότι υπάρχει κοινή βούληση για τη διεκδίκηση αυτού του δίκαιου αιτήματος από την πλευρά της Ελλάδας, ενώ επανέλαβε ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό για την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη συμβολή όσων το κράτησαν “ζωντανό” τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος μίλησε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα, σηκώνοντας τους τόνους, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει και την απουσία της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα.
Νωρίτερα, η Ρένα Δούρου που είχε μιλήσει επίσης για λογαριασμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε εμφανιστεί διστακτική, αναφορικά με το αποτέλεσμα που θα έχει η στρατηγική την οποία επέλεξε να ακολουθήσει η κυβέρνηση δια του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, ο οποίος ζήτησε και πήρε τον λόγο στη συζήτηση, συμφώνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει λάθος την κίνηση της κυβέρνησης δια του υπουργείου Εξωτερικών να χαρακτηρίσει “εμπιστευτικά” τα σχετικά έγγραφα, και ζήτησε να δοθούν στους αρχηγούς των κομμάτων.

ysterografa.gr

Η τελευταία (;) ζαριά του Βενιζέλου

Evangelos-Venizelos
(Photo: Eurokinissi)
Τί… έπαθε ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς βλέποντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σηκώνει τους τόνους και να επιχειρεί να παρέμβει εκκωφαντικά στην καθημερινή λειτουργία της κυβέρνησης Σαμαρά, αμέσως μετά την αίσια έκβαση ακόμη μιας διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους της τρόικας, για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει θέσει τα τελευταία 24ωρα “βιαίως” στην κυβερνητική καθημερινότητα δυο θέματα αιχμής, κάθε άλλο παρά τυχαία ή μη σχετικά μεταξύ τους. Το πρώτο αφορά στην καταπολέμηση της ανεργίας με συγκεκριμένα, στοχευμένα και μετρήσιμα μέτρα, και η παράλληλη υπεράσπιση του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια.
Το δεύτερο έχει να κάνει με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, άμεσα και όχι το καλοκαίρι, δηλαδή στην επόμενη διαπραγμάτευση, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Και οι δυο παρεμβάσεις φαντάζουν… τελευταία (;) ζαριά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σε ένα σκηνικό ιστορικής φόρτισης, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο να αποκηρύσσεται καθυστερημένα ως “ντροπή”, και με την πολιτική απάντησή του να θυμίζει… τι ήταν το κραταιό ΠΑΣΟΚ και πως κατάντησε σήμερα, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία της Ιπποκράτους κατανοεί ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα.
Για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και… για τον ίδιο. Αν το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν καταφέρει σύντομα να ορθώσει ανάστημα, και να αρχίσει να καλύπτει ένα μέρος των πολιτικών και εκλογικών απωλειών που ακολούθησαν το Μνημόνιο και τη διακυβέρνηση των τελευταίων ετών, οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο της Κεντροαριστεράς θα λάβουν περισσότερο συγκεκριμένη μορφή.
Πιθανότατα, θα ξεπεράσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ίσως να τον συμπαρασύρουν κιόλας.

