Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Κώστας Κόλλιας: «Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ ενισχύουν την Αστυνομία της Κορινθίας»

Τρία νέα περιπολικά και τρεις μοτοσυκλέτες διατέθηκαν από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης της Κορινθίας. Σχετικά με το θέμα ο βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας  Κόλλιας δήλωσε:

«Τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε συνάντηση που είχα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, του είχα μεταφέρει το αίτημα, τόσο της τοπικής μας Αστυνομίας, όσο και των πολιτών του Νομού μας, για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης με προσωπικό και εξοπλισμό. Του είχα εκθέσει τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η εγκατάσταση του στρατοπέδου μεταναστών στην Κόρινθο, καθώς και η αυξημένη εγκληματικότητα λόγω της γειτνίασης με την Αθήνα.

Ο Αρχηγός με είχε τότε διαβεβαιώσει ότι θα ενημερώσει σχετικά τον Υπουργό, ώστε να υπάρξει άμεσα ενίσχυση του Σώματος, με την υλοποίηση των μεταθέσεων που είχαν ζητηθεί από αστυνομικούς, ενώ αναφορικά με τον υλικό εξοπλισμό, με είχε διαβεβαιώσει ότι θα διέθετε άμεσα έναν μικρό αριθμό οχημάτων για την κάλυψη των πιο πιεστικών αναγκών, και εν αναμονή περαιτέρω ενίσχυσης μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Πράγματι, λίγες μέρες μετά τη συνάντησή μας, ο Αρχηγός υπέγραψε τις μεταθέσεις αστυνομικών, για την στελέχωση της Υπηρεσίας Φύλαξης – Ελέγχου Κρατουμένων Αλλοδαπών Κορίνθου. Η παρουσία τους ανακούφισε τους άνδρες και της γυναίκες της αστυνομικής δύναμης της Κορινθίας από τον εξαντλητικό φόρτο εργασίας και, βεβαίως, διευκόλυνε και βελτίωσε την αποτελεσματικότητα του έργου τους.

Χθες ενημερώθηκα από το Υπουργείο ότι υπεγράφη από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ η αποστολή στην Αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας τριών απολύτως απαραίτητων περιπολικών οχήματων και τριών μοτοσυκλετών. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον κ. Παπαγιαννόπουλο για την άμεση ανταπόκριση και την τήρηση στο ακέραιο των δεσμεύσεών τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Ένωση  Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας και το ΔΣ, όσο και τους λοιπούς εκπροσώπους της, για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην κοινή μας προσπάθεια για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών της Κορινθίας.

 Είναι πεποίθησή μου ότι η προστασία του πολίτη δεν είναι παροχή, αλλά υποχρέωση πρώτης προτεραιότητας για την πολιτεία, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η κοινωνία αισθάνεται ανασφάλεια σε όλα τα επίπεδα. Πάντα σε πνεύμα σύμπνοιας, συνεργασίας και αποτελεσματικότητας θα συνεχίσω την προσπάθεια για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης της Κορινθίας, προς όφελος και των σκληρά εργαζόμενων ανδρών και γυναικών της Αστυνομίας μας, αλλά, κυρίως, των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας.»