Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΣΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  
ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου: Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας έβαλε «λουκέτο» στο Κέντρο Νέων Κορίνθου, παρά τις έντονες λαϊκές αντιδράσεις που προκλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την προαναγγελία της απόφασης.
Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί το μοναδικό δημόσιο Κέντρο Νέων της Κορινθίας. Υπήρξε χώρος συνάντησης πρωτοβουλιών νέων ανθρώπων, χώρος δημιουργίας, προώθησης ενός πολιτιστικού και κοινωνικού αντιπαραδείγματος, αντιφασισμού και συλλογικότητας.
Όπως φαίνεται, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Περιφερειακή αρχή αποφάσισε να θέσει ταχέως το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της σμίκρυνσης κάθε χώρου με δημόσιο χαρακτήρα, μοιράζοντας λουκέτα στον χώρο σίτισης των φοιτητών και στο σημείο αναφοράς κοινωνικής και πολιτιστικής έκφρασης των νέων, ανοίγοντας πεδίο δόξης λαμπρό στους ιδιώτες μεγαλοκαρχαρίες, με φθηνές δικαιολογίες περί αδυναμίας διατήρησης των χώρων, λόγω οικονομικών δυσκολιών, δικαιολογίες που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κρύψουν τους απώτερους σκοπούς.
Η Αριστερή Ενότητα Κορίνθου καταγγέλλει το ενάντιο στην λαϊκή απαίτηση κλείσιμο του Κέντρου Νέων Κορίνθου, κλείσιμο που βάλει για μία ακόμη φορά την ελευθερία στην πολιτιστική και κοινωνική έκφραση, προς όφελος του στυγνού κερδοσκοπικού τομέα, και καλεί όλα τα κοινωνικά μέτωπα να αντισταθούν στο αδιάκοπο ξεπούλημα των δημόσιων χώρων.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