ysterografa.gr

«Επιτάφιος» για 15-20 ΝΠΙΔ και 1500 υπαλλήλους

Το αργότερο μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν τα ονόματα 15 έως 20 φορέων – ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα με μέσο όρο οκτώ με δέκα υπαλλήλους το καθένα που θα οδηγηθούν σε κατάργηση.
Αυτό σημαίνει ότι από τη «δεξαμενή» αυτή θα προέλθουν περί τους 1200 έως 2000 υπαλλήλους. Σ’ αυτούς θα προστεθούν και μερικές εκατοντάδες επίορκοι με βαριά πειθαρχικά αδικήματα (υπολογίζονται γύρω στους 200) που θα ενταχθούν στους αποχωρούντες μετά τη νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων.
Ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης μαζί με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη σκανάρουν τη λίστα με τα υπό κατάργηση ΝΠΙΔ από τη short list των 30 οργανισμών, ανάμεσα τους, κυρίως, Ινστιτούτα και αθλητικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα αλλά και οργανισμοί που είτε δεν λειτούργησαν ποτέ είτε δεν λειτουργούν (ή υπολειτουργούν)σήμερα.
Ούτε αριθμός οργανισμός, ούτε αριθμός υπαλλήλων
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν συζητήθηκε ούτε αριθμός ούτε πολύ περισσότερο ποιοι οργανισμοί θα οδηγηθούν σε κατάργηση, ενώ δεν αναφέρθηκε και συγκεκριμένος αριθμός υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν από το δημόσιο έως το καλοκαίρι (τέλη Ιουνίου).
Αυτός ήταν ένας από τους λόγους (ο άλλος είναι ότι ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εκτίμηση) που ο κ. Μανιτάκης στις δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δεν αναφέρθηκε σε ακριβή αριθμό απολύσεων μέχρι το καλοκαίρι, αρκούμενος να πει ότι η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει να αποχωρήσουν ένα μέρος από τις 4.000 του 2013.

aftodioikisi.gr

Δήμοι: 50.000 προσλήψεις ζητά η τρόικα

«Πιέσεις» στο υπουργειο Εργασίας ασκεί η τρόικα προκειμένου μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να ξεκινησει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους με το σύστημα των αυστηρών ελέγχων και κριτηρίων που πρότεινε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας.
Συμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», με email που έφτασε στο υπουργείο στις 16 Απριλίου η τρόικα θεωρεί ότι «τα προγράμματα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν σε τομείς όπως η κοινωνική εργασία, η παιδοκομία και οι περιβαλλοντικές βελτιώσεις σε τουριστικές περιοχές και αποτελούν κεντρική συνιστώσα του ευρύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, ιδίως δε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αυξανόμενων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που προκαλεί η ανερχόμενη μακροχρόνια ανεργία απουσία ενός γενικού δικτύου ασφαλείας».
Παράλληλα ζητά την «κατά το δυνατόν συντομότερη έναρξη ενός προγράμματος αυτού του είδους», υπογραμμίζοντας ότι «θα στηρίξει σε σημαντικό βαθμό πολλά άτομα και νοικοκυριά, τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι ακόμη σε θέση να δημιουργήσει επαρκή αριθμό εργασιακών θέσεων».
Στο ίδιο email, η τρόικα υπογραμμιζει οτι πρόγραμμα θα μπορούσε να έχει τεθεί σε ισχύ «μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, περιλαμβάνοντας 50.000 συμμετέχοντες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους» και στηρίζει το προτεινόμενο σύστημα διοίκησης του προγράμματος «βάσει αυστηρών ελέγχων, το οποίο περιγράφεται στις προτάσεις του ΟΑΕΔ» και την ανάγκη συνεργασίας στον τομέα αυτό με διεθνείς εμπειρογνώμονες.
Η κόντρα Βρούτση- Κικίλια
Υπενθυμιζεται ότι μέσα στην εβδομάδα οι προσλήψεις πενταμηνιτών στους δήμους μέσων των γνωστών Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας που διαχειρίζονται οι ΜΚΟ ήταν η αιτία να ξεσπάσει άγρια κόντρα αγρια κόντρα μεταξυ του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια με τον πρώτο να ζητά την παραίτηση του δεύτερου και να προκαλεί κυβερνητικούς τριγμους στην κυβερνηση καθως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν εκφρασει την στηριξη τους στον κ. Κικίλια ένω εχουν ασκήσει πιεσεις και για την εφαρμογή του εν λόγω προγράμμάτος.

aftodioikisi.gr

Καλαμάτα-Ριζόμυλος: Ένας δρόμος ανάπτυξης και προόδου

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Ανάπτυξη χωρίς να αλλάξουμε τίποτα δεν υπάρχει.

Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος, αλλά προβληματίζομαι αν το ξέρουν στη Μεσσηνία.

