Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Το σκίτσο της βρετανικής Telegraph για το «Όχι» που έγινε «Ναι»

skitso
Στο σκίτσο που συνοδεύει το άρθρο της βρετανικής Telegraph ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται στη θάλασσα, περιτριγυρισμένος από καρχαρίες. Η Ευρώπη εμφανίζεται σαν σωτήρας, ρίχνοντας ένα σωσίβιο, μια λέμβο ή μια σκάλα ή και με ελικόπτερο. Σε όλα ο Τσίπρας λέει «όχι». Όταν όμως του ρίχνουν ένα αμόνι εκείνος  σηκώνει τα χέρια και λέει: «Ναι, ναι επιτέλους!»
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς συμφώνησε σε δρακόντειους όρους λιτότητας τους οποίους απέρριψε ο ελληνικός λαός με ένα σαρωτικό "Όχι" στο δημοψήφισμα μόλις πριν πέντε μέρες, , σε ένα από τα πιο περίεργα πολιτικά επεισόδια της σύγχρονης εποχής.
Η παράδοση αυτή, συνεχίζει το αρθρογράφος, επιβεβαιώθηκε στην ελληνική βουλή με 251 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 8 «παρών», μεταξύ των οποίων αρκετά ανώτερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπάθησε να προβάλλει το καλύτερό του πρόσωπο σε ένα οδυνηρό ολίσθημα, οπισθοχωρώντας μετά από έναν τραυματικό αγώνα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υπογραμμίζει ο αρθρογράφος, συμπληρώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε εμμέσως ότι η πίεση από το capital controls και την κατάρρευση της οικονομίας είναι πολύ μεγάλη για να την αντέξει.

Δείτε το σκίτσο: