Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Χωρίς την Κωνσταντοπούλου στην έδρα ξεκίνησε η Ολομέλεια - Aπειλεί με "παρών"

Χωρίς την Κωνσταντοπούλου στην έδρα ξεκίνησε η Ολομέλεια 
Μετά από τα απίστευτα τερτίπια της Ζωής Κωνσταντοπούλου που μέσα από τυπολατρικές διαδικασίες προσπαθούσε να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια της κυβέρνησης να λάβει εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση με τους δανειστές, άρχισε τα μεσάνυχτα η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.   
Στη θέση της βρίσκεται ο Αντιπρόεδρος της βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της βουλής δεν ήθελε να προεδρεύσει στην Ολομέλεια, που θα αποφασίσει αν θα εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την ελληνική πρόταση.

 Από το μεσημέρι είχε αρχίσει το “κυνηγητό” της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με το Μαξίμου και μία ολόκληρη κυβέρνηση ουσιαστικά να είναι “αιχμάλωτοι” των παιχνιδιών της και εκείνη να αδιαφορεί για την κρισιμότητα των ιστορικών στιγμών.

Το αποκορύφωμα έγινε το βράδυ της Παρασκευής, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να βάλει εμπόδια στη συνεδρίαση και συγκάλεσε έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων, όπου εισηγήθηκε μάλιστα να ξεκινήσει η διαδικασία και η συζήτηση (αν είναι δυνατόν) στις 06:00 το πρωί του Σαββάτου.

Φυσικά κάτι τέτοιο απορρίφθηκε και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να της τηλεφωνήσει και σε έντονο ύφος να απαιτήσει να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία. 

Αυτό φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου  δεν  είναι στην έδρα της Προέδρου και θα λάβει τον λόγο ως απλός βουλευτής. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ψηφίσει παρών, κάτι που πραγματικά αναμένεται να προκαλέσει την οργή του Μαξίμου και σίγουρα απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις.

Μάλιστα, για να φτάσει η ένταση ανάμεσα στο Προεδρείο της Βουλής και του Μαξίμου σε τέτοια επίπεδα, είχαν προηγηθεί όλα τα παιχνίδια εξουσίας από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που όπως φαίνεται, δεν δίνει δεκάρα για την κρισιμότητα των καταστάσεων.

Η Πρόεδρος της Βουλής δεν ήθελε σε καμία περίπτωση η συζήτηση στην Ολομέλεια να ξεκινήσει στις 21:30. Με αυτό τον τρόπο η Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλει να τηρήσει και το τυπικό της διαδικασίας, δηλαδή να μην γίνουν την ίδια ημέρα οι συνεδριάσεις της Επιτροπής και της Ολομέλειας. Και επειδή η συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε σήμερα το απόγευμα, ήθελε πεισματικά να ξεκινήσει τη διαδικασία της Ολομέλειας ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα, ώστε να είναι άλλη ημέρα.

Το γεγονός πως μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα πρέπει να έχει σταλεί στις Βρυξέλλες αυτή η εξουσιοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης, φαίνεται πως δεν απασχολεί ιδιαίτερα την κα Κωνσταντοπούλου που επιμένει να βάζει τρικλοποδιές στον αγώνα δρόμου του Μαξίμου.

Για πολλούς βέβαια μέσα στο Κοινοβούλιο αυτή η κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου θεωρείται ως μία δική της προσπάθεια να σταλεί η εξουσιοδότηση τελικά εκπρόθεσμα στις Βρυξέλλες δηλαδή στις 11 Ιουλίου και έτσι να δώσει ένα μάθημα στους δανειστές, αδιαφορώντας εάν τελικά αυτό το μάθημα θα το υποστούν οι Έλληνες πολίτες. 



newsit.gr