Φορείς, εμπλεκόμενοι επενδυτές και λαός είναι σε μία συνεχή αντιπαλότητα σχετικά με το τι εννοεί ο καθένας ανάπτυξη.

Εδώ και αρκετά χρόνια που παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στον τόπο μου και τα τελευταία με την άλλη ματιά της πολιτικής, βλέπω ότι είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα!

Πάλι η αιώνια πάλη των φορέων, των επενδυτών και του λαού συνεχίζει ουδόλως μειούμενη.

Κατάργηση ή αναστολή; Η διόρθωση είναι πάντα χειροτέρα του «λάθους»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Έχει περάσει ακριβώς μια εβδομάδα από την περί αναστολής του μνημονίου δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του Economist και μπορούμε πια να πούμε πως ουδέποτε αρχηγός κόμματος διορθώθηκε τόσες πολλές φορές από τα ίδια του τα στελέχη, που σε μια προσπάθεια να μπαλώσουν την τρύπα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εμφανίζουν τον αρχηγό τους περίπου ανίκανο να χειρίζεται την γλώσσα.

Δεν είναι μόνο ο κ. Λαφαζάνης που αμέσως την επομένη σχεδόν τον ανακάλεσε στην τάξη, ξεκαθαρίζοντας (στον Σκάι) ότι «δεν υπάρχει καμιά αναστολή», διότι το μνημόνιο «θα ακυρωθεί, θα καταργηθεί και θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων».

Είναι και όλοι οι άλλοι, που συνεχίζουν να «διορθώνουν», ουσιαστικά χειροτερεύοντας τα πράγματα με τους χαρακτηρισμούς που δίνουν στο «λεκτικό ατόπημα» όπως θέλουν να μας το παρουσιάσουν.

Ως γνωστόν, η διόρθωση είναι πάντα χειροτέρα του λάθους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝ​ΔΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Το κατεπείγον αίτημα για ακρόαση του Προεδρείου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ), σε ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ενημερωθεί για τα επείγοντα και άλυτα ζητήματα που απασχολούν τον πολυτεκνικό κόσμο της χώρας, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Τα ζητήματα που απασχολούν τις οικογένειες πολυτέκνων, είναι «το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών τους, το ζήτημα της φορολογίας εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας και το ΕΕΤΗΔΕ, η κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος και το ζήτημα του καθορισμού των κριτηρίων επιλεξιμότητας για τη δωρεάν διανομή τροφίμων στις πολύτεκνες οικογένειες από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Προτίθεστε να επανεξετάσετε τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια που θεσπίζει η νομοθεσία, προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά των πολυτέκνων να πάρουν μετεγγραφή στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ; Γιατί δεν τηρήσατε τις υποσχέσεις σας παρά γίνατε κοινωνός αυτής της τεράστιας αδικίας;» ερωτά τον πρωθυπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά «την εξαίρεση των πολύτεκνων οικογενειών από την καταβολή του ΕΕΤΗΔΕ, την αποδοχή των προτάσεων της ΑΣΠΕ για τα πολυτεκνικά επιδόματα, αλλά και την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης  προκειμένου να γίνει επαναφορά των εισοδηματικών κριτηρίων του απόρου δικαιούχου χορήγησης τροφίμων από τα 7.200 ευρώ στα 12.000».

Κώστας Κόλλιας: «Αναπτυξιακό έργο πρώτης προτεραιότητας η διασύνδεση του Λουτρακίου με τον Προαστιακό»


Επαφές με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ.Π.Θεοφανόπουλο και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π.Τατούλη είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με το θέμα της διασύνδεσης της πόλης του Λουτρακίου με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Στο παρελθόν είχα ασχοληθεί επανειλημμένα με το αίτημα των κατοίκων του Λουτρακίου για σύνδεση της πόλης με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο. Όπως είχα επισημάνει, ο Προαστιακός πλησιάζει στο Ξυλόκαστρο, και ωστόσο έχει παρακάμψει εξ ολοκλήρου έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Κορινθίας. Η επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία περιστρέφεται κυρίως γύρω από τον τουρισμό, υποφέρει από την έλλειψη μέσων μετακίνησης και οι αναπτυξιακές προοπτικές περιορίζονται.

