Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνησε με το "δεξί" ο Αστέρας Τρίπολης στο Κύπελλο Ελλάδος - Βαριά ήττα για Ερμιονίδα στη Βέροια


 «Με το δεξί» μπήκε ο Αστέρας Τρίπολης στο Κύπελλο Ελλάδoς, καθώς σε αγώνα του 7ου ομίλου συνέτριψε στην Πιερία τον Αιγινιακό με 1-4 .  
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 28΄ με τον Πέντα, ενώ οι Αρκάδες ισοφάρισαν στο 32΄ με το πέναλτι του Μπαράλες. Ο Αιγινιακός έμεινε στο 37΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αραμπατζή με δεύτερη κίτρινη κάρτα, και ο Αστέρας εκμεταλλεύθηκε άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς στο επόμενο λεπτό ο Τσοκάνης «έγραψε» το 1-2 για τους φιλοξενούμενους. 
Ο Αστέρας «κλείδωσε» τη νίκη στο 71΄ με το γκολ του Γιαννιώτα, ο οποίος με το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι διαμόρφωσε το τελικό 1-4 στο 78΄, στέλνοντας με σουτ την μπάλα στο «παραθυράκι» του Τόλιου. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Αλέκος Θεοδωρίδης): Τόλιος, Αραμπατζής, Τέλλος, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο (67΄ Ζούρκος), Πολίζος, Αχαλινόπουλος, Πέντα, Ναουμτσέφσκι (63΄ Μπλάζεκ), Κουτσοσπύρος. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Παπαχρήστος (64΄ Μουνάφο), Γιαννιώτας, Τσοκάνης, Νίκο Φερνάντες, Ζησόπουλος, Τιε Μπι (74΄ Κυριακόπουλος), Μπαράλες, Μπακασέτας (70΄ Πάρα), Παντελιάδης.

Με... σβηστές μηχανές η Βέροια έφτασε στην πρώτη της νίκη στον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος. καθώς, στο δημοτικό στάδιο της Βέροιας, επικράτησε 4-1 της Ερμιονίδας
Δύο τέρματα για τους νικητές σημείωσε ο Ντουμίτρου (16`, 28`), ενώ σκόραραν επίσης οι Κάμπορα (69`) και Γεωργιάδης (76`). Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν προσωρινά στο 72ο λεπτό, με τον Βλαχόπουλο να «νικάει» με διπλή προσπάθεια τον Τζινάρ.
 ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο): Τζινάρ, Βέρτζος, Όστοϊτς, Καταλά, Ραούλ Μπράβο, Μπαλάφας, Παυλίδης (66` Καλτσάς), Γεωργιάδης, Μπαργκάν, Κατίδης (55` Μπατιόν), Ντουμίτρου (54` Κάμπορα). ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (Ρομπέρτο Μπολάνο): Πουρής, Παπανικολάου, Λίτσης (48` λ.τ. Μουσταφίδης), Ιασωνίδης, Τζάνης, Κιοσσές, Σβόγιτς, Συμελίδης, Παβίσεβιτς (46` Τάπε), Βλαχόπουλος, Καραδέμητρος (46` Στοϊμίροβιτς) 

Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Πανθρακικού με την ΑΕΚ στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Β' φάσης του κυπέλλου Ελλάδος.
Στην πρώτη επίσημη αναμέτρησή της με ομάδα της Σούπερ Λίγκας, μετά τον υποβιβασμό της από τη μεγάλη κατηγορία, η Ένωση ήταν καλύτερη στα... σημεία από τους γηπεδούχους, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Τσουμάνης, Σερφά, Εμπόου, Λαδάκης, Μεχία (83΄ Μορένο), Μπαϊκαρά, Τζάνης (58΄ Κάσες), Αράμπα (58΄ Ιγκορ), Ντιγκινί. ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου (90΄+2 Ρόβας), Πλατέλλας (86΄ Μ.Ντούνης), Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Αραβίδης (72΄ Ντακόλ).

Στα άλλα ματς, η Ζάκυνθος κράτησε τον ΟΦΗ στο 1-1, ο Πλατανιάς νίκησε τον Εθνικό Γαζώρου με 3-1, ο Απόλλων Σμύρνης έμεινε με τον Εργοτέλη στο 2-2, η Καλλονή έμεινε στο 1-1 με τον Τυρναβο 

Βρίσκονται σε εξέλιξη  από τις  19:00  οι αγώνες του  Παναθηναϊκού που δοκιμάζεται στον Βόλο απέναντι στον τοπικό Ολυμπιακό, για τον 8ο Όμιλο (ΟΤΕSPORT2)  και  του Πανιωνίου με τον Φωστήρα για τον 1ο Όμιλο (OTESPORT5).

 Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου
ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα (16.30):  2ος όμιλος
Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ (19.00):  2ος όμιλος
Παναιτωλικός - Χανιά (16.30): 8ος όμιλος