Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Έτοιμη η Φινλανδία να «μπλοκάρει» ένα 3ο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα - Κυβερνητική κρίση στη χώρα εξαιτίας της Ελλάδας

Έτοιμη η Φινλανδία να «μπλοκάρει» ένα 3ο πακέτο βοήθειας προς την ΕλλάδαΗ Φινλανδία σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα και ζητάει Grexit.
Η χώρα συγκλονίζεται από ενδοκυβερνητική κρίση.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να δοθεί νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση της χώρας απειλείται με κατάρρευση καθώς ο κυβερνητικός εταίρος της φιλανδικής κυβέρνησης, το αντιευρωπαϊκό κόμμα "True Finns", απείλησαν με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Αν και αργά το απόγευμα διαψευδόταν ότι οι Φινλανδοί είχαν συνταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του Σόιμπλε και της πρότασης για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η κρατική τηλεόραση της Φινλανδίας μετέδωσε ότι η στάση της κυβέρνησης της χώρας ήταν ένα οριστικό βέτο για 3ο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.
Ορισμένες πηγές μάλιστα ανέφεραν ότι ασκήθηκε έντονη πίεση στον υπουργό οικονομικών της χώρας Αλεξάντερ Στουμπ να μην υποκύψει στις πιέσεις κατά τη διάρκεια του Eurogroup.
Επίσης ο Πάμπλο Ροντρίγκεζ, ανταποκριτής της «El Mundo» στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως η Ευρώπη είχε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.
Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας τάσσονταν Ιταλία, Γαλλία, Κύπρος και Κομισιόν ενώ κατά της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ βρίσκονταν Γερμανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Λιθουανία, Σλοβακία, Εσθονία και Σλοβενία.
Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
δεν προοριζόταν για το Eurogroup