Επειδή θεωρώ ότι 17.000 κάτοικοι του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και 100.000 επισκέπτες πρέπει να εξυπηρετηθούν, επικοινώνησα τόσο με τον Πρόεδρο του ΟΣΕ, όσο και με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, προκειμένου να ανιχνεύσω τις προθέσεις των δύο φορέων, από τους οποίους εξαρτάται η σύνδεση του Λουτρακίου με τον Προαστιακό.

Τα βασικά ζητήματα που έθεσα στον Πρόεδρο του ΟΣΕ ήταν η χωροθέτηση του σταθμού μετεπιβίβασης στην περιοχή του Ισθμού και η προέκταση της γραμμής μέχρι την πόλη του Λουτρακίου. Ο κ. Θεοφανόπουλος επαναβεβαίωσε την επιθυμία της ΤΡΕΝΟΣΕ για σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Αθηνών – Κορίνθου με το Λουτράκι, καθώς θεωρείται πρόσφορη για επιβατική εκμετάλλευση. Επιπλέον, με διαβεβαίωσε ότι ο ΟΣΕ δεν έχει καμία αντίρρηση να κατασκευαστεί σταθμός στη διακλάδωση από την κύρια γραμμή Αθηνών – Κορίνθου προς το Λουτράκι. Στο σημείο αυτό οφείλω να επισημάνω ότι εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες εμφανίζονται για τη χωροθέτηση του σταθμού, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και τις ανάγκες της πόλης, ούτε με τις επιθυμίες σύσσωμης της κοινωνίας του Λουτρακίου.

Ωστόσο, προϋπόθεση για να προχωρήσει η υλοποίηση των έργων είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης για την εκπόνηση της μελέτης, αρμοδιότητα η οποία ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό, επικοινώνησα με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Η εκπόνηση της μελέτης αποτελεί ύψιστη υπηρεσία προς τους κατοίκους, τις παραγωγικές τάξεις, αλλά και τους επισκέπτες του Λουτρακίου. Με δεδομένο ότι ρόλος της περιφερειακής διοίκησης είναι να στηρίζει την τοπική ανάπτυξη, θεωρώ ότι η χρηματοδότηση της μελέτης πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Θεωρώ θετικό ότι, τόσο ο ΟΣΕ, όσο και η Περιφέρεια, προτίθενται να στηρίξουν τα αιτήματα της κοινωνίας του Λουτρακίου. Πλην όμως οφείλω να επισημάνω ότι οι καλές προθέσεις δεν αρκούν, ιδιαίτερα τώρα που τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να χρηματοδοτήσει τη μελέτη, πλησιάζει στη λήξη του. Ανεξάρτητα από πού θα βρεθούν οι πιστώσεις, θεωρώ ότι πρέπει πριν το τέλος του έτους η Περιφέρεια να έχει εντάξει και να έχει δεσμεύσει το σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό της.   
          Αταλάντευτη θέση μου είναι ότι ο Προαστιακός πρέπει να μπει στην πόλη του Λουτρακίου και ότι ο σταθμός μετεπιβίβασης πρέπει να κατασκευαστεί στη διακλάδωση προς Λουτράκι. Οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε την αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Δήμου. Επειδή συχνά έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις, θα παρακολουθώ στενά το θέμα και θα το επαναφέρω σε προσεχείς επαφές μου, τόσο με την Περιφέρεια, όσο και με τον ΟΣΕ, προκειμένου πέρα από απαντήσεις να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα.»

Ένας πιτσιρίκος με «βρώμικο μάτι»….

