Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πέτρος Τατούλης «Η αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, στη σίτιση και τη θέρμανση αποτελούν διαρκείς απειλές κατά της ζωής»



«Η αδυναμία πρόσβασης των αδύνατων κοινωνικών ομάδων στις υπηρεσίες υγείας, στη σίτιση και στη θέρμανση αποτελούν διαρκείς απειλές κατά της ζωής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια πρωινής ενημερωτικής εκπομπής στη Δημόσια Τηλεόραση την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε επίσης ότι απάντησαν θετικά οι τρείς Ευρωπαίοι Επίτροποι, Κοινωνικών Υποθέσεων, Περιφερειακής Πολιτικής και Περιβάλλοντος, στην επιστολή του με την οποία ζητούσε να χαρακτηριστεί επιλέξιμη από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα η απειλή κατά της ζωής «δεδομένου ότι η ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα συνεχώς διευρύνεται και τα προβλήματά της άπτονται της κοινωνικής συνοχής, του βασικού στόχου της Συνθήκης της Λισαβόνας».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αιθαλομίχλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις δεν έχει παρουσιαστεί τέτοιο φαινόμενο και χαρακτήρισε την εξομοίωση του κόστους του πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης «έμμεσο φόρο στον πολίτη»