Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τιμοσένκο: Άμεσος πολιτικός θάνατος για τον δολοφόνο Γιανούκοβιτς

Yulia-Tymoshenko
Η Γιούλια Τιμοσένκο, έγραψε ένα γράμμα προς τους διαδηλωτές της Ουκρανίας, από τη φυλακή στην οποία κρατείται, καλώντας τους να συνεχίσουν την εξέγερση κατά του Προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς.
“Θρηνώ μαζί με εκείνους που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στις διαδηλώσεις, και αισθάνομαι τον πόνο σας. Το αίμα αυτών των ηρώων της Ουκρανίας είναι στα χέρια του Γιανούκοβιτς. Τους σκότωσε ο ίδιος, με τις πράξεις του.
Ο Γιαν0ύκοβιτς δεν έχει πλέον το δικαίωμα να είναι Πρόεδρος της χώρας μας. Αν τον συγχωρέσουμε, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας για ό, τι συμβεί από εδώ και πέρα.
Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για διαπραγματεύσεις με τον φονιά Γιανούκοβιτς. Η επιλογή που έχουμε είναι, είτε ο βασανισμός των παιδιών μας, είτε ο άμεσος πολιτικός θάνατος της δικτατορίας και των ηγετών της.
Απευθύνομαι σε όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας στην Ουκρανία: Μην ματώσετε την ψυχή σας με το αίμα άλλων Ουκρανών. Παραιτηθείτε από τις τάξεις των πληρωμένων δολοφόνων του Γιανούκοβιτς και περάστε στην πλευρά των πολιτών. Κατεβάστε τα όπλα σας.
Απευθύνομαι στους ηγέτες του δημοκρατικού κόσμου, να ανοίξουν ένα δεύτερο μεγάλο μέτωπο κατά της δικτατορίας στην Ουκρανία. Όσο περισσότερο καθυστερείτε, τόσο περισσότεροι ειρηνικοί Ουκρανοί θα πεθαίνουν στη μάχη για την Ελεθερία.
Κάθε λεπτό που σπαταλάτε, ξεπληρώνεται με αίμα Ουκρανών.
Ουκρανοί, παιδιά της ιερής γης μας, ξεσηκωθείτε. Μην τους αφήσετε να σκοτώσουν με Ελεύθερη Ουκρανία. Χωρίς εσάς, η πατρίδα μας δεν θα καταφέρει να επιβιώσει για άλλη μια μέρα.
Η καρδιά μου είναι μαζί σας”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο γράμμα της η Γιούλια Τιμοσένκο.

ysterografa.gr