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο ιστολόγος (blogger) «Πιτσιρίκος», κατά κόσμον Ανδρέας Πομόνης, όταν οι διεστραμμένοι φονιάδες έκαψαν τους ανθρώπους στη MARFIN, ανάμεσα τους μια έγκυο κοπέλα, έγραψε τότε: «παιδιά η Μαρφίν ψάχνει για τρεις υπαλλήλους». Μετά την δολοφονική επίθεση στη Βοστώνη έγραψε: «ο Μαραθώνιος είναι επικίνδυνο αγώνισμα». Ναι, ο επιχαίρων που τα έγραψε αυτά τα ειρωνικά, κυνικά και χαβαλετζίδικα κυκλοφοράει ανάμεσα μας. Έχει δυο χέρια και δυο πόδια, γονείς, ίσως και αδέρφια. Είναι κανονικός άνθρωπος κι όχι κάποιο υβρίδιο απ’ το οποίο αφαιρέθηκε το γονίδιο του φιλότιμου και της ανθρωπιάς, αν υπάρχει τέτοιο.
 
Τ’ όνομα του δεν ήταν κανένα φοβερό μυστικό στα άδυτα του Κρεμλίνου και της παγκόσμιας επανάστασης. Το έγραφε το «Έθνος», ήδη από 22/1/2007, είναι γνωστός στην πιάτσα, αφού έχει γράψει και κείμενα για θεατρική…επιθεώρηση. Βλέπετε, τον καπιταλισμό πολλοί εμίσησαν αλλά τα φράγκα ουδείς. Έχει δουλέψει και στον ΣΚΑΪ, αφήνοντας ενδιαφέρουσες κι ανεξίτηλες αναμνήσεις στους συναδέλφους του. Ε, έτσι όπως έχει γίνει Δελφινάριο ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία/Σόρος, κατανοητός ο εναγκαλισμός.

Συνάντηση Εργασίας για τη Στρατηγική Καινοτομίας και Έξυπνης Εξειδίκευσης και το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου της Ε.Ε. 2014 -2020


Την 1η Συνάντηση Εργασίας για τη Στρατηγική Καινοτομίας και Έξυπνης Εξειδίκευσης Πελοποννήσου στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 -2020 και το 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, στην Τρίπολη, ενόψει του σχεδιασμού της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 για την Ευρωπαϊκή Ένωση και, για πρώτη φορά, μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και τη σύσταση των αιρετών Περιφερειών.

Στη συνάντηση εργασίας και στο συνέδριο θα συμμετάσχει ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Μανώλης Αγγελάκας, Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων, μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, επιχειρηματίες, φορείς, θεσμικοί εκπρόσωποι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.   

