Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα αναταραχή στην κυβέρνηση- Το ΠΑΣΟΚ σηκώνει το γάντι για τους μισθούς ιδιωτικού τομέα στο Δημόσιο: «Μην μας τρελάνει ο Μητσοτάκης!»

 
Νέα αναταραχή στην κυβέρνηση προκαλεί ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις διαρροές των στενών συνεργατών του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι κατά τη συνάντηση της Δευτέρας οι εκπρόσωποι του συγκυβερνώντος κόμματος δεν αντέδρασαν στις προτάσεις του για εξίσωση του μισθού του νεοπροσλαμβανόμενου στο Δημόσιο με αυτόν στον ιδιωτικό Τομέα. Μάλιστα η γραπτή ενημέρωση που διένειμε το ΠΑΣΟΚ αφού υπενθυμίζει την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση, καλείται ο κ. Μητσοτάκης «να μην μας τρελάνει και κυρίως να μην τρελάνει του πολίτες!»
Το πλήρες κείμενο της ενημέρωσης του ΠΑΣΟΚ έχεις ως εξής:

«Διάφορα ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη λέγεται πως δεν είδε ο υπουργός αντίδραση του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ εχθές όσον αφορά στη πρότασή του για εξίσωση του μισθού των νεοεισερχομένων στο δημόσιο τομέα με τον αντίστοιχο στον ιδιωτικό τομέα. Αν αληθεύει αυτή η διαρροή, τότε ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω απο το δάχτυλό του» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι η διαφωνία του ήταν «σαφής και κατηγορηματική και αποτυπώθηκε και στη σχετική ανακοίνωση» την οποία παραθέτει: «Δεν πρέπει να θιγούν περαιτέρω οι κατώτερες κλίμακες του μισθολογίου που αφορούν τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο. Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν και συναντήσεις με το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών. Μην μας τρελαίνει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης και κυρίως μην τρελαίνει τους πολίτες!»
Σιγή ιχθύος από την Χριστοφιλοπούλου
Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη συνάντηση ήταν παρούσα και η «πράσινη» υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία από τη μία τηρεί σιγή ιχθύος και από την άλλη διαρρηγνύει τα ιμάτια της ότι οι σχέσεις της με τον πολιτικό της προϊστάμενο είναι οι καλύτερες.
Να σημειωθεί ότι την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνάντηση της Δευτέρας αποτελούσαν ο Γραμματέας της Κ.Ο. Παναγιώτης Ρήγας, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. για θέματα Οικονομίας Γιάννης Κουτσούκος, ο Εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Καρύδης και ο Υπεύθυνος Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Χρήστος Πρωτόπαπας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ κοντράρεται με τον «υπουργό των απολύσεων», όπως τον αποκαλούν πολλοί στη Χαριλάου Τρικούπη, Κ. Μητσοτάκη. Είχε προηγηθεί η αντιπαράθεση για το θέμα της αξιολόγησης αλλά και της επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα του αριθμού των απολύσεων για το 2014.

aftodioikisi.gr