Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η Δυτική Κορινθία «πνίγεται» από τη διάβρωση και ο Τατούλης …λέει τα δικά του



Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται: «Το συνολικό έργο της προστασίας των ακτών της Μεσσηνίας από τη διάβρωση είναι το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια επερώτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το έργο της αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών του ανατολικού Μεσσηνιακού κόλπου, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014.
«Αντίθετα στις αρχικές προβλέψεις ότι το έργο ήταν αδύνατο να γίνει, αντίθετα στην ενοχοποίηση του έργου, αντίθετα στις τεράστιες τεχνικές δυσκολίες που υπήρχαν, είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι γιατί υλοποιούμε ένα πολύ μεγάλο έργο, αίτημα δεκαετιών της περιοχής, το οποίο δεν κατάφερε να το υλοποιήσει ούτε ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης ούτε η τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Πρόσθεσε επίσης ο κ. Τατούλης ότι «στη Μεσσηνία παραλάβαμε ένα άθροισμα ημιτελών και ατελών έργων για τα οποία υπήρχε κίνδυνος επιβολής προστίμων και επιστροφής χρημάτων. Καταφέραμε και λύσαμε όλα τα προβλήματα και τα ολοκληρώσαμε, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται πλέον καμία απειλή επιβολής προστίμου».
«Όποιο έργο και αν αγγίξεις στη Μεσσηνία έχει την υπογραφή της Περιφέρειας Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι και για την Κορινθία και τα προβλήματα του Κορινθιακού έχουν γίνει οι αντίστοιχες ενέργειες».

ΣΣ. …Εδώ η Δυτική Κορινθία «πνίγεται» από τη διάβρωση και ο Τατούλης… λέει τα δικά του! Για πείτε κε Τατούλη ποιες ενέργειες έχουν γίνει στη Δυτική Κορινθία για το θέμα της διάβρωσης όσα χρόνια είστε εσείς Περιφερειάρχης; Δύο- τρεις μικροπαρεμβάσεις έγιναν σε κάποιες περιοχές (πχ. Μελίσσι) και τίποτα περισσότερο!
Επι της ουσίας το σοβαρό αυτό πρόβλημα στη Δυτική Κορινθία παραμένει άλυτο …αλλά από υποσχέσεις καλά πηγαίνουμε! Το αν είναι έτσι ή όχι κε Τατούλη ρωτήστε τους κατοίκους να σας το πούνε! Πριν λίγο καιρό έγινε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρόβλημα αυτό αλλά εσείς δεν ήρθατε να ακούσετε από κοντά τους πολίτες που διαμαρτύρονται!
Οι κάτοικοι στη Δυτική Κορινθία δεν μπορούν να ακούνε άλλο τις υποσχέσεις του Τατούλη ενώ κινδυνεύουν σοβαρά καθημερινά οι περιουσίες τους! Περιμένουν σοβαρές παρεμβάσεις εδώ και τώρα… 
http://korinthiannews.gr/Κ.Ν