Η επέτειος του Καστελόριζ​ου... πήγε στη Βουλή

vouli1
Υπό τη σκιά της συμπλήρωσης τριών χρόνων από την αναγγελία της υπαγωγής της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης και σε αναμονή του πολυνομοσχεδίου της προσεχούς Πέμπτης, διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση των συνταξιοδοτικών διατάξεων. Το νομοσχέδιο στηρίζεται επί της αρχής από τα κόμματα της συμπολίτευσης, αν και αναμένεται η αντιπολίτευση να υπερψηφίσει επιμέρους άρθρα, καθώς και τροπολογίες, κατά τις προσεχείς συνεδριάσεις.
Βασική ρύθμιση του νομοσχεδίου, αποτελεί η προκαταβολή του 50% της μηνιαίας σύνταξης σε όσους δημόσιους υπαλλήλους αποχωρούν από το Δημόσιο, για όσους μήνες χρειαστούν μέχρι την οριστική της έκδοση (υπάλληλοι με αναπηρία ή έχοντες τέκνα με αναπηρία, λαμβάνουν το 60% της σύνταξης ως μηνιαία προκαταβολή). Πλέον της ρύθμισης αυτής, ο εισηγητής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, ανέδειξε ως θετική τη διάταξη για την αξιοποίηση των αδρανών λογαριασμών των τραπεζών, οι οποίοι θα διατεθούν για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα, υπογράμμισε την αλλαγή στην φορολόγηση των απασχολούμενων συνταξιούχων, στους οποίους πλέον, «περικόπτεται το ποσό της κύριας σύνταξης (ή των κύριων συντάξεων) που υπερβαίνει τα 1980 ευρώ, αντί τα 990 ευρώ, όπως ισχύει μέχρι σήμερα – κάτι που σημαίνει πως καμία σύνταξη στρατιωτικών δεν θα περικόπτεται, όταν αυτοί αυτοαπασχολούνται».
«Η πρωτοβουλία κινείται πέραν των συμφωνηθέντων με τους εταίρους. Θεωρούσα πως η στήριξή της απ’ όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου θα έστελνε προς όλες τις κατευθύνσεις εντός και εκτός Ελλάδος, το σωστό μήνυμα» ανέφερε ο κος Σταϊκούρας.
Το νομοσχέδιο, «αγοράζει χρόνο και ρευστότητα σε βάρος όσων έχουν εξωθηθεί σε συνταξιοδότηση» ανέφερε ο Δ. Γάκης του ΣΥΡΙΖΑ, μη καταβάλλοντας το σύνολο της μηνιαίας σύνταξης ως προκαταβολή, μέχρι την έκδοσή της. Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης επεσήμαναν πως δεν αναφέρεται ο διαχειριστής του λογαριασμού στον οποίον θα υπαχθούν οι αδρανείς καταθέσεις των τραπεζών, ούτε οι «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» στις οποίες αυτός θα απευθύνεται – με τον αγορητή του ΚΚΕ, Δ. Λαμπρούλη να προβλέπει με βάση τον κατατεθειμένο Προϋπολογισμό, πως σε αντίθεση με τις εξαγγελίες, οι πόροι αυτοί θα διατεθούν στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.
Ενδιαφέρον παρουσίασε και η αντιπαράθεση για τη διάταξη που δίνει το δικαίωμα σε ιδιώτες να διενεργούν δημοσιονομικούς ελέγχους – μια διάταξη που συνάντησε την αντίθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, αλλά και παρατηρήσεις εκ μέρους του Προκόπη Παυλόπουλου (ΝΔ), ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να προβλέψει τη συμμετοχή υπαλλήλου των υπηρεσιών Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών για να καλυφθεί το έλλειμμα συνταγματικότητας το οποίο και ο ίδιος αναγνώρισε. Θετική υπήρξε η ανταπόκριση του παριστάμενου αναπληρωτή υπουργού Χρ. Σταϊκούρα, που δεσμεύθηκε να φέρει σχετική διόρθωση.
Κατά τα άλλα, η επέτειος της συμπλήρωσης τριών ετών από την εξαγγελία του Γ. Παπανδρέου περί υπαγωγής της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, έδωσε την αφορμή για σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αλλά και ελάσσονα αντιπαράθεση στα κόμματα της συγκυβέρνησης.
«Σήμερα είναι μια μαύρη επέτειος, όταν ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την υποθήκευση της χώρας στα συμφέροντα της Ευρώπης και του ΔΝΤ. Ήταν δυστύχημα που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ως αφετηρία ένα διαμάντι της Δωδεκανήσου και η παρουσία του εκεί αμαύρωσε το ακριτικό Καστελόριζο» παρατήρησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Γάκης, ενώ ο Π. Χαϊκάλης (ΑΝΕΛ), έκανε λόγο για «αποφράδα ημέρα».
«Είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ» απάντησε αργότερα ο Πάρις Κουκουλόπουλος. «Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σηκώσαμε το βάρος της προσπάθειας, για να έχει η χώρα ασφαλείς τράπεζες, για να έχει διαγραφεί το 63% του χρέους ως αποτέλεσμα αποφάσεων που παίρναμε μόνοι μας επί 2,5 χρόνια, για να μειωθεί δραματικά το έλλειμμα με το οποίο πορευόμασταν τόσα χρόνια. Σήμερα είμαστε κοντά στο να πάμε σε πρωτογενή πλεονάσματα. Ό,τι επιτύχαμε στο έλλειμμα του 2012, οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού και της αποδεκατισμένης σήμερα, κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ».
«Δημιουργείται η προσδοκία, πως στο τέλος της χρονιάς, αρχίζει η αντίστροφη πορεία για την ελληνική οικονομία» ανέφερε από πλευράς ΝΔ, ο Αντώνης Μπέζας. «Η καλύτερη όμως στιγμή για να αλλάξεις τα προγράμματα, είναι όταν αρχίζεις να έχεις θετικά αποτελέσματα. Γι’ αυτό δεν χρειάζονται επικοινωνιακοί τακτικισμοί, όπως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Η κυβέρνηση το διαπραγματεύεται με κάθε τρόπο» συμπλήρωσε ο βουλευτής.

