Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

H Realnews αυτής της Κυριακής: "Τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει η συμφωνία"


 Με τίτλο: "Τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει η συμφωνία" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι δόθηκε "ισχυρή εντολή από 251 βουλευτές για τη διαπραγμάτευση", αλλά επισημαίνει ότι: "Οι τριγμοί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος οδηγούν τον πρωθυπουργό στη σκέψη να ζητήσει σύντομα επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης των βουλευτών του".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews: "Βέβαιος θεωρείται πλέον ο ανασχηματισμός, με αντικατάσταση των Π. Λαφαζάνη και Δ. Στρατούλη που ψήφισαν "παρών" στη Βουλή", ενώ υπάρχει "δυσαρέσκεια Τσίπρα και για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου". Στο ίδιο ρεπορτάζ η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι είναι "ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, αφού επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα".

Επίσης, στο ίδιο μήκος κύματος, η Realnews κάνει λόγο για "μανιφέστο διαφωνούντων", αφού "2 υπουργοί και 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν "ναι" αρνούνται τώρα να στηρίξουν το νέο μνημόνιο".

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο: "Το νέο μνημόνιο της Ελλάδας: μια πρώτη ανάγνωση" υπογράφει ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων. Ο Π. Λιαργκόβας επισημαίνει χαρακτηριστικά: "Η δημοσιονομική προσαρμογή βασίζεται κυρίως σε φορολογικά μέτρα λιτότητας και λιγότερο σε μείωση των δαπανών. Η ακαδημαϊκή έρευνα υποδεικνύει ότι η λανθασμένη αυτή επιλογή θα λειτουργήσει υφεσιακά στην οικονομία".

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:


- Οι άγνωστοι διάλογοι Αλέξη - Γιάνη πριν από το "διαζύγιο". Ολο το παρασκήνιο της 3ωρης συνάντησης στο Μαξίμου.

- Τα τηλεφωνήματα Σαμαρά την ώρα της παραίτησής του. Τι στάση τήρησε ο Κ. Καραμανλής και πώς αντέδρασε στην επιλογή του ο Ευ. Μεϊμαράκης.

- Ο ρόλος του Προέδρου. Πώς έπεισε τον Ολάντ να "βάλει πλάτη" για την Ελλάδα.

- "Μαριονέτα" του Τόμσεν ο Γεωργίου. Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΛΣΤΑΤ για τον ρόλο του απερχόμενου προέδρου της Αρχής.

- Δραματικό SOS από τα νησιά του Αιγαίου. Ρεπορτάζ του Κώστα Χαρδαβέλλα. Εκτός ελέγχου η κατάσταση σε Σάμο, Λέσβο και Χίο από τα κύματα των προσφύγων και των μεταναστών. Χωρίς τρόφιμα και φάρμακα τα κέντρα υποδοχής.

Και στην "Πράβδα" του Στάθη:
    "Οταν αρχίζει να ξυλώνεται το πουλόβερ, του παίρνουν και το σώβρακο".

Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

- Τα φιλιά που άναψαν φωτιές. Ενοχλημένος ο Κωνσταντίνος Σκορδάλης. "Θέλω να είναι προσεκτική η Νίνα! Οι κόρες μας καταλαβαίνουν και με ενδιαφέρει η ψυχική τους υγεία!", λέει στην "R" ο επιχειρηματίας για τη Ν. Λοτσάρη και τις... αταξίες της.

- Νέος έρωτας για τον Αλέξη. Μετά τον χωρισμό του από την Τόνια Σωτηροπούλου, ο δημοφιλής ηθοποιός Αλ. Γεωργούλης βρήκε την ιδανική σύντροφο στο πρόσωπο της γοητευτικής δικηγόρου Ματίνας Μαλλά.

- "Μου έχουν κάνει ανήθικη πρόταση". Η Μαρία Σολωμού αποκαλύπτει την πρόταση που της έγινε για πληρωμένο σεξ, απαντά για τις τολμηρές φωτογραφίες της με τον Π. Μουζουράκη και λέει ότι δεν θα παντρευτούν.

- Φώτης Σπύρος: "Ο γάμος μου δεν είναι... μούφα".

- Δ. Μαυροειδής - Κ. Κοροπιώτη: Ο άσος του παρκέ ντύθηκε γαμπρός.

- Βάπτιση μετά την πρεμιέρα. Η Θάλεια Ματίκα και ο Τάσος Ιορδανίδης θα δώσουν το όνομα Δάνος στον γιο τους τον Οκτώβριο.

- Ο "άγγελος" που έγινε... γοργόνα! Το σαγηνευτικό τοπ μόντελ Αννα-Μπεατρίς Μπάρος βρέθηκε στη Μύκονο και έκλεψε όλα τα βλέμματα.