Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

“Ο Άδωνις υπονομεύει την προσπάθεια Σαμαρά”

Adonis-Georgiadis-foto-Samara

Η χθεσινή τηλεοπτική αποστροφή του Άδωνη Γεωργιάδη περί απόσυρσης των καταθέσεών του από την τράπεζα, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει στις επόμενες εκλογές και συγκροτήσει κυβέρνηση, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, και έφερε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας στο επίκεντρο σκληρής κριτικής.
Ακόμη και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας οι αντιδράσεις είναι έντονες, ενώ πολλά “γαλάζια” στελέχη επισημαίνουν με νόημα ότι το “φάλτσο” του Άδωνη Γεωργιάδη, ακύρωσε τις επικοινωνιακές και στρατηγικές πολιτικές εντυπώσεις από την επιτυχή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει άρθρο του “Βήματος”, που κατηγορεί τον Άδωνη Γεωργιάδη για αμετροέπεια και κινδυνολογία, σημειώνοντας ότι ουσιαστικά υπονομεύει τον Αντώνη Σαμαρά, και τη μεγάλη προσπάθεια του Πρωθυπουργού, όπως χθες στη Γερμανία, στη “μάχη” με την Άνγκελα Μέρκελ.
Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο του “Βήματος” με τίτλο “ακατάσχετη κινδυνολογία”, έχει ως εξής:
“Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτικών δεν διακρίνεται για τη σοβαρότητα του, ούτε συναισθάνεται τις συνέπειες των λόγων και των πράξεων του.
Δρούν και συμπεριφέρονται ως καφενόβιοι συζητητές, εκστομίζοντας από τα τηλεοπτικά παράθυρα οτιδήποτε θεωρούν ότι θα τους εξασφαλίσει πέντε λεπτά δημοσιότητας ή οτιδήποτε πιστεύουν ότι εξυπηρετεί τις συγκυριακές πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες τους.
Η κινδυνολογία και η απειλή που εξαπέλυσε χθες ο κ.Γεωργιάδης, ότι αν κερδίσει ο Σύριζα της εκλογές θα πάρει τα χρήματα του από τις τράπεζες και θα τα μεταφέρει στο εξωτερικό, θα μπορούσε να θεωρηθεί μια από τις συνηθισμένες αμετροέπειες του συγκεκριμένου προσώπου, αν δεν ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Σε μια χώρα που έχει ζήσει τον κίνδυνο της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας και πληρώνει ακόμα τη φυγή των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, είναι εξωφρενικό ένα στέλεχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας να δημιουργεί και πάλι ένα κλίμα αστάθειας και κινδυνολογίας.
Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Γεωργιάδη ότι η εμπιστοσύνη στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα που κατακτήθηκε με τεράστιες θυσίες, αλλά και μεγάλο πολιτικό κόστος, δεν προσφέρεται για σόου εντυπώσεων στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Η ψηφοθηρία του φόβου, όχι μόνο δεν πρόκειται να βοηθήσει κανένα, αλλά μόνο νέα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Είναι τραγικό την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης για την πορεία της οικονομίας, που επενδύει στην έξοδο από το μνημόνιο, ένας εκπρόσωπος της να υπονομεύει αντικειμενικά αυτή την προσπάθεια. Κι αν ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει, ελπίζουμε ότι υπάρχουν κάποιοι εχέφρονες στην κυβέρνηση και στο μέγαρο Μαξίμου να τον βάλουν στη θέση του.
ΤΟ ΒΗΜΑ”.