ysterografa.gr

Μανιτάκης: Ξεκινάνε άμεσα οι προσλήψεις των 10.000 του ΑΣΕΠ

Στην επείγουσα ανάγκη να ανανεωθεί το στελεχιακό δυναμικό του δημοσίου με άμεσες προσλήψεις από τους 10.000 επιτυχόντες των παρελθόντων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, αναφέρθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης: «Υπάρχει απόλυτη ανάγκη να περάσουμε από τους ποσοτικούς στους ποιοτικούς στόχους. Σχεδόν 10.000 επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ περιμένουν διοριστούν. Καταλαβαίνετε την αγωνία αυτων των υπάλληλων και με μεγάλη ικανοποίηση δηχθήκαμε την απόφαση της τρόικα να απαλύνει το 1 προς 5 σε 1 προς 1 . Η διαδικασία θα αρχίσει αμέσως μόλις γίνουν οι πρώτες αποχωρήσεις.», προσθέτοντας ότι ο κανόνας 1 προς 1 (μία πρόσληψη για μία απόλυση) θα εφαρμοσθεί κυρίως για αυτούς τους υπαλλήλους.
Όσον αφο0ρά τις 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014 και ειδικότερα τις 4000 φετινές, ο υπουργός αρνήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό αποχωρήσεων έως το καλοκαίρι, υπενθυμίζοντας ότι η συμφωνία με την τρόικα κάνει λόγο για την αποχώρηση ενός μέρους των 4.000 μέχρι τον Ιούνιο. Επιβεβαιώσε πάντως, ότι σχεδόν το σύνολο των συεγκεκριμένων υπαλλήλων θα προέλθουν από το τις καταργήσεις ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Μέχρι τέλος Ιούνιου τα περιγράμματα των θέσεων
Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε ότι μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχει τελειώσει ο αναλυτικός σχεδιασμός των τμημάτων και των θέσεων που προβλέπονται μετά από τις συγχωνεύσεις και τις συντομεύσεις, «να γίνουν, δηλαδή, τα περιγράμματα θέσεων, τα περιγράμματα καθηκόντων, τα περιγράμματα διαδικασιών.»
«Πιάσαμε το στόχο του 40- 50%»
Ο κ. Μανιτάκης είπε ότι κύριο θέμα της σημερινής σύσκεψης ήταν η προώθηση του κυβερνητικού έργου και όπως τόνισε, ολοκληρώθηκε πλέον η πρώτη φάση αναδιοργάνωσης του δημοσίου και πλέον δρομολογείται η δεύτερη φάση -η πιο κρίσιμη όπως τη χαρακτήρισε- η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου.
Σύμφωνα με τον υπουργό πλέον πιάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για τη μείωση του όγκου των διοικητικών δομών κατά 40% με 50% ενώ το δημοσιονομικό όφελος θα ξεπεράσει το 15% και ξεκινάει η δεύτερη φάση, που είναι και πιο κρίσιμη, καθώς οι μελέτες θα πρέπει να εφαρμοστούν και να σχεδιαστούν οι νέοι θεσμοί.
Παράλληλα με τις εκθέσεις αξιολόγησης και την αναδιάρθρωση, συζητήθηκε και ο συντονισμός σε σχέση με το θέμα της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι το Ιούνιο καθώς και άλλων 12.500 μέχρι τον Δεκέμβριο.

aftodioikisi.gr