Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Το λιμάνι του Γυθείου στο σκληρό πυρήνα του τουρισμού κρουαζιέρας»



http://www.travelpress.gr/images/articles/1298987548_Gyth%20LIM.jpg 
«Το λιμάνι του Γυθείου βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα του τουρισμού κρουαζιέρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας στην επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ηλία Στρατηγάκου σχετικά με την απουσία του από τον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό για τον τουρισμό.
Ο κ. Στρατηγάκος στην επερώτησή του αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το λιμάνι του Γυθείου και εξέφρασε την απορία του για τα κριτήρια συγκρότησης του χωροταξικού για τον τουρισμό, αλλά και διαμόρφωσης της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού χαρακτήρισε σημαντική την επερώτηση του κ. Στρατηγάκου για την ανάδειξη του θέματος, τόνισε ότι εξαρχής το λιμάνι του Γυθείου παρουσίασε σημαντική δυναμική «γιατί φροντίσαμε εκ των προτέρων να το εντάξουμε στο δίκτυο προώθησης της κρουαζιέρας, παρόλο που δεν ήταν ακόμη πλήρως έτοιμες οι υποδομές».
Το λιμάνι του Γυθείου, συνέχισε ο Περιφερειάρχης, αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού κρουαζιέρας, ιδίως στο χώρο της Μεσογείου, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η δυναμική του συνεχώς θα αυξάνει.
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για τον τουρισμό, κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της Περιφερειακής αρχής για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή με παρεμβάσεις του ο Περιφερειάρχης φρόντισε να διορθωθεί αυτή η παράλειψη προκειμένου να ενταχθεί στο εθνικό χωροταξικό του τουρισμού το λιμάνι του Γυθείου.