Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ο τρόμος των εκλογών επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο φόβος φυλά τα έρμα. Δοκιμασμένο και πετυχημένο μοντέλο επί δεκαετίες. Για να φύγουν 261 δισ ευρώ από τους συμπολίτες μας την περίοδο 2003 - 2011 κάποιοι έπρεπαν να κάνουν τα στραβά μάτια. Προφανώς η εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας και οι ελεγχόμενοι από αυτήν θεσμοί της κοινωνίας.
Με τη συνεχή διαρροή φημών και ανωνύμων άρθρων για εκλογές και ανασχηματισμούς οι Υπουργοί της κάθε Κυβέρνησης ήταν πάντα πειθήνιοι. Κάτσε καλά μη φύγεις. Κάτσε καλά για να έρθεις. Φυσικά ποιος θα ερχόταν ή ποιος θα έφευγε ήταν αδιάφορο. Αρκεί να ήταν υποχείριο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η δουλειά να γίνεται και τα 261 δισ. να φεύγουν.
Ο ενοχλητικός κ.Σαμαράς με τον σταθερό κ.Βενιζέλο χαλάνε τον παραδοσιακό σχεδιασμό τα τελευταία χρόνια. Έγιναν και οι ανασχηματισμοί, έγιναν και ο εκλογές και τώρα τι γίνεται. Η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα είναι ο εφιάλτης του παρακράτους. Πώς θα επιτευχθεί ο πολιτικός εκβιασμός. 
Δειλά δειλά άρχισε πάλι να καταγράφεται η δημοσκοπική τάση και να διαρρέουν μέχρι και υποθετικές ημερομηνίες για υποθετικές εκλογές. Η τρομοκρατία να υπάρχει. Ο μπαμπούλας της πολιτικής αστάθειας του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται και ποτέ δεν φτάνει για να γίνεται το παιχνίδι των πολιτικών και κοινωνικών εκβιασμών. Να κλείσουν τα μάτια και πάλι.
Τι να πει κανείς για τους συμπαθείς δημοσκόπους που την ίδια ημέρα των εκλογών αδυνατούσαν να καταγράψουν ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη. Τώρα σε μία υποθετική ημέρα, σε ένα υποθετικό γεγονός γνωρίζουν ποιος θα είναι πρώτος και ποιος θα είναι δεύτερος και τι ποσοστά θα έχει. Ας είναι. Όλοι χρειάζονται σε μία υγιή κοινωνία.
Η Ελλάδα οφείλει να αναμένει από την ΕΚΤ την 29η Οκτ 14 τα αποτελέσματα των stress tests των συστημικών τραπεζών της που τόσο ακριβά πληρώσαμε όλοι και την τυχόν συντομότερη αναδιαμόρφωσή τους ώστε να εκλέξει ένα Πρόεδρο εθνικής αποδοχής, ο οποίος αντικαθιστώντας την Βασιλεία από δεκαετίες, θα εγγυάται με την επιλογή του την ενότητα που είναι κρίσιμη και απαραίτητη για να μπορέσει η χώρα να δημιουργήσει και να πλεονάσει, όχι μόνο σε προϋπολογισμούς αλλά σε ελπίδα και χαρά.
Ο κ.Τσίπρας και όλοι οι συνακόλουθοι του πολιτικά από τη δεξιά, το κέντρο και την δημοκρατική αριστερά οφείλουν πρώτα να αναπροσδιοριστούν, το οποίο αγγίζει τα όρια του αδυνάτου και να εκφράσουν ένα πολιτικό ρεύμα ασφάλειας και προοπτικής. Οι αντικρουόμενες και απροσδιόριστες θέσεις των κ.κ. Καμένου, Κουβέλη και Τσίπρα αλληλοεξουδετερώνουν τους εαυτούς τους. Για αυτό το λόγο τα πρώτα δύο κόμματα περνούν σιγά - σιγά στην πολιτική ιστορία του τόπου έχοντας προσφέρει βέβαια σε κρίσιμες στιγμές και ο κ.Τσίπρας παραμένει χωρίς να εξελίσσεται. Μέχρι να αντικατασταθεί από ένα κεντροαριστερό κόμμα με έναν ηγέτη της λογικής.
Κάθε απόπειρα δε υφαρπαγής της εξουσίας με επικοινωνιακούς εκβιασμούς και φανφάρες, ανώνυμες αναλύσεις και δημοσιεύσεις του τρόμου, απλώς διασφαλίζει τη νίκη της λογικής στις εκλογές του 2016. 
Χωρίς εκλογές, χωρίς εκβιασμούς, χωρις εκροές σε ανώνυμες κοινωνίες. Το παιχνίδι δεν συνεχίζεται, τελείωσε και κόστισε ακριβά στα παιδιά μας τα οποία αγέννητα χρωστάνε στα αγέννητα παιδιά των δανειστών μας...
 
 thedayaftergr.blogspot.gr